הצטרפו אלינו
ברשתות החברתיות:

ג'נסיס G80 המחודשת במבחן: אצבע בעין לגרמניות

מכונית הסלון של ג'נסיס התעדכנה וחזרה לישראל, הפעם עם הנעה כפולה ובתקינה אמריקאית. הנוסחה החדשה תתאים למנכ״ל המקומי? ואיך היא ביחס לגרמניה של השכן?

עמית מרצ'לי   13.05.25 - 15:19
Getting your Trinity Audio player ready...
צילום: עמית מרצ'לי
צילום: עמית מרצ'לי
שוק היוקרה הישראלי לא זוכה לנאמנות רבה בימים אלו, ובמיוחד במועדון החצי מיליון, כשמגיעה העת להשתדרג המשחק נפתח בכל פעם מחדש ועל קו הזינוק כל השחקנים מצוינים. סביר שהלכתם לבחון את מרצדס E קלאס, לקחתם לכביש המפותל את ב.מ.וו סדרה 5 והצצתם במפרט של אאודי A6 - ואז רגע לפני שתבדקו את מה שיש לסיניות להציע (ספוילר: לא הרבה), אתם נזכרים גם בג׳נסיס שמשווקת מאז 2021 את ה-G80, ובואו נסיר את זה מהשולחן כבר בהתחלה, מזכירה מאוד את בנטלי ולא בכדי (העבירה משם את המעצב הראשי).

בשנה שעברה, עברה ה-G80 עדכון שתכליתו שינוי קוסמטי קל להופעה החיצונית ושדרוג לטכנולוגיה בתא הנוסעים, אלא שנרשמו תזוזות במפרט המקומי שמצדיקות לבחון מחדש את טיב ההצעה שמציעים בג'נסיס למנכ״ל הישראלי. ״מעבר לציפיות״, כך אומר הסלוגן שמודבק בכל פינה באולם התצוגה - אז יצאנו לבדוק אם לג׳נסיס עדיין יש את הניצוץ שגרם לאנשים להתרגש מבואה, אי-אז בתקופה בה נגיף קטלני השבית את העולם וכולנו נאלצנו להסתובב עם מסכות.

תקציר
עיצוב ותא נוסעים: חיצונית היא תהיה אגרסיבית למראה ופחות ״קלאסית״ מהמתחרות, ותמשוך הרבה יחס ברחוב. תא הנוסעים כבר סולידי יותר ואיכותו גבוהה.
איכות נסיעה ואבזור: רמת השקט במכונית גבוהה מאוד, אך כתוצאה מהכיול הרך של המתלים הריסון לא תמיד מיטבי. רשימת האבזור ארוכה והמפרט הבטיחותי מקיף כמצופה.
ביצועים והתנהגות: למנוע שפע של כוח והוא מצליח לייצר דחף מרשים בכל תוואי דרך. ההנעה הכפולה תורמת לאחיזה, אך מבינים מיד את המגבלות בכביש מפותל לאור רכות המתלים.
למי מתאים: למי שרוצה מכונית סלון גדולה ומפנקת בסטנדרט אמריקאי, ואוהב/ת למשוך תשומת לב בכל מקום שאליו הוא/היא מגיע/ה.
מחיר עדכני למועד המבחן: מ-499,000 שקל (רכב המבחן 499,000 שקל)
עיצוב ותא נוסעים
שפת העיצוב האתלטית של ג׳נסיס לא השתנתה וזה מצוין, שכן היא הייתה מרשימה לפני ארבע שנים וכך נשארה. עיטורי ניקל מנצנצים מקשטים את הסבכה ומעבר לליטושים קלים לפגושים, תאורת הלד הקדמית בעיצוב מקבילי עודכנה לטכנולוגיית ריבוי-עדשות (Multi Lens לשון המותג) המאפשרת כיסוי נכון יותר של אלומת האור. צללית הצד חושפת בעיקר חישוקי גלגלים "19 בעיצוב חדש ואילו זנב המכונית כבר אינו מתהדר בצמד יציאות מפלט מודגשות כמו בעבר, אלה הוכמנו ובמקומם תמצאו ספליטר מפוסל שהותיר אותנו מאוכזבים.
 
