$(document).ready(function () { setTimeout(function () { $('#Haim_L').remove(); }, 2500); // Remove the element after 3000 milliseconds (3 seconds), you can adjust this value as needed });
הצטרפו אלינו
ברשתות החברתיות:

עם אלפים ביציעים: המתווה החדש לחזרת הקהל למגרש

בעולם כן, אז למה לא אצלנו? ערוץ הספורט חושף את המתווה שיוצג לשר טרופר מחר: בין 30% ל-35% תפוסה בכל אצטדיון, כניסה לבעלי מינויים מחוסנים, בין 100 ל-150 בכל שער, רק חלק מהכניסות ייפתחו והפרדה ברורה בין הכיסאות והשורות. הפרטים המלאים בפנים

אורי דגון
אורי דגון  23.02.21 - 13:34

תגיות: ליגת העל

מתווה חזרת הקהל כפי שהוצע על ידי משרד הבריאות לפיו רק 300 צופים יוכלו להיכנס לאצטדיון, ממש לא מהווה בשורה עבור ציבור אוהדי הספורט בישראל, שייאלצו ברובם להישאר בבית. ראשי קבוצות ליגת העל הבהירו שבמתווה הנוכחי שהוצע, פשוט לא כלכלי ולא ישים לפתוח את האצטדיונים לקהל, ולכן ויתרו על האפשרות להכניס אוהדים, למרות שאלפים כבר משתוקקים לראות את קבוצתם האהובה מקרוב. 

יו"ר אצטדיון סמי עופר כיום ומנכ"ל מכבי חיפה לשעבר, איתמר צ'יזיק, בשיתוף מנכ"ל האצטדיון, ליאור פרי, הציעו מתווה ראשון מסוגו, לפיו אפשר יהיה להכניס אלפי צופים לאצטדיונים והציעו את המגרש בחיפה כמקום בו יתבצע הפיילוט. ההצעה של צ'יזיק עוד נשלחה למשרד הספורט בינואר, אך בינתיים לא קיבלה מענה. ערוץ הספורט עם הצצה להצעה שתוצג בפני שר הספורט חילי טרופר מחר בישיבה מיוחדת. זה ייתכן, זה בהחלט אפשרי וזה בטוח יותר מכל קניון או אירוע בזאפה.

"אצטדיון סמי עופר ערוך ומוכן לכניסת קהל"
ראשית, צ'יזיק מבהיר שהאצטדיון החיפני מוכן לכניסה מידית של קהל, מרגע שכניסתו תאושר. "לאחר למידת הנושא על היבטיו השונים כולל מהמתרחש בעולם, הננו משוכנעים שישנה דרך בטוחה לחדש מידית את משחקי הכדורגל בנוכחות (חלקית) של קהל", צ'יזיק פתח את דבריו במכתב, "בין היתרונות המאפשרים חזרה מהירה יותר של צפייה למגרשי הכדורגל (ולאצטדיון סמי עופר בפרט) ניתן למנות את העובדה שמדובר באוויר הפתוח (ולא באולם סגור), גודלו של המגרש, ויכולת הבקרה המלאה על הכניסות והישיבה. אצטדיון סמי עופר בחיפה ערוך ומוכן לשמש כמודל (פיילוט) מיד עם חידוש הליגה וסיום הסגר, וזאת עוד לפני משחק הנבחרת המתוכנן באצטדיון בחודש מרץ. במספר לא קטן של מדינות, מתקיימים אירועי ספורט באצטדיונים פתוחים עם קהל, גם במדינות "מוכות" קורונה יחסית יותר מישראל – כדורגל באירופה, פוטבול בארה"ב ועוד".

מי יוכל להיכנס?
התכנית קוראת לאפשר לאוהדי כדורגל, לאחר שחוסנו בשתי מנות החיסון (ובחלוף שבועיים ממועד הזריקה השנייה), לצפות במשחקים באצטדיון מיד עם חידוש הליגה.

בהמשך, צ'יזיק מציע לבחון כניסת אוהדים בכל הגילאים שעברו בדיקת קורונה 36 שעות קודם המשחק, כולל תא גרעיני, תדון בנפרד.

השיטה:
- קהל הצופים באצטדיון יוגבל בשלב הראשון למינימום 6,000 צופים, פחות מרבע מהתכולה המרבית של אצטדיון סמי עופר (31 אלף).  ההצעה מדברת על בין 30% ל-35% לכל אצטדיון.

- בשלב ראשון, הכניסה תוגבל לבעלי מנויים בלבד מהשנה החולפת, אשר פרטיהם נמצאים במערכת הממוחשבת של המועדונים (בהמשך ניתן להרחבה גם למציגי בדיקת קורונה שלילית בצמידות למועד המשחק).

- רכישת הכרטיסים תעשה רק באמצעות האינטרנט. יחד עם הכרטיסים יצורף דף הסבר להתנהגות ואופן הישיבה באצטדיון.

- יורשו להיכנס לאצטדיון רק בעלי תעודה מהגורם המחסן עם שם ותעודת זהות, ורק בצירוף תעודה מזהה הכוללת את אותם פרטים במדויק.

