$(document).ready(function () { setTimeout(function () { $('#Haim_L').remove(); }, 2500); // Remove the element after 3000 milliseconds (3 seconds), you can adjust this value as needed });
הצטרפו אלינו
ברשתות החברתיות:

בצל המלחמה: דו"ח הגזענות במגרשי הכדורגל

עליה בנהמות ובקריאות הגזעניות, והקבוצות שביצעו את השיפור הגדול ביותר

מערכת אתר ערוץ הספורט
מערכת אתר ערוץ הספורט  27.03.24 - 11:31

כמו בכל עונה, גם השנה הגיע דו"ח הגזענות והאלימות במגרשי הכדורגל, והמסקנה העיקרית שלו - "בעקבות המלחמה, מספר הקריאות הגזעניות כנגד ערבים עולה", כאשר על פי הנתונים, כ-153 קריאות גזעניות נשמעו בשני סיבובי ליגת העל לעומת 127 במהלך העונה הסדירה בעונת 22/23.

לנתונים עצמם - בית"ר ירושלים מובילה בטבלת הגזענות כשביציעיה נרשמו 74 קריאות גזעניות במהלך המשחקים, עליה של 20% ביחס לעונה שעברה. מכבי ת"א במקום השני, עם 47 אירועים גזעניים לעומת 39 בעונה שעברה. הקבוצה המשתפת של העונה היא הפועל באר שבע, שלא רשמה קריאה גזענית או נהמה לאחר שבעונה שעברה נרשמו 6 מקרים לאורך העונה.

בדו"ח מציינים לחיוב את מכבי נתניה שם נרשמה ירידה בכמות האירועים הגזעניים מ-16 ל-6, וכותבים כי ביציעי מכבי חיפה נרשמה עליה מטרידה כאשר נשמעו 40 שירים המשתמשים באזכור השואה, לעומת 35 בעונה שעברה, יותר מכל קבוצה בליגה, ואצל הפועל תל אביב 27 לעומת 15 בעונה שעברה.

34 פעמים התרחשו אירועים של הדלקת פירוטכניקה במהלך העונה הסדירה בליגת העל. זאתי ירידה בכמות הפעמים בהם הודלקו סוגי פירוטכניקה במגרשים (44 במהלך העונה שעברה). יש לציין כי ארבעה מחזורים שוחקו ללא קהל ועוד מספר מחזורים עם הגבלות לכמות האוהדים.

מתן סגל, מנהל תכנית בועטים את הגזענות והאלימות: "המלחמה הארורה שהחלה ב-7 באוקטובר שינתה באופן מהותי את המתרחש במגרשי הכדורגל. העונה החלה במאבק חסר תקדים של אוהדי הכדורגל כנגד מדיניות המשטרה כנגדם ונעצרה. עם חזרת האוהדים למגרשים, ניתן לזהות כי התסיסה הגזענית במגרשים עלתה, והמאבק למול התנהלות המשטרה וגופי הכדורגל התחיל לשוב. נתוני הדוחות האחרונים מלמדים כי שיטת הענישה הקיימת אינה רלוונטית או מהותית ואינה משפיעה באופן מהותי על התנהגות האוהדים. יש לפעול על מנת להיטיב עם אוהדי הכדורגל ולמקד את הענישה אך ורק למול האוהדים הפועלים באלימות ובגזענות. בנוסף יש להשקיע בחוויית האוהדים".