$(document).ready(function () { setTimeout(function () { $('#Haim_L').remove(); }, 2500); // Remove the element after 3000 milliseconds (3 seconds), you can adjust this value as needed });
הצטרפו אלינו
ברשתות החברתיות:

תופעה חדשה: רוכבי אופנוע בועטים ברוכבי קורקינטים

בתקופה האחרונה התרבו הדיווחים באזור גוש דן אודות רוכבי אופנוע שמתנהגים באלימות כלפי רוכבי קורקינטים וחובטים בהם תוך כדי נסיעה. עו"ד אסף ורשה: "עבירה פלילית – עונש מאסר עד שלוש שנים"

ניר בן טובים  18.05.23 - 13:18

האלימות בכבישים לא נרגעת, ולאחרונה צפו דיווחים אודות תופעה מסוכנת חדשה באזור גוש דן רבתי: רוכבי אופנועים שבועטים ברוכבי קורקינטים, תוך כדי נהיגה בכבישים. "אני רוכב על קורקינט ברחוב ז'בוטינסקי ברמת גן, אני מרגיש פתאום חום בצוואר. קבלתי חבטה חזקה ואחרי שנייה, אני רואה רוכב קטנוע נוסע, ומסמן לי אצבע משולשת עם היד. הייתי בהלם. לא הצלחתי לצלם את המספר שלו וגם הסתכלתי ולא ראיתי שיש מצלמות עירייה באזור".

העדות הזו של ג', רוכב קורקינט שחווה אלימות בכבישים כבר לא צריכה להפתיע אף אחד - והוא גם אינו היחיד מתברר. לאחרונה, מתרבים הפוסטים והתלונות על רוכבים שמעידים כי חטפו בעיטה או סטירה. כמובן שאין זה משנה האם האלימות שהופעלה כלפיהם, ננקטה בעקבות עבירת תנועה שביצעו, שכן מדובר על עבירה של תקיפה, שהרשעה בה, יכולה במקרים מסוימים, אף להסתיים בעונש של מאסר בפועל. במרבית המקרים, האירוע לא מצולם, אולם לאחרונה, תפסה מצלמת דרך של נהג, סיטואציה כזו שהתרחשה בדרך השלום בתל אביב, בה מצולם רוכב קטנוע חולף ליד רוכב קורקינט, בועט בו - ונמלט מהמקום.

"מעבר לעובדה כי מדובר על עבירה פלילית, תקיפה מהווה גם עוולה נזיקית, שמאפשרת לקורבן לקבל פיצוי כספי, שגובהו משתנה, בהתאם לאופי הפגיעה בו", מציין עו"ד אסף ורשה, יו"ר משותף של פורום הנזיקין. לדבריו תקיפה, בפן הפורמאלי, מוגדרת בחוק העונשין בסעיף 378. ההגדרה הקבועה חלה על מגוון רחב של עבירות פליליות. תקיפה הינה למעשה הכאה של אדם, נגיעה באדם אחר שלא מרצונו, דחיפת אדם אחר, הפעלת כוח כלפי אדם אחר. 

בפועל, המחוקק מבדיל בין סוגי התקיפות, אומר לנו עו"ד ורשה. "עבירת התקיפה הבסיסית ביותר קבועה בסעיף 379 לחוק העונשין ועניינה הוא תקיפה "סתם". דהיינו, תקיפה בין אדם לחברו, מבלי שלאדם המותקף נגרם נזק כלשהו". לצד זאת, מוסיף עו"ד ורשה כי בניגוד לתקיפה סתם, שמתבצעת כלפי אדם אחר ללא גרימת נזק, עבירה של תקיפה הגורמת חבלה של ממש, הקבועה בסעיף 380 לחוק העונשין, היא עבירה שביצועה אכן גורם לנזק – בין אם מדובר בנזק פיזי או נזק נפשי. לכן, העונש בגין עבירה זו חמור יותר ועומד על 3 שנות מאסר.

מערכת היחסים על הכביש שבין רוכבי הקורקינטים והאופניים החשמליים לבין נהגי הרכב ורוכבי הקטנועים, טעונה ורוויות מתחים ולא אחת, דווקא רוכבי הקורקינטים הם אלו שנוקטים באלימות כלפי שאר המשתמשים בדרך. כך למשל, לאחרונה פורסם כי רוכב קורקינט נעצר אחרי שעל פי החשד תקף באלימות נהג ברחוב הבנים בבני ברק. בתיעוד שהופץ ברשתות החברתיות נראה התוקף תוקף באמצעות קסדה את נהג המכונית ולאחר מכן נמלט מהמקום. במקרה נוסף, רוכב אופניים חשמליים נגח בפרצופו של נהג, לאחר שהתגלעה בניהם מחלוקת על מתן זכות קדימה.

"מדינת ישראל שילבה מאות אלפי רוכבי אופניים וקורקינטים חשמליים אבל לא דאגה לתשתית רכיבה ראויה ובטוחה עבורם. בשל המחדל הזה הם נאלצים לחלוק כביש עם שאר משתמשי הדרך", מציין עו"ד יניב יעקב, מנכ"ל עמותת אור ירוק. לדבריו "האלימות בחברה זולגת גם לכביש והשונות במהירות נסיעת כלי הרכב יוצרת חיכוכים שמובילים לאלימות. רוכבים רבים נאלצים לספוג אלימות מילולית ופיזית מנהגים בשל העובדה כי מהירות הרכיבה שלהם איטית ואיננה מותאמת לתנאי הדרך".