- יופעלו 40 שערים מתוך 80 קיימים – שער כן שער לא, סה"כ בן 150-200 צופים לשער. כניסה דלילה ביותר.

פירוט אופן הכניסה והישיבה:
- כל שערי הכניסה לאצטדיון ייפתחו, עם נוכחות מוגברת של מאבטחים.

- בכל שער כניסה ישנם 8 מעברים, 6 כניסות מבוקרות – הכוונה לפתוח 4 בלבד, אחד כן, אחד לא. ליד כל מעבר בשימוש יישאר זה שלידו פנוי.

- משני צדדיו של כיסא תפוס יישארו שני כסאות ריקים.

- שורה מעל ושורה מתחת לשורה בה יושבים אוהדים לא תותר ישיבה.
- חבישת מסיכה לכל אורך השהות באצטדיון.

- פינוי הקהל עם סיום המשחק ייעשה באופן מדורג – שורה עליונה ראשונה תחתונה אחרונה.

לוח זמנים:
- עם האישור המצופה, ניתן יהיה לערוך משחק ראשון באופן מיידי, מרגע שיהיה אישור.

- דיון מקדים ייערך באצטדיון עם כל הגורמים הרלוונטיים עם קבלת האישור העקרוני.

עשרות אלפי אוהדים היו רשאים להיכנס לדרבי החיפאי, אם המתווה היה מאושר
ההצעה הראשונה למתווה הנוכחי לכניסת קהל נשלחה ב-27 בינואר, אולם מאז לא התקבלה שום תשובה או התייחסות ליוזמה. בעקבות כך, צ'יזיק שיגר מכתב נוסף בו הבהיר שלמעלה מ-10,000 מינויים היו יכולים להיכנס לדרבי החיפני, לפי המתווה שהוצע.

"למעלה מ-10,000 מאוהדי שתי הקבוצות ובעלי מנויים (בבדיקה מדגמית), קיבלו את החיסון השני וככתוב בהצעה ובהמלצה להושבה, יכלו לצפות בדרבי החיפני ראו דגם הושבה",צ'יזיק כתב במכתב ששיגר למשרד הספורט, "לא ניתן אלה לחשוב (לכאורה) ששיקולים "זרים" ולא עניינים הם שהכתיבו את ההחלטות בדבר מתן היתר לחובבי התרבות והספורט בארץ ולאפשר להם 'לנשום קצת אוויר'".

"כאמור וכמודגם במכתבנו הקודם, ברוב מדינות העולם מאשרים כניסה מבוקרת ומוגבלת למשחקים ואפילו בסופר בול, שהתקיים לאחרונה במדינה מוכת קורונה (ארה"ב) צפו באצטדיון של 80,000 מקומות כ 30,000 צופים. אנחנו חוזרים ופונים שוב, אפשרו לנו לבצע פיילוט. אין לנו ספק שנענה לכל הדרישות הבריאותיות והפיזיות, אבל גם הנפשיות של קהל האוהדים".

מנהלי האצטדיונים בדעה אחת: החזירו את הקהל
חשוב לציין, לא מדובר ביוזמה שעל דעת צ'יזיק בלבד, אלא ראשי האצטדיונים כולם בדעה משותפת שיש להחזיר את האוהדים. ליאור פרי (אצטדיון סמי עופר), ברק ג'ורג'י (אצטדיון טדי), איתן שור (בלומפילד), מאיר אלפסי (טוטו טרנר), אילן יבלקובסקי (נתניה) וראובן כץ (המושבה), שיגרו מכתב משותפת על הנושא.

"לאורך כל השנה האחרונה סברנו כי האצטדיונים הגדולים אותם אנו מנהלים, לאור המבנה שלהם הפתוח לאוויר ותפוסת הקהל הגדולה, יכולים לארח קהל רב גם במגבלות הקורונה וללא סיכון לתחלואה, כפי שאף נעשה במקומות רבים ודומים בעולם", נכתב, "כעת, כשמיליוני אנשים כבר חוסנו במדינת ישראל, בוודאי ובוודאי שאין כל סיבה למנוע את חזרת הקהל לאצטדיונים ויש לקבוע בדחיפות מתווה ברור, פשוט ובטוח".

"חשוב לנו להדגיש כי הפעלת אצטדיונים גדולים לאירוח קהל רב הינה משימה מורכבת הדורשת תכנון, הכנה והשקעות מוקדמות ולכן כדי שההחלטות והמתווים יהיו ישימים וכדי שנוכל להיערך נכון ולמנוע עיכובים מיותרים בפתיחה – יש חשיבות רבה שאנו, כבעלי הניסיון והידע הרלוונטי, נהיה חלק מתהליך קבלת ההחלטות בנושא". 
     
"לאור האמור נבקש לקבוע באופן מיידי פגישה או סיור באחד האצטדיונים, בהשתתפות נציגים מאתנו, שבהם נוכל להתייחס על סמך הניסיון הרב שנצבר אצלנו וההיכרות שלנו עם המתקנים לאפשרויות השונות לחזרת הקהל לאצטדיונים על מנת להגיע למתווה נכון, בטוח, יעיל וישים".

האם הפעם יהיה מי שיקשיב להצעה? בינתיים, האוהדים ימשיכו לחכות.