$(document).ready(function () { setTimeout(function () { $('#Haim_L').remove(); }, 2500); // Remove the element after 3000 milliseconds (3 seconds), you can adjust this value as needed });
יורוליג 2023/2024
קבוצה מש’ נצ’ הפסד הפרש
1 ריאל מדריד 0 0 0 0
2 פנאתינייקוס 0 0 0 0
3 מונאקו 0 0 0 0
4 ברצלונה 0 0 0 0
5 אולימפיאקוס 0 0 0 0
6 פנרבחצ`ה 0 0 0 0
7 מכבי תל אביב 0 0 0 0
8 באסקוניה 0 0 0 0
9 אנדולו אפס 0 0 0 0
10 וירטוס בולוניה 0 0 0 0
11 פרטיזן בלגרד 0 0 0 0
12 ארמאני מילאנו 0 0 0 0
13 פאריס באסקט 0 0 0 0
14 ז`לגיריס קובנה 0 0 0 0
15 באיירן מינכן 0 0 0 0
16 הכוכב האדום בלגרד 0 0 0 0
17 וילרבאן 0 0 0 0
18 אלבה ברלין 0 0 0 0
הצטרפו אלינו
ברשתות החברתיות:

אימפריה בתקומה: פנאתינייקוס מחכה למכבי

השחקנים, המאמן, השנים הקשות וההיסטוריה המפוארת. יריבת הצהובים בפלייאוף

דני דניאלי  23.04.24 - 15:50
רגע האמת הגיע: הערב (שלישי, 20:30) תיפתח סדרת רבע גמר היורוליג, שתפגיש שוב את מכבי תל אביב ופנאתינייקוס. הצהובים, שעברו את באסקוניה בפליי-אין, קיבלו דייט נוסף עם הקבוצה היוונית - איתה יש לה היסטוריה ארוכה מאוד. אז היריבה היוונית תגיע למפגש החשוב הזה? יצאנו לבדוק.

אני יודע מה עשית בקיץ האחרון
פנאתינייקוס הייתה אחת הקבוצות הכושלות ביותר ביורוליג עד תחילת העונה הנוכחית, בהתחשב בציפיות, במסורת, בתקציב, הירוקים מאתונה נכשלו שנה אחר שנה ולא הגיעו לפלייאוף מאז עונת 2018/19, שם הפסידו 3:0 לריאל מדריד.

לדימיטיריס ינאקופולוס, הבעלים האמוציונלי, נמאס. היווני החליט ללכת על כל הקופה במטרה לשנות מיידית את הלך הרוח במועדון. הוא החתים מאמן טורקי ואמוציונלי לא פחות בדמותו של ארגין עתאמן, אלוף אירופה פעמיים עם אנאדולו אפס, עשה מהלך שביוון לא ישכחו במשך שנים כשהחתים את אחד הסמלים של אולימפיאקוס, קוסטס סלוקאס, על חוזה עתק.

יחד עם זאת, הבסיס היווני התחזק, הסגל נשען על שחקנים מוכחים ביורוליג בשילוב של שחקנים עם פוטנציאל גבוה, ויחד עם ההחתמה של קנדריק נאן בתחילת העונה, שסידרה את הקו האחורי, הקבוצה הפכה למנצחת, סיימה את העונה הסדירה במקום השני עם מאזן 11:23, בדיוק הפוך מהעונה שעברה אותה סיימה במאזן 23:11 ובמקום ה-17, מהפך.

נתחיל עם המנהיג של הקבוצה, אחד השחקנים הכי מנוסים באירופה שחתום על מהעבר הגדול ביותר של הקיץ, קוסטס סלוקאס. הרכז היווני בן ה-33 מספק עונה אישית נהדרת עם 12.1 נקודות, 5.7 אסיסטים ו-55% מהשדה (41% מחוץ לקשת), ב-26 דקות למשחק.

שותפו לקו האחורי הוא קנדריק נאן, שהגיע במהלך העונה והשתלב במהרה בכדורסל האירופי. הגארד, שטען שהוא הסקורר הטוב באירופה ומתחזק ויכוח ער ברשתות עם כוכב מכבי ווייד בולדווין, רושם 15.4 נקודות, 3.1 אסיסטים, 2.5 ריבאונדים ו-48% מהשדה (38.5% מחוץ לקשת) ב-27 דקות.
נעבור פנימה לקו הקדמי. מתיאס לסור, אקס מכבי תל אביב למי ששכח, המשיך העונה את הכושר הנפלא שלו מהעונה שעברה בפרטיזן בלגרד וביסס את מעמדו כאחד הסנטרים הכי טובים ביבשת. הצרפתי קולע 13.6 נקודות וקוטף 6.0 ריבאונדים למשחק ב-62% לשתיים שמזכות אותו ב-16.0 נקודות מדד יעילות בממוצע למשחק ב-29 דקות. דינוס מיטוגלו, שחזר הקיץ מהשעייה ארוכה בת כשנתיים בעקבות שימוש בסמים, משחק בעמדת הפאוור פורוורד וקולע 11.9 נקודות ו-6.7 כדורים חוזרים ב-34% לשלוש ב-29 דקות.

