$(document).ready(function () { setTimeout(function () { $('#Haim_L').remove(); }, 2500); // Remove the element after 3000 milliseconds (3 seconds), you can adjust this value as needed });
הצטרפו אלינו
ברשתות החברתיות:

דאיו אופמקאנו: הכירו את הבלם הבא בכדורגל העולמי

הוא גדל לצד עוסמאן דמבלה, פרץ אצל אקס מכבי ת"א, מספק נתונים טובים מהבלמים הגדולים באירופה ומבוקש על ידי ברצלונה, ריאל ובאיירן. הכירו את דאיו אופמקאנו

אריק רייניש
אריק רייניש  15.05.20 - 17:33

עוד לפני מגפת הקורונה היינו עדים לכמה מצבים בהם מועדוני כדורגל היו זקוקים ליסודות הגנתיים מוצלחים בכדי להפוך את קבוצותיהם למעוטרות. הגעת וירג'יל ואן-דייק, למשל, גרמה לליברפול להפוך מקבוצה מלהיבה למצליחה. מנגד, הפציעה איימריק לאפורט שמטה את הקרקע מתחת לרגלי מנצ'סטר סיטי. המגמה הזו תביא לכך שבקיץ הנוכחי קבוצות רבות יעוטו על כל כישרון דפנסיבי שצף בשוק.

לכן, לא פלא שמנצ'סטר יונייטד, מנצ'סטר סיטי, ריאל מדריד, ארסנל, טוטנהאם, ברצלונה ובאיירן מינכן הוזכרו כמועמדות לדלות את הכוכב הבא ממעיין הכישרונות הצרפתי - בלם ר.ב לייפציג, דאיו אופמקאנו. ולא שרק לאחרונה נחשפנו לשמו. הרי כבר לפני 5 שנים, כשהיה בן 16 בלבד, שמו נקשר לקבוצות הגדולות ביבשת. אלא שכעת, אחרי העונה המרשימה בצמרת הבונדסליגה, נדמה כי אופמקאנו מוכן לשלב הבא - לקבוצות הגדולות באמת.

אבל רגע. בואו נתחיל את הסיפור מההתחלה. דיוצ'אנקול אוסוולד אופמקאנו גדל בעיר התעשייה אוורה שבחבל נורמנדי שבצרפת. הוא קרוי על שמו של סבא-רבא שלו, כשמקור השם הוא תואר כבוד למנהיג הכפר באי ג'טה - אחד מהאיי רפובליקת גינאה-ביסאו. בילדותו הרבה לשחק ברחובות אוורה עם חברו, שחקן ברצלונה כיום עוסמאן דמבלה, ובמסגרת הקבוצה המקומית. בעתיד, יספר כיצד השניים שיחקו בלי סוף גם אחרי האימונים במטרה להשתפר.

לאחר שנדד לואלנסיין, החלה התעניינות בינלאומית סביבו, כשלבסוף ידם הארוכה של אנשי הכדורגל של רד בול זלצבורג הייתה על העליונה. הנסיקה הייתה מהירה, ואת ימיו בקבוצת המילואים השאיר מהר מאחור. היכולת שלו העניקה לו זימונים לנבחרת הצרפתיות הצעירות ותרמה לזכייה צרפתית באליפות אירופה עד גיל 17. עד מהרה הוא הפך לבורג מרכזי בהרכב זלצבורג של אוסקר גרסיה - מספיק בכדי לגרום לאחותה הגדולה לייפציג לרכוש אותו תמורת 10 מיליון אירו בחלון החורפי ב-2017.

גם לגרמניה הוא הסתגל במהירות, כשתפס מקום של קבע בקבוצת הצמרת עוד לפני שנכנס לעשור השלישי בחייו. אוהדי הבונדסליגה נחשפו לבלם גדול מימדים אך מהיר. מתקל אגרסיבי, אך טכני, שחקן שלא מהסס לשבור את קו ההגנה בכדי לצאת במהירות לחטיפה - ובכל זאת מצליח לחזור בזמן בזכות אתלטיות יוצאת דופן. המחמאות לא איחרו לבוא.