איכות החומרים וההרכבה בתא הנוסעים מצדיקה את הרצונות של ג'נסיס להימנות כשחקן שווה בין שווים בפלח היוקרה, עם ירידה לפרטים ושילוב מרקמים נפלא. במרכז התא מוצב משטח זכוכית חדש בגודל "27 עם ממשק הפעלה מוצלח, עומס התפריטים בו שפוי וביחס תצוגה נכון. תפעול בקרת האקלים נעשה מאזור ייעודי המשלב משטחי מגע וגלגלות, וגם התפעול שלו בזמן נהיגה הותיר אותנו שבעי רצון.

מושב הנהג בעל תמיכה ראויה ועם שפע רב של אפשרויות כוונון כולל זיכרונות, חימום, אוורור ועיסוי בשלושה אזורים שונים. שדה הראייה טוב בסך הכל, אם כי תנוחת הנהיגה מעט נמוכה מדי ומאלצת להרים את הכיסא כלפי מעלה, דבר שעלול להוביל למרחק צר מדי בין ראשו של הנהג לבין התקרה. שטח הכיסוי של מראות הצד (עקב תקינה אמריקאית והיותה מגדילה) מוגבל גם הוא.

תפעול המערכות השונות הוא עדות נוספת לרצון של ג'נסיס לתת ללקוחותיה שפע ולקנח עם עוד קצת. קחו לדוגמה את תפעול המסך המרכזי שיכול להתבצע במגע או בעזרת גלגלת שליטה, כשהתפעול שלה לא רע, אבל הקרבה לגלגלת נוספת שאמונה על בחירת הילוך הנסיעה היא לא פחות מאירוניה מסוכנת. עוברים לגלגל ההגה, בעזרתו תוכלו לשלוט על המסך המרכזי בעזרת כפתורים פיזיים, גלגלות ומשטח החלקה (בדומה למרצדס) שבחלק מהפעמים עובד כראוי ובחלק השני יוצא לשביתה ומשאיר אתכם לבד לגורלכם.
 
את האנדרלמוסיה הזאת היושבים בשורה האחורית כלל לא ירגישו, בעודם נהנים ממרווח רגליים רב לצד מרווח ראש מוגבל כתוצאה מהגג המשתפל. איכות החומרים אגב, לא נופלת מזאת שמלפנים כיאה למכונית סלון ולזה מצטרפים מושבים מחוממים, צמד יציאות טעינה, אזור אקלים נפרד, סוככי שמש לשלושת החלונות האחוריים ומשענת יד עם שפע של אפשרויות אחסון. המושב האמצעי? פחות ראוי לישיבה, גם בצורתו וגם לאור תעלת הינע גבוהה במיוחד.
 
תא המטען בנפח 424 ליטר עמוק ובעל מפתח רחב יחסית, אך הוא סובל מהמגרעות המוכרות לנו מכל מכונית סדאן ויהיה פחות נוח להעמיס אליו ציוד לנסיעות ארוכות. ברצפה שמחנו למצוא גלגל חליפי זמני, על כל צרה שלא תבוא בדרך לפגישה.
 
איכות נסיעה ואבזור
אם בעבר הייתם מקבלים מערכת בולמים הנשלטים אלקטרונית בסיוע מצלמה, פריט זה ירד מהמפרט המקומי ובמקומו תמצאו בולמים סטנדרטים בכיול חדש, שאמורים לייתר את המערכת היקרה. נתחיל מהסוף ונגיד שאיכות הנסיעה ב-G80 נותרה גבוהה ברוב תנאי הדרך, והיא מתמודדת היטב עם שיבושים עירוניים, אולם כאלה חדים יגרמו לטלטול בחלל הנוסעים ברמה שלא תצדיק תג מחיר של חצי מיליון שקלים. מחוץ לעיר אותו כיול מאפשר שיוט מהיר למרחקים ארוכים, אך גם מוביל לחוסר ריסון ולנדנודים "ספינתיים". בכל מהירות ועל מרבית קטעי הכביש הנסיעה תהיה חרישית.
 
לארץ מגיעה רמת גימור אחת, Luxury, לה רשימה ארוכה של פרטי אבזור הכוללים נוסף על מה שהוזכר קודם: תאורת אווירה, כוונון חשמלי להגה, זיכרונות למושב הנהג, וילון אחורי עם גלילה חשמלית, גג פנורמי נפתח, תא מטען בפתיחה חשמלית, זיהוי טביעת אצבע לפרופיל נהג, תצוגה עילית על-גבי השמשה, משטח טעינה אלחוטית ומערכת שמע 18 רמקולים של B&O ועוד.
 
