$(document).ready(function () { setTimeout(function () { $('#Haim_L').remove(); }, 2500); // Remove the element after 3000 milliseconds (3 seconds), you can adjust this value as needed });
יורוליג 2023/2024
קבוצה מש’ נצ’ הפסד הפרש
1 ריאל מדריד 34 27 7 243
2 פנאתינייקוס 34 23 11 172
3 מונאקו 34 23 11 99
4 ברצלונה 34 22 12 120
5 אולימפיאקוס 34 22 12 117
6 פנרבחצ`ה 34 20 14 135
7 מכבי תל אביב 34 20 14 30
8 באסקוניה 34 18 16 -18
9 אנדולו אפס 34 17 17 16
10 וירטוס בולוניה 34 17 17 -78
11 פרטיזן בלגרד 34 16 18 -20
12 ארמאני מילאנו 34 15 19 14
13 ולנסיה 34 14 20 -96
14 ז`לגיריס קובנה 34 14 20 2
15 באיירן מינכן 34 13 21 -120
16 הכוכב האדום בלגרד 34 11 23 -52
17 וילרבאן 34 9 25 -213
18 אלבה ברלין 34 5 29 -353
הצטרפו אלינו
ברשתות החברתיות:

טעון שיפור: גיליון הציונים של מכבי ת"א ביורוליג

דורסי הצליח להתעלות מעל לבינוניות, ווילבקין נחלש ככל שהעונה התקדמה, בז'יזיץ' לא השתמשו נכון, כספי היה בעיקר אצל הרופא ומי היחיד שקיבל ציון נכשל? הפירוט בפנים

רועי כהן
רועי כהן  06.04.21 - 12:01

עוד עונת יורוליג הסתיימה, ולצערה של מכבי ת״א מדובר בעונה כושלת שבה הקבוצה לא הצליחה לשחזר את ההצלחה המסחררת מהעונה שעברה, ונשארה מחוץ לפלייאוף. אז מי נכשל? מי היה טוב? גיליון ציונים לעונת 20/21.

אלייז׳ה בריאנט
סטטיסטיקה: 9.8 נק׳, 3.1 ריב׳, 2 אס׳, 37% ל-3.
בכמה מילים: כמו רבים משחקני מכבי, התחיל מצוין ונחלש ברגע שסיכויי ההעפלה אפסו. בשיאו, הוא עבר את ה-40% ל-3 ונשק ל-60% ל-2, אבל לעיתים היה נדמה שהוא לא בשטף של הקבוצה ומתרכז בעיקר בסטטיסטיקה של עצמו. עם זאת, בריאנט צפוי לעשות קפיצת מדרגה כלכלית בעונה הבאה, כולל ניסיון רציני להגיע ל-NBA, ולכן ההערכה היא שלא ימשיך בצהוב.
ציון: טוב.

סקוטי ווילבקין
סטטיסטיקה: 14 נק׳, 4 אס׳, 32.2% ל-3, 1.2 חט׳, 2.5 איב׳
בכמה מילים: הכוכב הבלתי מעורער של מכבי התערער מאוד בסיבוב השני של היורוליג, כשהתרסק בכל פרמטר ובכל קטגוריה אישית וקבוצתית. מי שהפציץ בסיבוב הראשון עם 17 נק׳ בממוצע לערב, דעך בסיבוב השני עם 10.3 נק׳ למשחק ובעיקר סבל מהתסמין הקשה הבא: כשהוא היה טוב - מכבי בדרך כמעט תמיד הפסידה, וכשהוא היה רע - מכבי כמעט תמיד ניצחה. זה לא אומר יותר מדי לגבי ההמשך, לווילבקין יש חוזה לעוד שנתיים במועדון, אך בניית הקו האחורי בקיץ תצטרך לתת מענה לסיטואציה כמו זו שנוצרה העונה, כדי להביא לכך שווילבקין יחזור להיות הברומטר החיובי של האלופה.
ציון: בלתי מספיק.

כריס ג׳ונס
סטטיסטיקה: 6.9 נק׳, 2.8 אס׳, 1.4 איב׳
בכמה מילים: עונת הרוקי של ג׳ונס ביורוליג התחילה עם לא מעט קשיים, אבל אם היו שחקנים שדעכו כאשר העסק נגמר - דווקא אז ג׳ונס התחיל לפרוח. מצד אחד, פגיעה לא רעה של מחלקת הסקאוטינג, מצד שני, האם זה מספיק בשביל להעפיל לפלייאוף בעונה הבאה?
ציון: טוב.

