$(document).ready(function () { setTimeout(function () { $('#Haim_L').remove(); }, 2500); // Remove the element after 3000 milliseconds (3 seconds), you can adjust this value as needed });
הצטרפו אלינו
ברשתות החברתיות:

לשחק-כמעט-חינם-אין-כסף

שי קמפלר מפרט ומסביר על הדרכים לשחק ולא לעשוק את הארנק

שי קמפלר  01.08.17 - 14:14
במשך שנותיי בתחום מכירות הגיימינג אני נתקל בשאלה שנורא חוזרת על עצמה "אבל זה נורא יקר" או "אבל אתה צריך לקנות כל הזמן משחק חדש וזה לא זול". אז החלטתי לסיים לזה סוף ולשתף אתכם במשהו, גיימינג לא חייב להיות כזה יקר אם פועלים בחכמה. יש היום כמה וכמה דרכים לחסוך בכסף, מה שכן, אתם צריכים להיות חכמים ולא מעט פעמיים גם תצטרכו להיות ממושמעים ולא לרצות את המשחק החדש עכשיו והרגע, אבל ככה תפתחו את היכולת לחסוך כסף בכל הקשור לגיימינג. זהו צעד חשוב בכללי: לפתח הבנה ומשמעת להוצאה כספית ובכך גם תהנו יותר מההוצאה שלכם. אז הנה כמה דרכים שאולי לא ידעתם ויעזרו לכם לדאוג להשאיר את ההורים מרוצים ואת הקונסולה שלכם שמחה.
נתחיל באופציה הכי פשוטה: ספרית החלפות.
הרבה מהחנויות בארץ מחזיקות ספרית החלפות. מדוע? כי זה נורא משתלם להם, הם אומנם מחזיקים את המשחקים וברמה מסוימת לוקחים סיכון של הפסד, אבל עצם החזקת ספרית ההחלפות וגביית תשלום על כל החלפה מאפשרת להם בעצם להפוך את העניין לרווחי, סביר להניח שאם תגיעו לחנות הגיימינג הקרובה לביתכם, ובתשלום של 50 ש"ח תוכלו להחליף את המשחק הישן שלכם תמורת משחק אחר שאתם רוצים כל עוד הם בעלי ערך ספרית ההחלפות. תחשבו על זה ככה, אומנם אתם משלמים 50 שקל אבל אם לדוגמה יש משחק Call of Duty שאתם לא נוגעים בו ובא לכם משחק אחר? אתם משלמים רק 50 ש"ח ומסיימים עם הנושא, 50 ש"ח עבור משחק שאין לכם שיתן לכם עוד שעות של הנאה, ותחשבו יותר גבוה, אם אתם מחליפים משחק חדש שסיימתם את הסיפור שלו, יש סיכוי שתוכלו לשלם 50 שקל ולהחליף אותו על משחק חדש אחר שהגיע לספרית ההחלפות, תחשבו איזה חסכון אתם עושים אם אתם ממשיכים בצורה כזו למחזר את המשחקים וכמה כסף חסכתם מכל העסק.
ויותר מזה, אתם לא רוצים לשלם את ה50 שקל? אז אולי תבדקו בפייסבוק או תשאלו חברים? הרבה אנשים היום מחליפים בינהם משחקים ובצורה כזו חוסכים לעצמם את עניין ההוצאה הכספית.
הכירו את השוק הישראלי: כיום יש חנויות גיימינג כמעט בכל מקום בארץ ובנוסף יש מגוון גדול של חנויות ששולחות לכל מקום בארץ. אם כך, אז זה הדרך שלכם לנצל את היתרון הזה ולהזמין משחק שאתם רוצים בארץ בזול ממקום אחר. אז אומנם יקח לו עניין של כמה ימים כי מדובר אחרי הכל בדואר ישראל, אבל מה אכפת לכם? תחשבו על זה ככה, עד היום הייתם הולכים לחנות בקניון והייתם משלמים 369 שקל על משחק חדש, מה היה קורה אם משהו היה בא ואומר לכם אחרי שיצאתם שיש חנות אחרת בארץ שמוכרת את זה ב269, לא הייתם מתבאסים? לא הייתם חושבים לעצמכם "למה רכשתי במחיר כזה גבוה?". תדעו להכיר את החנויות בישראל, תבדקו באינטרנט באתרי השוואות מחירים, תשאלו חברים, אחרי הכל אולי בדיקה של חצי שעה תחסוך לכם המון כסף בעתיד.

