הצטרפו אלינו
ברשתות החברתיות:

לראשונה: תחרות פיתוח גוף מגיעה לישראל

ליגת ה-NPC היוקרתית מגיעה לארץ הקודש, כל מה שצריך לדעת לקראת התחרות

מערכת אתר ערוץ הספורט
מערכת אתר ערוץ הספורט   09.05.25 - 11:39
Getting your Trinity Audio player ready...
היסטוריה ישראלית (באדיבות: פרטי)
היסטוריה ישראלית (באדיבות: פרטי)
לראשונה בהיסטוריה של הספורט הישראלי, תחרות בינלאומית רשמית של ליגת ה-NPC (תחרות פיתוח גוף) היוקרתית תתקיים על אדמת הקודש. האירוע המתוכנן ל-15 במאי בהיכל התרבות בנתניה אינו רק עוד תחרות – זהו רגע מכונן עבור ענף שלם ופריצת דרך עבור ספורטאים ישראלים שעד כה נאלצו להישאר בשולי הזירה העולמית.

"פיתוח גוף הוא ספורט תובעני לא פחות מכל ענף אחר," מסבירה חגית סינדליס, מייסדת מועדון MESO ומי שהביאה את זיכיון NPC לישראל. "מדובר בספורט המשלב משמעת עצמית ברמה גבוהה, תכנון מדויק של תזונה ואימונים, ומחויבות טוטאלית של הספורטאי."

בניגוד לסטריאוטיפ הרווח, פיתוח גוף מודרני מתבסס על מתודולוגיה מדעית מתקדמת. המתחרים עוקבים אחר תוכניות מדויקות שנמשכות חודשים רבים ומורכבות משני שלבים עיקריים: "בניית מסה" ו"חיטוב" – תהליכים המחייבים דיוק מרבי בתזונה, תזמון אימונים, וניהול מדעי של רמות הורמונים, נוזלים, ושומן גוף.

פיתוח הגוף אינו רק תחרות ספורטיבית אלא תעשייה אדירה. שוק פיתוח הגוף העולמי מוערך בכ-20 מיליארד דולר, עם צמיחה שנתית יציבה של 4.5% – מספרים המתחרים בענפי ספורט מסורתיים רבים. בישראל, שוק תוספי התזונה לבדו מוערך ב-180 מיליון ש"ח בשנה, וצפוי לגדול ב-40% בחמש השנים הקרובות – נתונים המדגישים את הפוטנציאל העצום בהבאת התחרויות הבינלאומיות לארץ.

"הבאת NPC לישראל צפויה ליצור כ-500 משרות חדשות והכנסות מתיירות ספורט של 15-20 מיליון ש"ח בשנה", סיכמה סינדליס, "אנחנו מדברים על מאמנים, תזונאים, אנשי ארגון אירועים, ספקי ציוד וסחר בתוספי תזונה".
אחד השינויים המרעישים ביותר בענף בעשור האחרון הוא העלייה הדרמטית במספר הנשים המתחרות. מאז 2010 חלה עלייה מדהימה של 120% במספר הנשים בתחרויות מקצועיות, והן מהוות כיום 35% מהמתחרים בעולם – נתון חסר תקדים בספורט שנחשב לגברי במובהק.
"תחרות 'מיס אולימפיה' נוסדה ב-1980, הופסקה ב-2014 אבל חזרה ב-2019 בעקבות הביקוש הגובר", ציינה סינדליס, "יש לנו כבר מספר מתחרות ישראליות שעובדות קשה לקראת התחרות במאי".

"עד לאחרונה, הענף בישראל היה מנותק מהזירה העולמית," המשיכה להסביר סינדליס, "ספורטאים ישראלים לא יכלו להתקדם במסלול המקצועי שמוביל לתחרויות הבכירות, אבל עם הבאת זיכיון NPC לישראל, כל זה משתנה." מה שהופך את התחרות ב-15 במאי למשמעותית במיוחד הוא העובדה שהזוכים יקבלו את "כרטיס ה-Pro" הנחשק, המאפשר להם להתחרות בליגת IFBB Pro, השלב האחרון לפני "מר אולימפיה".

אז מה צפוי בתחרות? האירוע בנתניה יכלול מספר קטגוריות תחרות מרתקות, כל אחת עם דגשים ייחודיים:
• פיתוח גוף גברים: הקטגוריה הקלאסית המתמקדת בגודל שרירים, סימטריה והגדרה מקסימלית
• פיזיק גברים: דגש על מבנה גוף אתלטי עם פלג גוף עליון מפותח ו"מראה חוף" אסתטי
• פיתוח גוף נשים: שילוב של נשיות וגודל שרירים משמעותי
• ביקיני פיטנס: דגש על טונוס שרירי, סימטריה וחיטוב מאוזן

צוות שיפוט בינלאומי יגיע במיוחד לארץ לשפוט בתחרות על פי הסטנדרטים הגבוהים ביותר, הזהים לאלה הנהוגים בתחרויות העלית העולמיות: "המטרה שלנו היא להציג את הענף כפי שהוא באמת - ספורט מורכב המשלב מדע, אסתטיקה ומשמעת עצמית ברמה הגבוהה ביותר," סיכמה סינדליס, "ב-15 במאי, הקהל הישראלי יראה לראשונה את הרמה הבינלאומית של הספורט הזה - ואת הדור הבא של האלופים הישראלים."
במילותיו האלמותיות של ארנולד שוורצנגר: "אם אתה רוצה משהו, תעבוד בשביל זה. נקודה." נראה שהספורטאים הישראלים עשו בדיוק את זה, והגיע הזמן שהם יזכו להכרה בינלאומית.