אנג׳לו קלויארו
סטטיסטיקה: 6 נק', 3.4 ריב'
בכמה מילים: רבות נכתב על הפיכתו של קלויארו משחקן שהיה על סף שחרור לקבלן הדקות העיקרי של מכבי ביורוליג (שני רק לווילבקין). אבל פה בדיוק הבעיה עם ״ג׳לו״: הוא מצוין כשחקן משלים, אך בשום תסריט לא אמור או יכול להיות שחקן מוביל, לא בנתח הדקות ולא בתפקיד הכללי בקבוצה, עם הפיכתו לשחקן המוביל בעמדה מס׳ 4. קלויארו מחזיק בחוזה לעונה הבאה, אך כדי להפיק ממנו את המיטב מכבי חייבת להסב אותו חזרה לתפקיד השחקן המשלים, עם פורוורד אתלטי ומוכשר יותר לצידו.
ציון: מספיק בקושי.

אות׳לו האנטר
סטטיסטיקה: 8.2 נק׳, 5.3 ריב׳
בכמה מילים: קשה, קשה להיות הגבוה האתלטי היחידי בקבוצה, בטח כשאתה כבר בן 35, והגב לפעמים מציק, ואתה חוטף פצצות לפרצוף, ואתה היחיד שיכול לתת מענה לכל קפיצי היורוליג באשר הם. הבדידות הזאת הובילה לירידה בתרומה של האנטר, ולא בהכרח באשמתו. הסנטר מחזיק בחוזה לעונה נוספת, וכדי לחזור להיות ההאנטר שכולנו מכירים, מכבי תהיה חייבת להביא את האנשים הנכונים מסביבו.
ציון: כמעט טוב.

סנדי כהן
סטטיסטיקה
: 7 דק׳, 1.4 נק׳
בכמה מילים: הגארד האתלטי הראה לא מעט ניצוצות העונה, אך ניכר שהוא עדיין בוסרי ובעיצומו של תהליך למידה כיצד להפווך לשחקן שהוא קצת יותר ממכונת היילייטים אנושית. בגלל האתלטיות, ספרופולוס ניסה לאייש אותו במשבצת הסטופר ההגנתי נגד שחקני על כמו וויל קלייבורן, אבל זה פחות עבד. כהן מחזיק בחוזה עד סוף עונת 22/23 וצפוי להמשיך במגמת השיפור.
ציון: מספיק.

עומרי כספי
סטטיסטיקה: 16 משחקים, 11 דק, 4.1 נק׳
בכמה מילים: אם לא הפציעות, ייתכן שכספי עדיין היה מכדרר בליגה הטובה בעולם. אם לא הפציעות, ייתכן שכספי מוביל את מכבי אל הפלייאוף ביורוליג. אבל הגיליון הרפואי מגיע עם כספי כעסקת חבילה והופך אותו למעין מוצר פרימיום אקסקלוסיבי: כשהוא בריא, כספי מספק רגעי קסם על הפרקט, עם טונות של חוכמה, אגרסיביות וקלאסה. אבל מדובר בפרקי זמן קצרים, קצרים מדי, ומכבי זקוקה ליותר מהם, ולא בטוח שהיא תקבל. לכספי חוזה לעונה נוספת, ההערכה היא כי בקיץ ינסו במכבי להשתחרר מהחוזה, אך יעשו כן אך ורק אם הדבר יושג בהסכמה הדדית ומלאה.
ציון: טוב.

טיילר דורסי
סטטיסטיקה: 11.1 נק׳, 39.4% ל-3
בכמה מילים: ייתכן מאוד שכשמכבי תסתכל בעוד כמה שנים הסגל שהיה לה בעונת 20/21, היא תרגיש שהיא פספסה את טיילר דורסי. שהיא לא הוציאה ממנו את המיטב. ואולי בצדק. דורסי תיפקד ככינור השני של ווילבקין, ובעונה שעברה זה עבד מצוין, אבל העונה במכבי סירבו לתת לו את התפקיד המוביל גם כשווילבקין נחלש, גם כשהיחס בין היכולת הטובה של דורסי לנצחונות היה ברור. כל ההערכות מצביעות על כך שדורסי לא ימשיך במכבי, והוא כבר מושך עניין מכמה קבוצות יורוליג.
ציון: כמעט טוב מאוד.

ג׳ון דיברתולומיאו
סטטיסטיקה: 9.4 דק׳, 3.6 נק׳
בכמה מילים: במכבי שמרו אמונים לקפטן שהתאושש משתי פציעות קשות וסירבו להזדמנויות להחתים רכזים ישראלים בכירים אחרים שהוצעו להם. אבל ״ג׳ונדי״ חווה ירידה חדה בתפוקה, מ-7.8 נק׳ ב-13 דק׳ בעונה שעברה, ל-3.8 נק׳ ב-9 דקות העונה. הוא כבר לא האנרג׳ייזר שהכרנו מהספסל, אבל מחזיק בחוזה גם לעונה הבאה וצפוי להישאר.
ציון: בלתי מספיק.

