$(document).ready(function () { setTimeout(function () { $('#Haim_L').remove(); }, 2500); // Remove the element after 3000 milliseconds (3 seconds), you can adjust this value as needed });
הצטרפו אלינו
ברשתות החברתיות:

המטרה הושגה: סיפורה של עסקת קניקובסקי למכבי ת"א

שני הצדדים הגיעו, סוף סוף, לעמק השווה: התל אביבים חיפשו מחליף לפרץ ויונתן כהן, נתניה סימנה את קארצב כ"בן האובד", וההתעקשות השתלמה. כל הפרטים מאחורי הסאגה

תומר לוי ויגאל גולדשטיין  31.08.21 - 21:11

אחרי סאגה שנמשכה קיץ שלם, במכבי תל אביב ובמכבי נתניה נושמים לרווחה: עסקת גבי קניקובסקי הושלמה, ומעמסה גדולה ירדה מהגב של שני המועדונים. מחזיקת גביע המדינה, מעשית, השלימה את בניית הסגל (עדיין מחכה לשחקן הכנף הזר שיגיע) - ומתכוננת להסתערות מחודשת על האליפות. נתניה, מנגד, הרוויחה סכום כלכלי נכבד - וגם שני שחקנים נוספים שיחזקו את הסגל, עדן קארצב ופארפה גויאגון. לאחר השלמת העסקה, הגיע הזמן לספר את הסיפור שהוביל למהלך רצוף הקשיים.

למלא את החלל: הצד של מכבי תל אביב
מעל הכל, במכבי תל אביב חיפשו למלא את הוואקום שהותירו אחריהם שני כוכבי העונה שעברה שעזבו: דור פרץ ויונתן כהן. המטרה, אם כן, היתה לחפש קשר התקפי שמסוגל לשחק גם באגף - וגם יהיו מסוגלים להביא מספרים (שערים ובישולים), כמו השניים שנסעו לאיטליה (הראשון לוונציה, השני לפיזה).

לפיכך, גבי קניקובסקי מילא את כל התיבות: הוא לוחץ נהדר, אגרסיבי, מחלץ - וגם מסוגל להבקיע ולבשל. כלומר, הוא היה הכי קרוב לפרץ וכהן שניתן היה להביא. יחד עם זאת, לא בטוח שעדן קארצב היה השחקן שמכבי ת"א רצתה לשחרר. ככל הנראה, ההפך הוא הנכון: קארצב לא היה אמור לעזוב, בטח לא במכירה. אבל דווקא הוא הפתיע את אנשי מכבי ת"א, כשלא רצה לחתום על חוזה חדש במועדון - והיה מעוניין לעבור לשורות היהלומים.

לקארצב היתה עוד שנה בחוזה, וברגע שלא היה מוכן לחתום - למכבי לא היתה ברירה אלא למכור אותו, בוודאי לאור ההתעניינות של אנשי נתניה. כזכור, קארצב גדל למעשה בנתניה, מה שעבור אייל סגל היוותה סגירת מעגל. קארצב הבין לאן נושבת הרוח, מבחינת דקות המשחק, והעדיף ללכת.

העקשנות השתלמה: הצד של מכבי נתניה
מבחינתה של מכבי נתניה, התוצאה של המהלך היתה ידועה מראש. כבר יותר משנה גבי קניקובסקי כיוון לעזיבה, כשהכוונה המקורית היתה לצאת לחו"ל - מטרה שגרמה לו גם להחליף סוכן. בסופו של דבר, כאשר האופציות לא התממשו, הוא חזר למועדון נעוריו. נתניה הציעה לו יותר מפעם אחת להאריך חוזהו, אך הוא סירב בתוקף - והצליח להתקדם. ביום שישי הוא הודיע לראשי המועדון כי לא יגיע לאימון, וביצע את הבדיקות הרפואיות במכבי תל אביב.

מכאן, נתניה חיפשה מחליף בחוליית הקישור. אחת המטרות, כזכור, היתה זו של ג'ון אוגו (ששיחק בעבר בהפועל ב"ש), אבל הניגרי לא ביצע את החיסון השני ולאור זאת לא יכול היה לנחות בישראל. במועדון חיפשו גם קשר זר אחר, עד שבהנהלה הודיעו שקיימת אופציה לצרף את עדן קארצב ממכבי תל אביב.

בנתניה לא חיכו: המאמן ריימונד אטפלד הורה לאנשי הצוות לצפות במשחקים שלמים של קארצב, קיבל מהם דו"ח מדוקדק, התרשם והחליט שזהו השחקן שברצונו שישלים את מרכז השדה. המו"מ החל כאשר גם נתניה היו רוצים לראות את קארצב, שהגיע למועדון בגיל 12 ועבר משם למכבי תל אביב עוד בגיל נוער. גם כשהמו"מ התעכב, במועדון דחפו לביצוע העסקה - והתעקשו על קארצב, גם כאשר מכיוון ת"א הציעו את בר כהן. בסופו של דבר, ההתעקשות השתלמה - וקארצב חתם.

יחד עם קארצב הגיע גם פארפה גויאגון. אטפלד מכיר אותו היטב; הוא הרי עבד בעבר בבית"ר ת"א/בת ים ועזב אותה בתחילת העונה שעברה, אבל המשיך לעקוב אחרי הקבוצה גם לאחר עזיבתו. בנתניה התרשמו מאוד מיכולותיו של גויאגון, שכבר בעונה שעברה סומן כמי שיוכל לשחק העונה בליגת העל (וחוזר נמרצות מכיוונה של קרית שמונה). בקבוצה מהשרון ראו היטב את יכולת הכדרור שלו, ראיית המשחק, העבודה על כר הדשא - ובעיקר, המספרים.

ביום שבת, במשחק הליגה מול הפועל חיפה שהסתיים ב-0:0 מאכזב, גבי קניקובסקי לא שיחק (עקב המעבר הצפוי). אחרי המשחק, במועדון הודו שהיה חסר להם שחקן שמסוגל להכניס כדורים לחלוצים. גויאגון אמור להיות האיש שימלא את המשימה הזאת, מעכשיו ואילך.