$(document).ready(function () { setTimeout(function () { $('#Haim_L').remove(); }, 2500); // Remove the element after 3000 milliseconds (3 seconds), you can adjust this value as needed });
הצטרפו אלינו
ברשתות החברתיות:

"אנשים צמאים לדם של אחרים": המשבר באגרוף

מקרי המוות התכופים, הסכנות ארוכות הטווח - והכסף שמדבר: חלקו המקצועני של הענף סובל מבעיה גדולה. "המתאגרפים הם רק שם שמאפשר להרוויח כסף". כתבה שנייה בסדרה

שירי אלג'ם
שירי אלג'ם  19.12.19 - 19:37

תגיות: אגרוף

כתבה שנייה על הנזקים הבריאותיים בספורט

האיגרוף המקצועני במשבר: חמישה ספורטאים מתו רק השנה מפציעות הקשורות למקצוע, מה שהעלה שוב את הדיון בנוגע לפגיעות ראש והנזקים ארוכי הטווח שהמקצוע עלול לגרום. "כשאתה בחור צעיר, רק בתחילת הדרך, זה אפילו יותר מדאיג", אומר המתאגרף הצעיר ואלוף הארץ עד 75 ק"ג, אולג ברקוביץ'. והמספרים ברורים: אחרי שבשנות השמונים חלה ירידה במספר ההרוגים בענף, בשנות האלפיים שוב קיימת עלייה במספר המתים.

"באגרוף המקצועני, האגרוף הוא כלום, הוא רק שם שמאפשר להם להרוויח כסף", אומר לכתבה ד"ר אהרון יעקובי, מתאגרף אולימפי לשעבר. "אנשים צמאים לדם. דם של אחרים", הודה בצער. כשאפילו לשופטים, התנאים אינם פשוטים להגן על בריאות המתאגרפים, בשל היותם - בסה"כ - עוד חוליה בחומה.

ועם זאת, חשוב לציין כי לאגרוף גם צדדים חיוביים: לא מעט חולי פרקינסון משתקמים הודות לטיפולים דווקא באגרוף, כאשר גם מי שנמצאים בתוכו רואים את הענף - עדיין - במשקפיים ורודים. "בלי האגרוף, לא הייתי מגיע לאן שהגעתי. זה פיתח לי דברים שבלעדיו, לא היה לי אותם", אמר יעקובי לסיכום. ולמרות הכל, נדמה ששום דבר לא יעצור את הקרב הבא.