עוז בלייזר
סטטיסטיקה: 10.4 דק׳, 2.1 נק׳
בכמה מילים: המספרים הנמוכים של בלייזר יכולים להטעות, כי מדובר בשחקן בעונתו הראשונה ביורוליג. כשהיה על מה לשחק, בלייזר מילא בצורה טובה את תפקיד השחקן למשימות מיוחדות. פה עצירה הגנתית, שם שלשה חשובה מהפינה, אבל ההזדמנויות האלה הצטמצמו ככל שהעונה התקדמה. בלייזר יהפוך לשחקן חופשי בקיץ אך זוכה להערכה רבה מצד הצוות המקצועי וההערכה היא כי יוצע לו חוזה חדש.
ציון: כמעט טוב.

דראגן בנדר
סטטיסטיקה
: 6.6 נק׳, 3.7 ריב׳
בכמה מילים: יש חוכמה בדיעבד ויש חוכמה בזמן אמת. לגבי בנדר, הכל נאמר בזמן אמת: שהוא לא אתלט, שהוא רך מדי, שהוא לא באמת הצליח להיות שחקן מוביל באף שלב בקריירה, באף מסגרת ששיחק בה. במכבי שמעו, ידעו ועדיין החתימו את הקרואטי. מה שהתחיל כחוזה זמני הפך לקבוע, אחרי שנרשמה אפס התעניינות מצד קבוצות NBA, והקבוע נהפך לבינוני, עם הבלחות של כישרון פה ושם. בנדר מסיים חוזה ולא צפוי להמשיך.
ציון: נכשל.

אנטה ז׳יז׳יץ׳
סטטיסטיקה: 9.1 נק׳, 5.4 ריב׳
בכמה מילים: מה שהתחיל כ״גניבה״ מריאל מדריד הסתיים בעוד החתמה בינונית - אבל ממש לא באשמתו של ״זיזה״. החטא הקדמון היה הציוות שלו עם בנדר. ייתכן שאם לצידו של הסנטר היה נוכח פורוורד אתלטי, שיצליח ״להחביא״ את הרגליים הבעייתיות שלו בהגנה, אז הכל היה נראה הרבה יותר טוב. בשורה התחתונה, ז׳יז׳יץ׳ הוא שחקן מוכשר מאוד שניסה לעשות את המיטב בשיטת משחק שלא מתאימה לו, עם שחקנים שמבליטים את החסרונות שלו במקום את היתרונות שלו. יש לו חוזה לעונה הבאה וצפוי להישאר, וטוב תעשה מכבי אם תציב סביבו שחקנים שיעזרו לו להיות הגניבה שכולם דיברו עליה.
ציון: מספיק בקושי.

יובל זוסמן
סטטיסטיקה: 11 משחקים, 13 דק׳, 2.6 נק׳, 39% ל-3.
בכמה מילים: לסבול מהרבה פציעות זה חוסר מזל. לסבול מהרבה פציעות בשנת חוזה - זה קריטי לקריירה. הבעיה העיקרית של ״זוס״ היא גם הבעיה של ז׳יז׳יץ׳, של קלויארו ושל דורסי - הם לא מקבלים את התפקיד שהם צריכים למלא. גם כשזוסמן היה בריא, הוא העביר את הזמן בעיקר בריצה מפינה לפינה, מקווה לקבל כדור, יורד לספסל, מקבל ״שטיפה״ מהמאמן, וחוזר חלילה. אז מצד אחד, השיטה לא מתאימה לו, מצד שני, לא ראינו את האסרטיביות שזוסמן היה חייב לפתח כדי לדרוש ולקבל תפקיד מוביל במכבי. זוסמן יהפוך בקיץ לשחקן חופשי ונחשב לסימן השאלה הגדול ביותר של מכבי לעונה הבאה.
ציון: בלתי מספיק.

יאניס ספרופולוס
סטטיסטיקה: 13 נצחונות, 19 הפסדים
בכמה מילים: עונת הקורונה. ההכנה המאוחרת. הפציעות. היעדר הקהל. הירידה בתקציב. הכל נכון, והכל היווה סיבות אמיתיות לכישלון של מכבי העונה. אבל בתוך כל הכאוס, יאניס היה צריך ויכול לעשות עבודה יותר טובה. כמו למשל, לא לעבור מקו קדמי מפלצתי של אייסי/בלאק לכבד ואיטי כמו בנדר/ז׳ז׳יץ׳; כמו למשל לדעת בזמן אמת שג׳יילן ריינולדס הולך להתפוצץ; כמו למשל, לנסות לשחק כדורסל קצת יותר יצירתי מאשר בידודים וכדורים אחרונים שהולכים בדרך קבע לאותו שחקן; כמו למשל, לנסות לשחק מדי פעם הגנה אזורית כדי לעזור לגבוהים שלך להתמודד עם הפיקנרול. יש להניח כי מאמן אחר היה משלם את המחיר, אבל לזכותו של ספרופולוס עומדת העונה האדירה אשתקד, וכמובן הקורונה שהוציאה לא מעט דברים משליטתו.
ציון: בלתי מספיק