$(document).ready(function () { setTimeout(function () { $('#Haim_L').remove(); }, 2500); // Remove the element after 3000 milliseconds (3 seconds), you can adjust this value as needed });
הצטרפו אלינו
ברשתות החברתיות:

גרסת המנהלת: לקראת הפגישה עם האוצר

המצב בעולם, עומק הבור והחשש מפיטורים. כל הטיעונים בפנים

תומר לוי
תומר לוי  14.07.20 - 11:54

אחרי שאתמול הסתיימה העונה בשלום, הכדורגל הישראלי בדרך לנקודת הכרעה: הערב (שלישי) תיערך הפגישה המכרעת בין שר האוצר, ישראל כץ, לבין ראשי מנהלות הכדורגל והכדורסל, ארז כלפון, שמואל פרנקל ובעלי בני יהודה, ברק אברמוב, במטרה להגיע להסכמות על גובה הפיצוי, שיאפשר (או לא) את תחילת העונה הבאה. מנהלת הליגות בכדורגל נערכת לפגישה, ותציג מספר טיעונים במטרה להגמיש עוד יותר את גובה הפיצוי שאמורה לספק המדינה לקבוצות, שנפגעו כתוצאה ממשבר הקורונה.

בין הנקודות שתוצגנה בפגישה הערב, המנהלת תטען להשוואת המצב אל המקבילים בעולם. לדבריהם, בכל העולם קיימת תמיכה מאורגנת בספורט: בגרמניה הממשלה תפצה את ליגות הכדורסל, ההוקי, הכדוריד, כדורגל הנשים וגם את הליגה השלישית בכדורגל הגברים (שהופסקה), בחבילה הכוללת סכום של 200 מיליון יורו. גם בהולנד דובר על סכום של 140 מיליון יורו שיועברו לענפים, בשל אובדן ההכנסות מהקהל.

בנוסף, יציגו שם גם את תחזית ההפסדים: ע"פ הערכות המנהלת, הקבוצות יפסידו העונה סכום של 92 מיליון ש"ח - סכום שיורד ל-60 מיליון, במידה ומנכים עלויות אבטחה, הנחה במתקנים מהרשויות ואת קיצוצי השכר מצד השחקנים. בעונה הבאה, חוששים במנהלת, הסכום (במידה ולא תתאפשר מכירת כרטיסים במשך כל העונה) עלול לצמוח לכדי 207 מיליון ש"ח.

כטיעון נוסף, יציגו במנהלת גם את הפגיעה בפרנסה: כ-500 מועסקים ישירים שיישלחו לחל"ת/אבטלה אם העונה לא תיפתח, וכ-2,300 מועסקים באופן עקיף (דרך מעגלים נוספים כמו ספקי שירות, עיתונאים, מוכרי נקניקיות, אנשי הסאונד של הזכיינים וכו'). יחד עם טיעונים נוספים, תקווה המנהלת להביא סכום פיצוי משמעותי בהרבה, שיאפשר את פתיחת עונת המשחקים הבאה באופן חלק. מצב אחר יעמיד את עונת 2020/21 בסכנה.