הזמנה מחו"ל: כיום בעידן הדיגיטלי העולם הוא "שוק גלובלי" ויום יום נמכרים מוצרים בכל מדינה לעשרות מדינות אחרות. היום בלחיצת כפתור אפשר להזמין הכל, מקלף פוקימון ועד פוסטר חתום של דארת' ויידר. עולם האינטרנט איפשר לכולנו להיות נגישים להכל וככה גם לנו הגיימרים התאפשרה הגישה לחנויות בחו"ל.
כיום יש המון חנויות אינטרנטיות אשר מוכרות בארץ והמחירים שלהם נמוכים מאשר חנויות בארץ. הסיבה כמובן היא שבארץ החנויות משלמות מס, אבל בשל כך שמדובר בחנות אינטרנט בחו"ל אין עליה שום מס ארצי ובכך מוצר שיוצא שם שבדר"כ משחק שמחירו סביבות ה60 דולר ( 220 שקל לכל היותר ) יכול להגיע עד לתיבת הדואר שלך ללא הוצאה נוספת. רק תחשבו על החיסכון, אומנם תצטרכו לחכות שהמשחק יגיע בדואר, אבל מזה משנה? אתם חוסכים הרבה כסף על גיימינג.

למכור את מה שסיימתם: תחשבו רגע על המדף משחקים שלכם, כמה ממנו אתם באמת משחקים? כמה אתם באמת נוגעים בכל משחק ומשחק? אם תהיו כנים עם עצמכם תבינו שאתם לא, וזה בסדר, כולנו ככה, אי אפשר ליהנות מהכל בכל זמן שרק שנרצה. ולכן, יש היום הרבה אנשים שאחרי שהם מסיימים את המשחק הם מוכרים אותו בפייסבוק ובצורה כזו הם חוסכים לעצמם הרבה כסף ומקצרים את הדרך על המשחק הבא, על הדבר החדש שהם רוצים, גם אתם יכולים להיות ככה, פשוט תתחילו למכור ולהיפטר ממה שאתם לא אוהבים גם אם לפעמיים זה כואב לוותר ככה על משחקים, אבל היי... תחשבו על זה שאם משחק מסוים שווה מחיר מסוים ואתם לא נוגעים בו... כנראה שבעתיד אתם עדיין לא תיגעו בו והערך שלו יירד במבחינת מחיר. כל כך קל למכור היום משחקים שזה יפתיע אתכם למה לא עשיתם את זה עד עכשיו, וכמובן צריך לזכור שיש גם את האפשרות להיות מהצד השני ולחכות שאנשים יסיימו את המשחק כדי לקנות אותו מהם יד שנייה ולחסוך גם כן.

קנייה ברשת: כמעט כל חברה בעולם מוציאה כיום עותק פיזי ועותק דיגיטלי, כאשר העותק הדיגיטאלי חשוב לא פחות. לסוני, נינטנדו וגם למייקרוסופט יש חנויות לקנייה דיגטלית בקונסולה שלהם ובעצם החנות הזו מאפשרת לכם לקנות מהם באופן ישיר את המשחק. אין מיסים, אין לחכות, פשוט לקנות ולהוריד, אומנם מדובר בעותק דיגיטלי ואחר כך אם תרצו למכור אותו לא תוכלו לעשות זאת, אבל מצד שני הנוחות של עותק דיגיטלי זה עניין שאין שני לו, תחשבו על זה שמדובר פשוט באפליקציה שהיא כל המשחק, זה ישיר, כנראה יעלה לכם פחות ( כמובן צריך לדואג להיות מכוונים על חנויות אמריקאית או אירופאית) בשל כך שהמשחקים בחנות האונליין עולים 60 דולר לרוב, ובסופו של דבר זה מאפשר לכם לחסוך את עניין ההליכה לחנות, זה פשוט כמו לקנות אפליקציה בסמארטפון.

עד כאן להפעם, אלו רק חלק מהדברים אשר ניתן לעשות בקלות בכדי לחסוך כסף על גיימינג, לא תמיד צריך להוציא את סכום הכסף שרגילים על משחק ולפעמיים בדיקה קטנה תחסוך המון. אני מקווה שתהנו ותחסכו, שיהיה לכם גיימינג נעים.

 

נכתב ע"י שי קמפלר מקבוצת G4L