$(document).ready(function () { setTimeout(function () { $('#Haim_L').remove(); }, 2500); // Remove the element after 3000 milliseconds (3 seconds), you can adjust this value as needed });
הצטרפו אלינו
ברשתות החברתיות:

חוגג לשרעבי: "מרגיש שאתם מנותקים מאיתנו"

בעלי בית"ר ביקר את הפתרון של אילת. ומה הייתה התגובה?

מערכת אתר ערוץ הספורט
מערכת אתר ערוץ הספורט  23.04.20 - 14:04

לנוכח ההקלות על המשק והדיבורים על החזרה האפשרית של הספורט בישראל, במשרד הספורט הציעו לפני זמן מה את האופציה לקיים טורניר בתנאי בידוד באילת על מנת לסיים את עונת הכדורגל. דבר זה הוביל לביקורת לא קטנה מצד גורמים שונים בענף, ואתמול (רביעי) בשיחת הזום הגדולה בחדשות הספורט, דנו בזה בעלי בית"ר ירושלים, משה חוגג, ומנכ"ל משרד הספורט, יוסי שרעבי. האחרון ניסה להסביר את פשר הדברים.

"אין ספק שיש היום יותר הבנה במשרד האוצר", שרעבי פתח. "סיכמנו על הקמת צוות מיוחד. ננסה להגיש מסקנות כדי לתת מענה לכל הגופים שתחתינו וננסה לתת תמיכה כדי שיוכלו לחזור למסלול. הנחת היסוד הן שעולם הספורט והתרבות לא יחזרו לשגרה כל כך מהר. זה לא יקרה מהיום למחר. צריך ללוות בסיוע תקציבי בהתאם. אנחנו נערכים לחודש מאי ואילך".

לאחר מכן פנה חוגג לשרעבי לגבי הנושא של אילת: "מרגיש שיש קצת ניתוק, צריך לערב אנשים מהכדורגל והכדורסל בהחלטות. הספורט היום נשען על פילנטרופים, שקיבלו מכה בעסקים שלהם כמו כולם, והספורט בישראל מפסיד המון. אתה צריך להבין שהמשמעות היא שלא נוכל לפתוח את הליגות בכדורסל ובכדורגל, יהיה בלתי אפשרי לקיים ספורט ללא קהל. אלא אם משרד הספורט והאוצר יבינו שהם צריכים להכניס את היד לכיס. מענקים. יש את הטוטו שבלי הספורט לא ירוויח שקל".

שרעבי הגיב לדברים: "אנחנו לא עושים כלום לבד, אנחנו מדברים עם ההתאחדות והמנהלת בענפים השונים. לא סתם יושבים וכותבים תכניות, מדברים עם האנשים הרלוונטיים. גם הרעיון של אילת נולד משני מקומות: קודם כל לחזק את אילת, שהיא לא עיר מוכת קורונה. מצד שני, לנסות להחזיר את הכדורגל למסלול הכי מהר שאפשר. חשבו שבאילת יהיה יותר קל, אבל בסוף מבינים שאין באילת מתקנים. לא עושים שום דבר לבד. אנחנו גוף מתכלל, השכל המקצועי נמצא במקום אחר, אנחנו יודעים וקשובים להם. האוצר הבין שאי אפשר להסתכל על הספורט כעוד עסק. יש כאן ערך מוסף, אבל החזרה היא מורכבת".

בפן החיובי של הדיון, גורמים שונים הביעו שביעות רצון מכך שיש התקדמות. יו"ר מנהלת הליגות בכדורגל, ארז כלפון, אמר: "זו בשורה מעודדת לכל ענף הכדורגל. אני אמרתי תמיד שאם נוכל לחזור לשחק כדורגל זה יהיה בשלושה שלבים, קודם להתאמן עם ההגבלות שמשרד הבריאות דורש. השלב היותר משמעותי אמור להיות בתחילת מאי שהם יוכלו להתאמן עם מגע, אימונים רגילים. זה השלב הקריטי והמכריע שבו נדע אם נוכל להמשיך לשחק".

חוגג גם כן הביע מידה מסוימת של אושר: "הצעד הזה הפך אותי לאופטימי מאד. חושב שביוני נחזור לשחק ללא קהל. זו נקודת אור נהדרת. הקהל כנראה לא יהיה חלק מזה, וזו פגיעה מאד גדולה. הכי מפחיד זו השנה הבאה. השנה זה סכומים יותר קטנים".

אולם, לבעלי בית"ר היו גם כמה דברים להגיד בנוגע לעניין הכלכלי: "המדינה עושה עבודה נהדרת מבחינת בריאות. כלכלה? אלוהים ישמור, כמו שפרימו אומר ציון 3. צריך לקרוא את המפה, והיא פשוטה מאד - בלי כסף, מה יעשו אגודות כמו חדרה? כפ"ס? נס ציונה? ובכדורסל? אין פה דעה, זה בלתי אפשרי לפתוח את הליגה ככה. אם הטוטו חוזר? שאלה מצוינת, לדעתי התבצע פה פשע. זה הזוי לחלוטין. הפתרון די פשוט, לא יקרה שום דבר אם הטוטו לא ירוויח שנה אחת ויעביר את הכסף לענפי הספורט, ככה פתרת את כל הבעיה גם אם אין קהל".

לאחר מכן הוא נשאל אם ברגע שיש פתרון עם הטוטו ויהיו משחקים, האם עדיף שהם יהיו בלי קהל, וענה: "כן, חד וחלק. יש הימורים, כל עוד זה כך, הטוטו מכניס כסף. זה ווין ווין. אם לא יהיו משחקים, אז ממילא לא יהיה כסף".

גם היועץ המשפטי של מכבי תל אביב, מורן מאירי, עלה לדיון והגיב בנושא של הטוטו: "אם מדברים על לחזור לשחק בלי קהל, אז הטוטו צריך לפצות את הקבוצות על אובדן הקהל. זו תפיסתי. חוסר הוודאות כל כך גדול שלא יודעים מתי תיגמר העונה ומתי יהיו מוקדמות ליגות אירופיות בשנה הבאה. להתנהל במועדון בחוסר הוודאות הזה זה בעיה. מחכים שהמצב יתבהר ואז יקבלו החלטות לגבי ההמשך".