אחרי השקה עולמית מוצלחת עם למעלה מ-160 אלף מכוניות בשנה הראשונה ו-650 מהן כאן בישראל בשתי תצורות הנעה, חשמלית והיברידית קלה, הגיעה העת בג'יפ לחזור למקורות אבל בדרכם שלהם ולהציג את הגרסה שלהם להנעה כפולה בקטגוריית ה-B-SUV עם יחידת כוח היברידית משוכללת עם 3 מנועים ויכולת שטח מפתיעה.
פנים אל מול פנים
נסענו לאיטליה לפגישה בלעדית ונסיעת בכורה בג'יפון הקטן ההיברידי הראשון שמקבל הנעה כפולה, אפילו לא תמצאו את זה בדאצ'יה דאסטר הייבריד. בג'יפ שמרו את הקלפים קרוב אל החזה בכוונה להפתיע ולהראות שהם יודעים לתרגם את ההצלחה בכביש גם להצלחה בשטח. האוונג'ר Overland קיבל עיצוב חיצוני הולם למשימה שלו עם חזית עדכנית שמשדרת קשיחות והרפתקנות. החלק התחתון של הדלתות והפגוש האחורי מתכתבים עם הפגוש הקדמי בפאנלים של הגנה מפני שריטות ומאחור מצאנו גם טבעת מיוחדת לחילוץ בשטח בהתאם לערכי ג'יפ של חברות וסיוע.
מבפנים אין אווירת פרימיום, אבל כן דאגו לחובבי השטח
בנוסף לאלה, הג'יפון הקטן קיבל מרווח גחון משופר של 21 ס"מ (זווית גישה 22 מעלות, זווית נטישה 35 מעלות, זווית בטן 21 מעלות) וכן יכולת צליחת המים שלו השתפר (40 ס"מ). מכסה המנוע זכה למדבקה שנראית כמו מפה טופוגרפית, המיתוג סביב באותיות שחורות, כאשר הגלגלים קיבלו לטובת הנסיעה שלנו צמיגי "שטח" קשוחים יותר לעמידה במשימה ("גודייר" Vector). בתוך המכונית בוצעו התאמות לחובבי השטח, עם מושבים בריפודים מיוחדים שמאפשרים לרחוץ ולנקות מהם את הבוץ והאבק כשחוזרים מהמסע, וגם שטיחי גומי שישמרו את המכונית נקייה מנעלי ההרים המאובקות או מלאות הבוץ.
מסך המולטימדיה ולוח המחוונים נותרו כשהיו אלא שהתצוגות בלוח המחוונים הותאמו לפעולת המנוע וניתן לקבל מסך בו זרימת האנרגיה מומחשת באנימציה ומעודדת את הנהג לנצל היטב את הסוללה הקטנה שנטענת כל העת ממנוע הבנזין החדש בנפח 1.2 ליטר טורבו מיקרו-היברידי שמוכר משאר דגמי "סטלנטיס" והוא משודך גם למנוע חשמלי בהספק 21 קילוואט כאשר על הציר האחורי הותקן מנוע חשמלי זהה שמיועד להפעיל את הגלגלים האחוריים וביחד הם מספקים 145 כ"ס.
גם מבחוץ העיצוב זכה לנגיעות קשוחות יותר
קסם המומנט
מהנדסי המכונית רצו לשמור על ערכי הנסיעה בשטח, ולכן במקום הילוך כוח הם הכניסו טריק טכנולוגי למנוע האחורי. כאשר הנהג בוחר במצב ספורט או מצב בוץ/חול המנוע מפעיל יחידת הפחתה של הכוח ומייצר מומנט רגעי של כ-194 קג"מ (וזו לא טעות) שמסייע למכונית לזנק ממקומה או לדחוף אותה בנמרצות להתגברות על מכשולים.
המכונית מציעה שתי רמות גימור והמחיר בישראל טרם נקבע אבל אפשר לומר בוודאות שהוא לא יהיה זול אם כי הרכב שיתמודד פה מול לקסוס LBX או טויוטה יאריס קרוס ההיברידיים, יציע בנסיעה רגילה צריכת דלק של 20 ק"מ לליטר בקירוב (טרם פורסם נתון רשמי) והרפתקאות לרוב.
מי שחולם על רוביקון אבל התקציב רחוק מלאפשר זאת
מנוחת הנוקם
האוונג'ר הייבריד 4xe לא מציע רכיבי פרימיום או מערכות חדישות להנאתם של הנוסעים, מעבר למה שהכרנו בעבר, ונוכחות המנוע מאחור תקטין את נפח תא המטען ב-55 ליטרים. אבל יש בו אלמנטים של הפתעה שמדברים בדיוק לאלה שחושקים בצ'ירוקי או רוביקון קשוח והתקציב שלהם רחוק מלאפשר זאת. לאוונג'ר הזה אין (עדיין) תחרות בשוק הרכב מאחר ושום יצרן לא הלך למקום הנישתי הזה של רכב קטן עם הנעה כפולה. אז אם הרוביקון הוא מלך השטח של ג'יפ, עכשיו נולד לו אח קטן שלא מבייש את הפירמה.
לא רוצים לפספס שום דבר? הצטרפו לאלפי החברים שלנו בערוץ ה-WhatsApp הרשמי ותקבלו גם אתם את כל העדכונים, החדשות והמבחנים לפני כולם, וגם תוכן ייחודי! לחצו על הלינק >>> ערוץ "עולם הרכב" ב-WhatsApp ואל תשכחו גם ללחוץ על הפעמון!