$(document).ready(function () { setTimeout(function () { $('#Haim_L').remove(); }, 2500); // Remove the element after 3000 milliseconds (3 seconds), you can adjust this value as needed });
יורוליג 2023/2024
קבוצה מש’ נצ’ הפסד הפרש
1 ריאל מדריד 34 27 7 243
2 פנאתינייקוס 34 23 11 172
3 מונאקו 34 22 11 99
4 ברצלונה 34 22 12 120
5 אולימפיאקוס 34 22 12 117
6 פנרבחצ`ה 34 20 14 135
7 מכבי תל אביב 34 20 14 30
8 באסקוניה 34 18 16 -18
9 אנדולו אפס 34 17 17 16
10 וירטוס בולוניה 34 17 17 -78
11 פרטיזן בלגרד 34 16 18 -20
12 ארמאני מילאנו 34 15 19 14
13 ולנסיה 34 14 20 -96
14 ז`לגיריס קובנה 34 14 20 2
15 באיירן מינכן 34 13 21 -120
16 הכוכב האדום בלגרד 34 11 23 -7
17 וילרבאן 34 9 25 -213
18 אלבה ברלין 34 5 29 -353
הצטרפו אלינו
ברשתות החברתיות:

אל תדליקו אותו: מה מביא בולדווין למכבי תל אביב?

האופי הבעייתי שלו הוביל לעימותים וגם לטענות על ניסיון לגרום לסכסוך בחדר ההלבשה, אבל מדובר בבעל בית שייצור עם לורנזו בראון צמד מרשים בקו האחורי. היכרות עם המנהיג החדש בהיכל

רועי ויינברג ועמית ניר  30.06.22 - 13:19

הווידאו באדיבות: AGHighlights

בארבע השנים האחרונות סקוטי ווילבקין היה בעל הבית בהיכל מנורה מבטחים. כעת הקבוצה נכנסת לעידן חדש עם עודד קטש על הקווים ודייוויד בלאט משגיח מלמעלה ומחפשת אחד חדש. היום (חמישי) חתם אצלה מועמד טבעי לתפקיד, ווייד בולדווין הרביעי.

בולדווין בן ה-26 (1.93 מ') הגיע למכבי אחרי שנים בהן הוביל קבוצות אחרות: באיירן מינכן ב-2021, איתה הגיע לרבע הגמר והודח מול מילאנו, ובאסקוניה השנה. לפני כן, את עונת הבכורה באירופה, עשה באולימפיאקוס עם בלאט. הוא שיחק ב-NBA וב-G league, אך היורוליג נראית כמו ליגה שיותר מתאימה לו, בה הוא יכול להתבלט עם האופי המיוחד שלו.

הרצון הזה להיות דומיננטי הוא אולי אחד הדברים המובילים במקרה של בולדווין, שאמר בעבר שהוא מעריץ את ראסל ווסטברוק ואלן אייברסון. שניהם שחקנים שלא רואים בעיניים, כאלה שעולים על המגרש ומנסים לנצח. אחד שלא בוחל באמצעים, אבל בקטע טוב. יכול להיות שזה משהו גנטי. בולדווין בנם של סוכני FBI ו-DEA, היחידה האמריקאית למאבק בסמים.

זה יצר חיבור טוב עם הקהל בבאסקוניה ובבאיירן, ויכול להתאים גם לאוהדים בהיכל. הוא נחשב לשחקן שעובד קשה ומנהל משחק טוב, שאוהב לחפש זריקות בעצמו אבל יודע למצוא את חבריו לקבוצה.

"לכל אחד יש את התפקיד שלו בקבוצה. אני המאתגר", אמר בעבר בולדווין. "אני שונא להפסיד. אני רוצה לדחוף אנשים אחרים לניצחונות, וצריך להיות תובעני בשביל זה". הוא אמר זאת בעודו בקולג', אבל הגישה נשארה איתו לאורך כל הקריירה. באנגלית זה נשמע יותר טוב, בעברית קוראים לזה מכביזם.

מהצד השני, זה יכול להוביל לסכסוכים. כולם על המגרש תחרותיים ורוצים לנצח, ושחקנים שרוצים את זה יותר מדי יכולים להוביל לפיצוצים מהסוג הרע. מאמנו של בולדווין במכללות אמר לו שהוא "הולך להרוג אותו" על המגרש והתנצל, ושחקנים אחרים היו קצת פחות עדינים.