"לדאיו יש את כל התכונות להצליח ובגדול", טען בלם העבר מרווין קומפר, ומנהלה הטכני המפורסם של לייפציג ראלף ראנגניק, שבתקופה מסוימת גם אימן את הקבוצה הבוגרת, אף הגדיל ואמר: "תראו לי ארבעה בלמים שמשחקים היום טוב ממנו". בתקשורת הגרמנית השוו אותו לבלם באיירן מינכן ג'רום בואטנג ולבלם נבחרת צרפת בעבר, מרסל דסאי, ותצוגותיו זיכו אותו במועמדות לתואר ה-"גולדן-בוי" ב-2018. אך אלו היו רק קדימון לעונה הנוכחית, תחת המאמן החדש נגלסמן.

אופמקאנו היווה חלק מרכזי מההגנה החזקה בבונדסליגה (קבוצתו ספגה 26 שערים, הכי מעט יחד עם באיירן), הציג יכולת פנטסטית נגד טוטנהאם ובאיירן מינכן של רוברט לבנדובסקי ובכלל, נראה שהוא התקדם שלב בתהליך - בדרך להפוך לשחקן ההגנה המודרני, החזק והמגוון. החבילה השלמה. ואת איכויותיו אפשר לראות בקלות דרך המספרים, בוודאי בהשוואה לבלמי קבוצות העל שחושקות בו - ג'רארד פיקה מברצלונה, רפאל ואראן מריאל מדריד וג'רום בואטנג מבאיירן מינכן, למשל.

כשבוחנים את הסטטיסטיקות ההגנתיות, מגלים שאופמקאנו תיקל וחטף (2.3 ו-1.7 בהתאמה, בממוצע למשחק בכל המסגרות) יותר מפיקה (0.9 ו-1 בהתאמה), ואראן (1.2 ו-0.9) ובואטנג (1 ו-1.1) ואף השתלט על יותר כדורים חוזרים מהם (13.77 לעומת 10.86 לפיקה, 9.72 לואראן ו-11.31 לבואטנג). בסך הכל, הוא ניצח בכ-79 אחוז מהמאבקים ההגנתיים בהם השתתף - האחוז החמישי בטיבו בחמש הליגות הבכירות.

וכאמור, כישוריו אינם מסתכמים בשמירה על השער. הוא גם כידרר (1.2 דריבלים למשחק) יותר מהם (0.2 לפיקה, 0.3 לואראן ו-0 לבואטנג) וכמות מסירותיו המדויקות (71.3 מסירות בממוצע למשחק ב-88.4 אחוזי דיוק) גבוהה מזו של ואראן ונושקת לשאר, שקבוצותיהם שולטות יותר בכדור מאשר לייפציג.

"הוא צעיר, מוכשר מאוד, מהיר, יודע להתמקם נהדר ויודע להשתמש היטב בגופו ביחס לנער בן 21", חיווה את דעתו בלם העבר האגדי של נבחרת גרמניה, לותאר מתיאוס. "יש מקום לעוד 2 אחוז של שיפור, אבל כבר עכשיו מדובר בשחקן ענק ואני לא מופתע שכל הקבוצות רוצות אותו". השני אחוזים שמתיאוס מדבר עליהם אלה היציאות התכופות אל עבר קו החצי במטרה לחלץ את הכדור שעלולות לעיתים להיות פזיזות. בנוסף, ביחס לגבוהו (1.85 מ'), הוא צריך לנצח ביותר מאבקי אוויר. אך העתיד נראה מזהיר עבור הצרפתי בן ה-21.

אז מה יהיה הצעד הבא בקריירה? ארסנל או מנצ'סטר יונייטד, לדוגמא, צריכות בלם קשוח ואיכותי כמוהו בכדי לחזור לפסגה. ברצלונה או מנצ'סטר סיטי זקוקות לו בכדי להחזיר את האיזון ההגנתי, וכשלוקחים בחשבון את האיכויות הטכניות שלו, ההתאמה לשתי הקבוצות מרגישה טבעית. וזאת עוד לפני שדיברנו על באיירן מינכן - זוללת הכישרונות מיתר קבוצות הבונדסליגה - שתשמח להמשיך במסורת ולהיעזר בו בכדי להמשיך בתהליך חילופי הדורות בסגל שלה.

עכשיו, כשהליגות האירופאיות מחממות מנועים לקראת חזרה, אין זה מפתיע שכל קבוצות העילית חושקות בבלם  - רגע לפני שהוא מוצר מוגמר, סופרסטאר אמיתי. כי הצלחת קבוצת כדורגל מתחילה בהגנה, ולכן זו שתביא לקו האחורי שלה את הכוכב הבא תזכה.