$(document).ready(function () { setTimeout(function () { $('#Haim_L').remove(); }, 2500); // Remove the element after 3000 milliseconds (3 seconds), you can adjust this value as needed });
הצטרפו אלינו
ברשתות החברתיות:

כרטיסים מסוכנים: פיפ"א יוצאת באזהרה לאוהדים

לקראת סבב מכירת הכרטיסים הסופי למונדיאל, פיפ"א מבקשת להזהיר את הציבור מפני הסיכונים שברכישה מגורמים שאינם מורשים. איך תדעו שהכרטיסים שרכשתם תקינים?

מערכת אתר ערוץ הספורט
מערכת אתר ערוץ הספורט  29.03.18 - 12:10

88 ימים בלבד לשריקת הפתיחה של מונדיאל 2018 ושיגעון הכרטיסים ממשיך לסחוף את העולם כולו. לקראת פתיחת סבב המכירות הסופי בהחלט ב- 18 באפריל, יצאה בקשה מטעם פיפ"א וארגון הגג הבינלאומי של הרשויות להגנת הצרכן - ICPEN, אל רשות הגנת הצרכן בישראל, להזהרת הציבור מפני הסיכונים שברכישת כרטיסים לטורניר מאתרים לא מוכרים ומגורמים שאינם מורשים. אותם פרסומים, עוררו הדים רבים וחששות בקרב אוהדי הכדורגל הרבים שכבר רכשו כרטיסים למונדיאל הקרוב ברוסיה. אז האם אתם מוגנים? לכבוד פסח - עשינו לכם סדר.

עשרת אלפים ישראלים צפויים להמריא בקיץ הקרוב לטורניר שברוסיה, אבל הפעם, בשונה ממונדיאלים קודמים - אין משווק או נציג רשמי מטעם פיפ"א למכירת הכרטיסים בישראל. הדרכים אשר עומדות בפני אותם אוהדים ישראלים, אשר לא הצליחו לשים ידם על כרטיסים בסבבי המכירות של פיפ"א הן: רכישת חבילות מלאות או כרטיסים מחברות תיירות בישראל, רכישת כרטיסי יד שנייה ממכרים שזכו בהגרלות או מאתרים בינלאומיים, או לחכות לסבב המכירה הסופי באתר הרשמי, המציע את "שאריות" הכרטיסים – להם הביקוש היה נמוך יותר.

על פי גבריאל מזרחי, מנכ"ל חברת התיירות טיקטיק, המשווקת חבילות למונדיאל "הפרסום של הרשות בתזמון הנוכחי הינו חשוב ביותר. בתקופה האחרונה אנו רואים יותר ויותר אתרי אינטרנט שונים, המציעים כרטיסים למונדיאל במחירים מפתים. בכל הקשור לכרטיסים לאירועים גדולים בחו"ל - אמינות האתר וזמינות הנציגים בזמן אמת בשטח, חשובים הרבה יותר ממחירי הכרטיסים".

ע"פ נתוני פיפ"א, לאורך כל שלבי המכירה, ישראל הייתה מהמדינות המובילות בביקוש הכרטיסים, מתוך אותן המדינות להן אין ייצוג בטורניר. מזרחי התייחס לתופעה "ישראלים רבים שהיו מודעים למצוקת הכרטיסים, הגישו בקשות לכמויות גדולות בהגרלות שבאתר הרשמי של פיפ"א. כתוצאה מכך, ישראל הינה אחת מבין עשר המדינות שזכו בכמות הגדולה ביותר של כרטיסים בהגרלות. המצב כל כך קיצוני ביחס לשאר העולם, עד כדי שהבוקר שאל אחד מספקי הכרטיסים שלנו את השותף שלי, האם הספורט הלאומי בישראל הינו קנייה ומכירת כרטיסים".

אז למה הזהירו אותנו הרשויות? כ-90% מהכרטיסים למונדיאל, בדומה לכל אירועי הספורט הגדולים, נמכרים בשוק המשני. כחלק מהמלחמה של פיפ"א בספסרות וכחלק מהמערך הביטחוני של הטורניר, התהווה כרטיס ה-"Fan ID", מעין תעודת זהות הנושאת את פרטי האוהד ובעזרתה תתאפשר כניסה אל האצטדיונים ומתחמי האוהדים השונים. כמו כן, התעודה שמונפקת מטעם ממשלת רוסיה, תקל בהליכי הוויזה ואף תקנה שימוש חינמי בתחבורה הציבורית. יש להבין שמי שלא רכש כרטיסים דרך פיפ"א, או גורם אמין ומוכר אחר ולא מילא את פרטיו בטופס מיוחד הנשלח אליו בעת הרכישה - עלול לקבל כרטיס שאינו נושא את שמו, וכתוצאה מכך, להישאר מחוץ לאצטדיון ברוסיה.

ומה לגבי המכירה הסופית ב-18 באפריל באתר של פיפ"א, שווה לחכות? גבריאל מזרחי מסביר: "על פי ניסיון העבר, הכרטיסים אשר יוצעו למכירה בסבב הסופי, הם אלו להם לא היה ביקוש עד כה. כך שאוהד שמעוניין רק "לטעום" מחוויית המונדיאל ולא חשוב לו המשחק הספציפי - יכול בהחלט למצוא כרטיסים. כל השאר, ייאלצו לרכוש חבילות מחברות התיירות השונות, או כרטיסים מהשוק המשני". עוד הוסיף מזרחי, "יש לקחת בחשבון שבכל יום שעובר חדרי המלונות הולכים ואוזלים, והחיסכון ברכישת כרטיסים לא מבוקשים, יתקזז עם מחירי הטיסות והמלונות שיתייקרו משמעותית בעוד כחודש מהיום"