$(document).ready(function () { setTimeout(function () { $('#Haim_L').remove(); }, 2500); // Remove the element after 3000 milliseconds (3 seconds), you can adjust this value as needed });
הצטרפו אלינו
ברשתות החברתיות:

מי אתה, מיסטר ביין? על האיש החזק במכבי

חילטר כדוגמן, עבד בפאב, ואז זכה לנהל את אחד ממועדוני הפאר בבריטניה. אחרי 6 שנים כמנכ"ל ריינג'רס והרבה מחמאות, מרטין ביין מגיע כדי לקחת את מכבי צעד אחד קדימה. פרופיל

יזהר קישון
יזהר קישון  21.09.14 - 14:05

כל מי ששמע את מיץ' גולדהאר מכריז על מרטין ביין כמחליפו של ג'ק אנגלידיס במכבי תל אביב, לבטח רץ לחפש מעט מידע על הסקוטי. שם, בשורה השנייה של ערך הוויקיפדיה שלו, מציינים כי בתחילת דרכו עבד במשרה חלקית כדוגמן, וביתר הזמן בפאב במרכז גלאזגו. בהמשך, הבין ביין שהגיע הזמן לתפוס את עצמו בידיים, והחל בקריירה שונה – שיווק ויחסי ציבור. מהר מאוד זה השתלם לו.

בשנת 2005, כשהוא בן 37 בסך הכל (נולד בשנת 1968), מונה ביין למנכ"ל גלאזגו ריינג'רס, אחד משני המועדונים הגדולים בסקוטלנד ומועדון פאר בכל קנה מידה – בטח באותן השנים. למעשה, כבר ב-2002 החל הקשר שלו עם ריינג'רס, כשמונה למנהל עסקי, כחלק מהרצון של המועדון למזער בעיותיו הכלכליות ולמחוק חובות של כ-60 מיליון ליש"ט. העבודה הטובה, ובמיוחד הקשר החם עם סר דייויד מארי, עזרו לו להפוך כעבור שלוש שנים למנכ"ל, תפקידו בו כיהנו לפניו רק שלושה אנשים.

הקירבה שלו למארי הייתה זו שזרקה אותו קדימה, אך במקביל הייתה גם זו ששפכה אור שלילי על הקריירה שלו. "הבובה של מארי", קראו לו אוהדי ריינג'רס, והביעו תמיהה האם הוא בכלל שותף להחלטות הגורליות או שהוא סתם הפנים היפות בחלון הראווה של ההנהלה. דארן פילדס, סוכן שחקנים שמכיר מקרוב מאוד את הכדורגל הסקוטי ואת ביין עצמו, מסרב לקבל את הטענה הזו: " זה נכון שמארי היה בעל הבית והכניס את הכסף, אבל מרטין ניהל את המקום. את כל המועדון".

פילדס לא היחיד שחושב ככה. וולטר סמית', שהיה מנג'ר הקבוצה בין 2007 ל-2011, ואף אימן את נבחרת סקוטלנד, טוען: "מרטין עשה עבודה מצוינת. הוא ניסה לדאוג שהכל יתנהל פה ברמה גבוהה, ומגיע לו קרדיט רב על כך". גם דייב קינג, מבעלי המועדון בעבר, לא חסך מחמאות: "מרטין היה פנומנלי".

כל מי שעוקב אחרי הכדורגל האירופי, מודע לכך שסיום דרכו של ביין במועדון היה כמעט מקביל לקריסה הכלכלית של ריינג'רס, קריסה שהביאה לירידת מועדון הפאר לליגה הרביעית. לדעתו של פילדס, אין לביין שום קשר לכך: "כשיש בעל בית שמזרים כספים, ווים אחד הוא פתאום מפסיק – למנכ"ל אין אשמה בזה. אם מיץ' גולדהאר יחליט בסוף השנה למכור את מכבי ת"א בשקל בודד, קרויף יהיה אשם בהתפרקות?"

"מבחינה ניהולית, מכבי ת"א היום בידיים מאוד טובות", מסביר סוכן השחקנים רגע לאחר המינוי של הסקוטי: "מרטין הוא בעל ניסיון רב, ועבד במועדון שבימים הטובים שלו היה ברמה הכי גבוהה בבריטניה ונגע בצמרת האירופית. ביין מקושר באי הבריטי וזה יכול לתת למכבי חזית נוספת לעבוד מולה. אין שום ספק שזו הצהרת כוונות של מכבי ת"א".

למרות המחמאות הרבות, מאז עזב את ריינג'רס ב-2011, ביין לא עובד. נכון שמנכ"ל זה לא שחקן ואפילו לא מאמן, ושלוש שנים ללא התעסקות בתחום לא אמורה לפגוע, אך סימני השאלה קיימים. "הסיבה מאוד פשוטה – אחרי הבלאגן שהיה לו בסוף הדרך בריינג'רס, הוא פשוט החליט לקחת חופש ולחכות להזדמנות הנכונה ולעבודה המתאימה, וההצעה ממכבי הייתה כזו. אתה יודע מה זה בשביל סקוטי לבוא למזג האוויר בישראל, עם כל השמש הזאת?"

לסיום, לאוהדי מכבי יש כבר עכשיו סיבה להיות מרוצים. ביין, איש עסקים מוצלח גם מחוץ לכדורגל, הקים לפני מספר שנים חברה בה השקיע לא מעט כסף מכיסו. אחרי 11 שנים בכדורגל, חלק מהן תחת לחצים כבדים ועבודה מסביב לשעון, הוא היה צריך שינוי כיוון. הפסקה לזמן קצר. למרות שפתח עסק משלו, ובחר בדרך מעט שונה, ברגע שקיבל את ההצעה ממכבי והחליט לעבור לישראל, עזב את החברה הפרטית במטרה אחת: להיות מרוכז כל כולו בפרויקט החדש אצל מיץ' גולדהאר.