עוד צמד משמעותי מאוד ברוטציה הם מריוס גריגוניס וג'ריאן גראנט. הקלע הליטאי קולע 10 נקודות למשחק עם 43.6% לשלוש ב-27 דקות, גראנט הוא ה-MVP של היורוקאפ בעונה שעברה במדי טורק טלקום, הוא הפך העונה לבורג מרכזי בפאו ומלבד 8.9 נקודות ו-3.5 אסיסטים עם 41% לשלוש ב-29 דקות, הוא נחשב לאחד משחקני ההגנה הטובים ביותר במפעל, אך סובל כעת מפציעה טורדנית ונכון לכתיבת שורות אלו, נמצא בספק.

מבחינת שחקנים משלימים, חואנצ'ו הרננגומס, שהיה מיועד להיות אחד הכוכבים, לא מספק את הסחורה אבל נמצא בעלייה לאחרונה, לוקה וילדוסה לא מקבל קרדיט מעתאמן ונראה, גם לפי ציטוטים של המאמן, שהיחסים ביניהם רעועים. קוסטס אנטטוקומפו, יאניס פאפאפטרו, אולק בלצ'רובסקי משלימים את הרוטציה, שמתקצרת ככל שהעונה מתקדמת.

הכושר הנוכחי
פנאתינייקוס היא אחת הקבוצות שנמצאות בכושר הטוב ביותר באירופה. היא נמצאת ברצף של תשעה נצחונות רצופים בכל המסגרות, כולל מאזן מרשים של 2:17 ב-19 המשחקים האחרונים בכל המסגרות. ביורוליג, הירוקים עם שמונה ניצחונות מתשעת המשחקים האחרונים, כולל כמה מרשימים במיוחד על פנרבחצ'ה, ריאל מדריד וברצלונה. ההפסד היחיד היה לאולימפיאקוס.

גם בליגה הקבוצה בכושר מדהים, אחרי שנים בהם אולימפיאקוס שלטה, פאו נמצאת במקום הראשון בליגה בפער של שני משחקים על היריבה המושבעת, כולל מאזן של 0:3 גדול ברמה המקומית, ו-71:77 באואקה במשחק האחרון ביניהן.

מה עשתה מול מכבי העונה?
שימו לב לנתון הבא. יש רק שתי קבוצות שניצחו פעמיים את פנאתינייקוס העונה: אולימפיאקוס ומכבי תל אביב. זהו. הצהובים ניצחו 81:86 באואקה בפתיחת העונה בזכות משחק גדול של ג'ון דיברתולומאו, בונזי קולסון וג'וש ניבו, כשגם תמיר בלאט ולורנזו בראון תרמו את חלקם, ווייד בולדווין היה פצוע ולא שיחק באותו המשחק, קנדריק נאן לא שיחק מנגד.

במשחק השני בבלגרד, החבורה של עודד קטש יצאה לריצה אדירה ברבע האחרון וניצחה 75:90, בולדווין רשם את אחד ממשחקיו הטובים ביותר העונה עם 22 נקודות ו-8 אסיסטים בדרך לתואר מצטיין המחזור. קולסון, בראון וניבו היו מצוינים גם כן באותו מפגש, פנאיוטיס קלאיצאקיס היה האקס פקטור מנגד ושבר שיא קריירה עם 17 נקודות.
הקרב בין המאמנים
עודד קטש מזוהה גם עם המועדון הירוק. הוא חתום על הזכייה של פנאתינייקוס באליפות אירופה בשנת 2000 על חשבונם של הצהובים, כשהוא קולע 17 נקודות במשחק הגמר. לאחר מכן, בעונת 2020/21, קטש מונה למאמן של הירוקים, ויחד עם ליאור ליובין ז"ל ששימש כעוזרו, זכו בדאבל היווני, אך לא המשיכו לעונה נוספת.

ארגין עתאמן, מאמנה הנוכחי של פנאתינייקוס, חולל שינוי אדיר במועדון תוך פחות מעונה אחת. הטורקי שזכה פעמיים ביורוליג עם אנאדולו אפס וייצר את אחת השושלות הגדולות בתולדות המפעל, הגיע לקבוצה במטרה אחת - להצליח באופן מיידי.
הטורקי נחשב לאחד המאמנים הכי אמונציונליים באירופה. עתאמן זכה בעבר ביורוקאפ עם גלאטסראיי, זכה ביורוצ'אלנג' עם בשיקטאש, בגביע ספורטה עם סיינה, שש אליפויות בטורקיה ושישה גביעים, כשגם זכה בתואר מאמן העונה ביורוליג לפני שלוש שנים.