לפני כחודשיים בולדווין התעמת עם ברנדון פול, שותפו לקבוצה ולדירה באולימפיאקוס ושחקן חובנטוד בדאלונה בעונה החולפת, על המגרש. לטענת פול, בולדווין ניסה לירוק לו בפנים. "אני מקצוען, אבל לא אעבור בשתיקה על זה שיורקים עליי. שתקתי 3 שנים ולא אמרתי כלום על הפחדן הזה, תשאלו כל אחד ששיחק באולימפיאקוס ב-2019/20 והוא יספר לכם את האמת על האופי שלו. ווייד מחפש לריב עם אנשים, הוא פתח חשבון אינסטגרם פיקטיבי וניסה לסכסך בחדר ההלבשה".

"ניסיתי רק לעזור לו, אבל הוא מסרב לשתף פעולה ומתנהג בילדותיות", אמר פול. "אנשים מפחדים, מתנהגים כאילו הם חשופים והוא פשוט משקר". פול שיחק בעבר לצידו של בולדווין באותה אולימפיאקוס, ופורסם שהוא לא משחק בגלל סיבות שלא קשורות לכדורסל בסיום אותה העונה. חבריו כבר לא סמכו עליו, ולפי פול הייתה להם סיבה טובה.

יכול להיות שזה השפיע על תחלופת הקבוצות הגבוהה של בולדווין. רק בן 26, כאמור, אבל כבר בקבוצתו השביעית בקריירה. הוא מעולם לא פתח שתי עונות באותו מועדון. עם זאת, באסקוניה רצתה שישאר. לפני שבועיים בלבד המנהל המקצועי של הקבוצה, פליקס פרננדס, אמר: "הוא אתלט יוצא דופן. לקח לו זמן להתרגל לתפקיד בקבוצה וההורות הטרייה השפיעה עליו, אבל הוא היה המנהיג שלנו. אנחנו רוצים שהוא ישאר. הוא תחרותי מאוד, כשהוא טוב הקבוצה טובה וכשהוא רע הקבוצה סבלה". פחות משבועיים לאחר מכן הוא מצא את עצמו בצהוב-כחול.

לכן, ההחתמה של בולדווין מעניינת. אין ספק שמדובר בהתאמה טובה ברמה המקצועית, בהתחשב ביכולותיו כמוביל כדור וההצלחות באירופה, אבל האישיות מעלה סימני שאלה. הוא השחקן שקלע 15 נקודות עם 4 אסיסטים למשחק בבאיירן, אבל קיבל באותה עונה 12 עבירות טכניות.

"בסוף אני רוצה שיכבדו אותי. בכל רמה. אני רוצה שחבריי לקבוצה יעריכו אותי, להיות מישהו שמחזיקים ממנו. זה מסב לי גאווה", אמר בולדווין לפני כשנה. בסוף אולי על זה ההצלחה שלו במכבי תקום ותיפול: אם הוא ירגיש מוערך ומעורב הצהובים יקבלו רכז טוב מאוד. אם לא זה יכול להתפתח למשהו מכוער.

ברמה המקצועית, בשלב שבו אנחנו כבר מבינים איך יראה הקו האחורי של הצהובים בעונה הקרובה, צריך לדבר על מידת ההתאמה של בולדווין. ההחתמה של אקס באסקוניה מעמידה את הצהובים במצב שלא נראה הרבה שנים בקבוצה מתל אביב - יש לה שני גארדים מוכחים ברמה הגבוהה שמאוד (מאוד) אוהבים את הכדור אצלם ביד.

שימו לב לנתון הזה: בעונה האחרונה ה-Usage (מידת המעורבות של שחקן כאשר הוא על המגרש) של בולדווין עמד על 26.2%, מספר גבוה במיוחד, שמראה את השליטה של השחקן בהתרחשויות ההתקפיות של קבוצתו. ה-Usage של לורנזו בקאזאן עמד על 26.1%. בכדי לתת לכם נקודה להשוואה, אלו אחוזי ה-Usage של הקו האחורי של הצהובים בעונה שעברה: סקוטי ווילבקין - 24.4%, קינן אוואנס - 18.5%.

