$(document).ready(function () { setTimeout(function () { $('#Haim_L').remove(); }, 2500); // Remove the element after 3000 milliseconds (3 seconds), you can adjust this value as needed });
הצטרפו אלינו
ברשתות החברתיות:

שיטת הקיזוז: כמה אלופות ויורדות היו משתנות לו השיטה הייתה חלה?

אחרי האליפות הדרמטית של הפועל ת"א, הייתה תחושה שהקיזוז יכול לשנות גורלות, אך האם זה באמת נכון לכל עונה? עשור לאליפות ההיא, בדקנו איך הייתה נראית הטבלה בכל שנה מאז הפסיקו להשתמש בשיטה. כמה אלופות השתנו ומי הייתה יורדת ליגה? הכל כאן

אור אבולעפיה
אור אבולעפיה  12.05.20 - 15:40

תגיות: שיטת הקיזוז

עונת הקיזוז הכריעה את זהות האלופה ב-2009/2010. למרות שצברה יותר נקודות, מכבי חיפה מצאה את עצמה מסיימת את העונה בדמעות, אחרי שהפועל ת"א עקפה אותה, ותודה לשיטת הקיזוז.

עשור לאליפות הקיזוז, ניסינו לבדוק עד כמה שיטת הקיזוז באמת יכולה להכריע גורלות כשעברנו על כל העונות מאז הפסקת השיטה. אז מה השתנה? רק אלופה אחת השתנתה בשנים האלה. בעונת 2015/2016, עונת הקיזוז הראשונה, מכבי ת"א היתה עוקפת את הפועל ב"ש אם היה קיזוז.

הצהובים היו מניפים את התואר בזכות הפרש שערים, במה שהיה מספק בוודאי דרמה לא פחות גדולה מזו שבאליפות הבלתי נשכחת של הפועל ת"א. מלבד זאת, תופתעו לשמוע אבל זהות האלופה לא ממש השתנתה, אלא רק זהות היורדת פעמיים, כשהמרוויחה הגדולה היא הפועל חיפה. גם ב-2013/2014 וגם ב-2019/2020 הייתה יורדת ללאומית לו היה חל קיזוז, כשהמרוויחות היו עירוני רמת השרון ב-2014 ומכבי פ"ת של אבי לוזון, שהייתה ניצלת אשתקד.

כך היו נראות הטבלאות לו היה חל קיזוז בסיום העונה הסדירה (כפי שהיה בעונה ההיא) - בסך הכל הקיזוז חל במשך שנתיים ומאז הושלמו 8 עונות.