סטנדרט הבטיחות מכיל את כל המערכות המקובלות כיום בשוק למעט מערכת שמתריעה על היסח דעת במהלך נסיעה. במסגרת מתיחת הפנים זכתה ה-G80 לקבל את הדור השני של היכולת האוטונומית של ג'נסיס, ומהתרשמותנו מדובר במכונית שהיא ממש פסע מיכולת אוטונומית מלאה, כאשר בקרת השיוט האדפטיבית בשילוב מרכוז הנתיב מתפקדים באופן הרמוני גם במקטעים בהם הכביש הופך מפותל.
ביצועים והתנהגות
יחידת ההנעה נותרה ללא שינוי; 2.5 ליטר, 4 צילינדרים, מוגדש טורבו וההספק עומד על 300 כ״ס עם מומנט מרבי של 43 קג״מ. תאוצה מעמידה ל-100 קמ״ש אורכת 6 שניות עד למהירות מרבית של 240 קמ״ש, לא שזה רלוונטי בארצנו. למנוע הזה יש שפע של כוח והוא מייצר דחף מרשים בכל תוואי דרך, אבל ההתנהגות לא חדה וספורטיבית כמו שהייתם מצפים מהמראה החיצוני.

ה-G80 פונה היטב והתקשורת שמתקבלת מההגה נוסכת ביטחון, אולם הבלמים לא מספיק נשכניים. מערכת השמע מייצרת צליל מלאכותי שניתן להשתקה, אבל כשמעבירים את השליטה על ההילוכים לפקדים שמאחורי ההגה, מגלים מיד שקצב ההעברה די עצל, אפילו במצב ספורט. לאופי התיבה יש יתרונות ובשיוט מהיר התחושה חלקה ונעימה ברמה ששום קומפלימנט לא יצליח לתאר. נקודה נוספת היא הצטרפותה של הנעה כפולה (הנעה אחורית בלבד בעבר) להיצע המקומי, אשר תורמת לאחיזת כביש גבוהה ובאופן כללי נראה שהולמת הרבה יותר את נתוני המכונית.

כשמסיטים את גלגל ההגה הבשרני מתגלה רכינה ניכרת ובהתחשב בעובדה שהפעם מגיעה אלינו ה-G80 בתקינה אמריקאית הדבר אינו מפתיע, וזה אכן אופי פעולה שהדוד מאמריקה יחבב במכונית הסלון החדשה שלו – היא לא נופלת מהאופי המהוקצע שתקבלו במתחרות מגרמניה אלא שמדובר בחוויה שונה, כך שתמיד כדי לבצע נסיעת מבחן.
 
צריכת הדלק לאורך ימי המבחן הסתכמה לנתון משולב של 8.8 ק״מ לליטר. בשיוט הנתון עשוי להשתפר ל-11 ק״מ לליטר, ועדיין לא מדובר ברכב חסכוני במיוחד, האם זה יטריד את הרוכש הפוטנציאלי?
סיכום
ג'נסיס G80 המחודשת חוזרת לישראל עם מפרט נכון יותר בעינינו, שמדגיש את החוזקות שלה גם אם לא תמיד מצליח לטשטש את חסרונותיה. היא נראית מצוין, הסטנדרט הטכנולוגי בה גבוה מאוד ואיכות הנסיעה לצד הביצועים הטובים מאפשרים לגמוע מרחקים מבלי להתעייף. לעומת זאת, כיול המתלים החדש לא מתמודד היטב עם כל סוגי המפגעים ומסרס את היכולת הדינמית, וגם עומס האפשרויות בתא הנוסעים עשוי לעיתים לבלבל.
 
נבהיר, מדובר במכונית נהדרת אך אם נביט על סביבת המחיר נגלה דבר מעניין, לפיו תג מחיר של 499,000 שקלים, המגלם התייקרות ממחירה בעבר, כבר מקרב אותה לאמות המידה הגרמניות, ולהלן היא יקרה במעט מב.מ.וו 520i אך חזקה ומאובזרת ממנה וזולה במעט (מדי) מה-530e שמשתווה לה בביצועים אבל פחות מאובזרת ממנה. למרות זאת, לא בטוח שהקרבה הזו עושה עימה חסד ואולי נכון יהיה לשקול גרסת כניסה במחיר נמוך יותר כדי לקרוץ ללקוחות נוספים כפי שהיה בעבר.