מדובר בשני שחקנים שהיו הדמות המרכזית של הקו האחורי של קבוצתם בעונה האחרונה וזו הסיבה שאחוז המעורבות שלהם כל כך גבוה. שני השחקנים מזכירים אחד את השני בהרבה דברים - החל מהנתונים היבשים של נקודות ואסיסטים, דרך הצורה שבה הם משחקים, שמסתמכת בהתקפות רבות על משחק הפיק אנד רול, ועד ללא מעט שטויות ואיבודים (בולדווין איבד 2.5 כדורים בממוצע בעונה שעברה, בראון 2.9).

חזרה לבולדווין - המהלך הנפוץ ביותר של הקומבו גארד בפער גדול מכל השאר הוא השימוש בפיק אנד רול, בו הוא משתמש ב-38% מהמקרים. במהלכים אלו הוא מייצר 1.1 נקודות בממוצע להתקפה. מתוך מהלכי הפיק אנד רול שלו שמסתיימים בזריקה, איבוד או סחיטת עבירה, 58.7% מסתיימים עם עלייה לזריקה ממרחק, דבר נפוץ מאוד במשחקו.

השאלה הגדולה הבאה שנשאלת היא לגבי הקליעה של בולדווין. מאז ומתמיד סימן ההיכר של השחקן הייתה הקליעה הטובה שלו מחצי מרחק. הגארד אוהב מאוד לעלות לזריקות באיזור קו העונשין, שאותן הוא קולע בקרוב ל-50%. בכל הקשור לקליעה מחוץ לקשת, מאז הגעתו לאירופה לפני שלוש השנים הוא שיפר את האחוזים בכל עונה. זה התחיל עם 29% באולימפיאקוס, המשיך עם 33.7% בבאיירן ובעונה האחרונה כבר עמד על 36.4% בכל המסגרות.

אם ישמור על האחוזים של העונה שעברה, ואולי אף ימשיך ויעלה קצת את נתון זה, יהיה לקבוצות היריבות קשה מאוד להתמודד איתו. מהלך שהיה נפוץ מאוד הגנתית נגדו בעת שהוא משתמש בחסימה הוא מעבר מתחת לחסימה, שמאפשרת לו זריקה חופשית לשלוש. בעונה האחרונה, עם השיפור באחוזי הקליעה, חלק מהקבוצות כבר יותר חששו מטיפול מהסוג הזה. בכל אופן, אם הקליעה תיהיה יציבה, זה יהפוך את משחק ההתקפה של קטש ליעיל יותר.

קטש, שכל כך אוהב את משחק הפיק אנד רול, ידע טוב מאוד למה הוא מביא את בולדווין ובראון, שמנהלים משחק מהסוג הזה בצורה טובה. גם צמד הגבוהים שהביא, אלכס פויתרס וגו'ש ניבו (שעדיין לא חתם רשמית), ידועים כגבוהים שמתאימים מאוד למשחק מהסוג הזה כאשר הם חוסמים, מתגלגלים ומתעופפים ליד הטבעות. מה שהם צריכים זה שחקן שידע למצוא אותם, וצמד הגארדים החדש הוא בהחלט כזה.

בכל הקשור לפן ההגנתי, הקשיחות והחוצפה הידועה של בולדווין הופכת אותו לשומר טוב. הוא יודע להידבק לשומר עם הרגליים הזריזות שלו ומקשה על משחק הפיק אנד רול של היריב, שאותו הוא מגביל ל-0.77 נקודות בממוצע להתקפה. בעיה שעלולה להיווצר עם השחקן בעקבות האופי שלו היא חוסר מחוייבות מלאה, שתגיע ברגעים שבהם הוא יהיה פחות מרוצה.

בסופו של דבר, ההצלחה של בולדווין ומכבי העונה תקום ותיפול על מצב רוחו ועל השילוב עם הכוכב השני של הקבוצה, לורנזו בראון. לקטש מצפה משימה לא פשוטה בכלל בכל הקשור לחלוקת הקרדיט ההתקפי בין השניים בדקות שבהן הם יהיו יחד על המגרש. אם זה יעבוד, אנחנו עשויים לראות קו אחורי מהטובים באירופה וכזה שיכול להוביל את מכבי רחוק. אם זה לא יעבוד, בולדווין ידוע בתור אחד שמסוגל "לחרב" את הקבוצה עם החלטות שגויות רבות. יהיה מעניין.