$(document).ready(function () { setTimeout(function () { $('#Haim_L').remove(); }, 2500); // Remove the element after 3000 milliseconds (3 seconds), you can adjust this value as needed });
הצטרפו אלינו
ברשתות החברתיות:

באסה, סבבה: מבט מבפנים על בלומפילד החדש

אזור ה-VIP שודרג, נוספו תאי צפייה וחדרי ההלבשה הורחבו. בלומפילד, או בשמו הקודם, באסה, הולך להיות "וואו", עפ"י האדריכלית הראשית, יולי ויטנברג. וגם: הצבעים שנבחרו, היכן יישבו האוהדים של מכבי תל אביב והפועל תל אביב ומה עם הגג. כל התשובות בפנים

שירי אלג'ם
שירי אלג'ם  28.03.19 - 12:00

תגיות: ליגת העל

כבר שלוש שנים שמכבי ת"א, הפועל ת"א ובני יהודה מתגעגעות לבלומפילד. מאז עונת 2016/17 הצהובים נדדו לאצטדיון בנתניה, האדומים והזהובים למושבה כשהשאלה הקבועה 'מתי כבר בלומפילד יהיה מוכן?' מלווה אותם. בעיריית תל אביב תחילה דיברו על שיפוץ של שנתיים, אך מהר מאוד זה התארך, כעכשיו היעד הסופי הוא פתיחת עונת 2019/20. חמישה חודשים לפני המועד, יצאנו לבדוק מקרוב את תמונת המצב באיצטדיון היפואי.

  • האייטם המלא ברביעי ב"חדשות הספורט"

כ-300 פועלים עובדים מסביב לשעון במשך חמישה ימים בשבוע, כשעוד כ-20 מהנדסים וכ-50 אנשי דרג בכיר פי נמצאים בשטח, בו מתבצעות עבודות מרובות במקביל. עבודת החיפוי החיצוני כבר החלה, הכנת הדשא נמצאת בעיצומה, ועל פי גורמים בכירים המעורבים בפרויקט, רוב העבודה כבר מאחוריהם.

"כרגע, מה שאמרנו לקבוצות הוא שאנחנו מתכננים לפתוח את בלומפילד במועד שתוכנן, קרי בתחילת עונת המשחקים 2019/20. מבחינתנו זה המועד ולשם אנחנו מכוונים" אמר מנכ"ל עיריית תל אביב יפו, מנחם לייבה, "לבוא ולהגיד שיש כאן ודאות של 100 אחוז אני לא רוצה לומר. ככל שהזמן חולף נדע את זה בצורה יותר ודאית".

בלומפילד הורחב ל-29 אלף מקומות שיהיו בגוונים של שחור ולבן עם נגיעות בודדות של סגול, כשבין היתר אזור ה-VIP שודרג ובמרפסת שלו אפשר יהיה לקיים טקס הנפת צלחת אליפות או גביע. נוספו תאי צפייה ל-150 איש, הותקנו תאי שירותים רבים, וחדרי ההלבשה הורחבו לארבעה מתחמים. למרות השינויים הרבים, צורת האוכף המיוחדת של בלומפילד נשמרה וכך גם הקרבה של היציעים לדשא. ואל דאגה, האוהדים השרופים של מכבי ימשיכו לאייש את שער 11 והאולטראס של הפועל ישארו בשער 5.

"היה לנו מאוד חשוב לשמר את הנוסטלגיה, לשמר את הצורה של האיצטדיון כדי לתת לאוהדים את התחושה שהם חוזרים למקום שהם אוהבים, רק בסטנדרטים פי כמה וכמה יותר גבוהים", סיפרה יולי ויטנברג, האדריכלית הראשית של הפרויקט, ממשרד מנספלד-קהת אדריכלים.

אבל לא הכל ורוד. הביקורת הנוקבת סביב בלומפילד נוגעת בהיעדר מקומות החנייה, ויותר מכך, מההחלטה המודעת לא לקרות את כל האצטדיון, להוציא 3,000 מקומות שיהנו ממחסה מהגשם. המשמעות היא החזרת המטריות ליציעים, מראה שכבר שכחנו. המנכ"ל, לייבה, סיפק הסברים ואפילו הבטחה לעתיד: "בסוף זה עניין של סדר עדיפות. איפה עוצרים, איך מאזנים בין הצרכים השונים. יחד עם זאת, עשינו את כל ההכנות הנדרשות כדי שיהיה בעתיד גג. מתי העתיד הזה יבוא? אנחנו מקווים שמוקדם מאשר מאוחר, אבל זה יהיה. יהיה גג בבלומפילד", אמר לייבה.

56 שנה אחרי ש"באסה" הוקם בלומפילד, יוולד בקרוב מחדש, ובכך יהפוך לאצטדיון המרכזי בגוש דן. "האיצטדיון הזה הוא ברמה בינלאומית, הוא יהיה מדהים והוא יהיה יחודי. לאוהדים התל אביביים יש למה לחכות כי יהיה להם איצטדיון 'וואו'"' אמרה ויטנברג.