קטש ועתאמן שונים מאוד, דבר והיפוכו. בעוד הישראלי הוא רגוע על הקווים ומרבה להראות קור רוח על הקווים, הטורקי מרבה להשתולל, להתווכח עם שופטים ואחד שאין לו מעצורים. המשותף לשניהם העונה, כל אחד בתנאיו, נחשב להצלחה גדולה כשהוא ממקסמים את הסגל למיקומו גבוה בטבלה.
המפגשים הגדולים בהיסטוריה
זו אחת היריבויות הכי גדולות בכדורסל האירופי עם מסורת רבת שנים. לא נוכל למנות כאן את כולם, אבל נשים דגש על המשחקים הבולטים והקלאסיקות בין המועדונים. עונת 2011/12, אחת מסדרות הפלייאוף הגדולות שיותר שידע היורוליג ב-15 השנים האחרונות, והאחרונה בין מכבי ליוונים.

יתרון הביתיות היה אז של היוונים, בדומה למצב הנוכחי. דייויד בלאט עמד על הקווים, אחרי שהובסה 93:73 במשחק הראשון, מכבי רשמה ניצחון ענק 92:94 באואקה במשחק השני ויתרון הביתיות עבר לתל אביב.

אחרי ניצחון דרמטי במשחק 3, מכבי הייתה ביתרון 1:2 והייתה רחוקה ניצחון ביתי מעלייה לפיינל פור היורוליג, אך הפסידה את המשחק הרביעי לעיני הקהל הביתי וההכרעה עברה לאתונה..

במשחק חמישי בלתי נשכח, מלא בתהפוכות ודרמות, הצהובים הפסידו 86:85 לאחר שטל בורשטיין איבד כדור בשניות הסיום, ריצ'רד הנדריקס ביצע עבירה על דימיטריס דיאמנטידיס, שדייק מהקו ושלח את אובראדוביץ' לפיינל פור על חשבונם של הצהובים המאוכזבים.

בצד הצהוב שיחקו אז בין היתר דייויד בלו, טל בורשטיין, יוגב אוחיון, דווין סמית', ליאור אליהו, גיא פניני, שון ג'יימס, סופו, וקית' לנגפורד. מנגד, בלטו דיאמנטידיס, מייק באטיסט, שאראס, דייויד לוגאן, וניק קלאת'ס.
הגמר בסלוניקי בשנת 2000 מתקשר בכל כך הרבה מובנים לעונה הנוכחית. עודד קטש, אז שחקן פנאתינייקוס והיום מאמן מכבי תל אביב, היה אחד השחקנים המובילים בניצחון הירוק 67:73 בדרך לזכייה גדולה ביורוליג על חשבון הקבוצה שבה גדל, והפך מיד לגיבור הטראגי בזווית של מכבי תל אביב. אריאל מקדונלד ונייט האפמן ז"ל, יחד עם הנפלד, שפר ושארפ היו הבולטים בצהוב.

שחזור הגמר בברסי בעונת 2000/01, גביע אירופה הראשון של פיני גרשון כמאמן מכבי תל אביב. הצהובים ניצחו 67:81 בצרפת, הצהובים שלטו לחלוטין והולכיו בדו-ספרתי במשך שלבים ארוכים במשחק. נייט האפמן ונדב הנפלד שיתקו לחלוטין את הסנטר הבולט מנגד, ז'ליקו רברצה, ולמרות 27 נקודות של דיאן בודירוגה (יו"ר היורוליג כיום), האפמן, מקדונלד ואנתוני פארקר הביאו את גביע אירופה לתל אביב לראשונה מזה 20 שנים.

אחד מניצחונות החוץ הגדולים של הצהובים באתונה היה בעונת 2003/04 כשגברו 84:91 על הירוקים, בעונה שבדיעבד הייתה אחת הגדולות בהיסטוריית המועדון, אם לא הגדולה שבהן. שאראס וניקולה וייצ'יץ' בלטו, אריאל מקדונלד הצטיין מנגד אבל זה לא הספיק ליוונים.

הניצחון היה היה אחד החשובים לעונה ההיא של מכבי, כשגם פיני גרשון הודה לאחר הרבע הראשון, אותו הצהובים ניצחו 13:33, שזה אחד הרבעים הטובים ביותר שהיו לקבוצה שלו אי פעם (כנראה שמאז הוא הכניס עוד כמה לרשימה).