$(document).ready(function () { setTimeout(function () { $('#Haim_L').remove(); }, 2500); // Remove the element after 3000 milliseconds (3 seconds), you can adjust this value as needed });
הצטרפו אלינו
ברשתות החברתיות:

מביט מהצד: מה שטוב לברוקס לא טוב לאבדיה

הטיזר שאבדיה נתן לאמריקאים מול מינסוטה, התסכול של הישראלים בעקבות המשחקים האחרונים והנתונים המדאיגים. וגם: האם עדיף לרוקי לא לעלות בחמישיה? המעקב השבועי

יואב מודעי
יואב מודעי  08.01.21 - 14:00

לפניכם ממוצע נקודות של ארבעה שחקני NBA לאחר שמונת המשחקים הראשונים שלהם בליגה: שחקן א' קלע 2.6 נק' למשחק, שחקן ב' קלע 4.8, שחקן ג' 5.1 ושחקן ד' העמיד 6.4 נק' בממוצע. שחקן א' זה ג'ימי באטלר, ב' הוא יאניס אנטטקומפו, ג' הוא קוואי לנארד ו-ד', שמוביל את הרשימה, זה דני אבדיה. אז לפני שנדבר על השבוע השני של אבדיה מעבר לים, כנסו לפרופורציות, תמנעו ממסקנות מרחיקות לכת ותזכרו שאנחנו מדברים כאן על רוקי שחגג השבוע 20. שיהיה במזל ועד 120 נקודות ליריבותיה של וושינגטון.   

  • 02:30 שידור ישיר ב-5SPORT: וושינגטון מתארחת אצל בוסטון סלטיקס

זה היה שבוע מוזר מאוד עבור דני אבדיה והקהל הישראלי ששוב התעמת עם שעות השינה שלו. בשישי שעבר ראינו לראשונה שתי ספרות לצד השם של אבדיה על דף הסטטיסטיקה, כבר קיווינו שזוהי ההתחלה של הפריצה אבל אחרי צעד אחד קדימה, הוא לקח שניים אחורה.

הרוקי שיחק 31 דקות במצטבר בשני המשחקים האחרונים, ובהפסד האחרון בפילדלפיה זרק פעם אחת מחצי מגרש בלית ברירה, סיים עם נקודה, נגע בכדור 18 פעמים בלבד והוריד לרצפה 0.28 כדרורים לכל נגיעה בכדור (הכי מעט בקבוצה). ובעברית פשוטה - דני בעיקר הביט מהצד.

סיכום השבוע בקצרה:
בין שישי לשבת: וושינגטון ניצחה את מינסוטה בחוץ 109:130 לאחר חמישה הפסדים רצופים. ללא ראסל ווסטברוק, אבדיה סיים עם 11 נק' (3 מ-5 משלוש), 7 ריבאונדים, 3 אס' ו-3 חטיפות ב-27 דקות.

בין ראשון לשני: וושינגטון ניצחה בברוקלין 122:123. בפעם שעברה שאבדיה לקח חלק בניצחון חוץ דרמטי על קבוצת צמרת שהסתיים בסל ניצחון של הסנטר המוביל, הוא גם הטביע על ג'יג'י דאטומה. הפעם הוא הסתפק ב-3 נק' ב-16 דקות.

בין רביעי לחמישי: וושינגטון הפסידה 141:136 לפילדלפיה. בראדלי ביל קלע 60 נקודות ו-57 בשלושה רבעים אבל ג'ואל אמביד צחק אחרון. כאמור, אבדיה סיים עם נקודה אחת ברבע שעה של כדורסל.
*פתח בחמישייה בכל המשחקים עד כה העונה.

לרקוד עם זאבים
נתחיל עם הדברים האופטימיים. מלבד העובדה שדני חווה לראשונה את טעם הניצחון ב-NBA, הוא גם הוכיח לאמריקאים את מה שאנחנו ידענו מזמן - הוא מוסר בחסד. במשחק השיא שלו עד כה מול הטימברוולבס, אבדיה הוסיף לשלוש השלשות שלו גם שלושה אסיסטים יפהפיים שהחברים מעבר לים זכו לראות רק בסרטונים לפני הדראפט, עד אותו משחק. 

בין אם במתכוון ובין אם לא, לשם שינוי דני הריץ פיק אנד רול, והתוצאה - אלי הופ מרשים לתומאס בראיינט. האם המהלך הזה נכנס לטופ 10? לא. האם אבדיה קיבל עוד הזדמנויות בתפקיד הגארד היוצר? כמובן שלא.

via GIPHY

אבדיה המשיך עם הטיזר שלו וסיפק מהלך נהדר שאנחנו כמעט ולא רואים ממנו. הוא לקח את הריבאונד אחרי החטאה של ג'ייק ליימן, הוביל את הכדור וחילק אסיסט נוסף בתזמון מושלם לבראיינט המשתפר. אגב, שימו לב בפינה הרחוקה לביל שסימן לדני למסור דווקא לדאוויס ברטאנס על קשת השלוש... 

via GIPHY

כמו באסיסט השני, אבדיה הוא שוב האחראי הבלעדי על המהלך. כאן הוא הושיט מצוין את הידיים למעלה, חטף לריקי רוביו וניצל את המהירות שלו כדי להוביל את הכדור במהירות לצד השני. ברגע שזיהה את ג'רום רובינסון משמאלו, השאיר לו את הכדור בעין עקומה והאחרון תפר שלשה.

via GIPHY

סקוט ברוקס אולי התרשם מהמסירות אבל הן בטח לא שכנעו אותו להפוך את אבדיה ליותר יוצר ופחות שחקן "3 אנד D". מאז הניצחון הזה, דני רשם אסיסט אחד בלבד (קצת קשה לחלק אסיסטים כשהכדור לא בידיים שלך), אבל גם במקרה הזה ככל שהזמן יעבור אנחנו נקבל עוד ועוד רגעים כאלה.

עדיין לא פקטור בהתקפה
בהמשך ישיר לשבוע שעבר, אבדיה לא מעורב בשטף ההתקפי של וושינגטון. במקרה הטוב הוא יקבל כדור לשלשה חופשית ובמקרה הפחות טוב (והיותר שכיח) הוא פשוט יעמוד בפינה ויצפה בביל או ווסטברוק מקבלים את ההחלטות.

יש פעמים שדני בהחלט צריך לספוג קצת אש, בעיקר כשהוא משחק לרוחב / לא מסתכל על הטבעת / לא מוריד כדור על הרצפה / לא חותך לסל כשהוא צריך ולא תוקף באגרסיביות את הסל, אבל לרוב - הוא קורבן של המערכת. לפני שנסתכל על כמה דוגמאות בהן הוא היה צריך לקבל את הכדור, בואו נבין בכלל עד כמה הוא לא מקבל את הכדור.

אבדיה מוסר את הכדור 25.5 פעמים בממוצע למשחק, ומקבל אותו 16.3 פעמים בלבד. כלומר, יש הפרש הזוי של 9.2 מסירות בין אלו שהוא מוסר לאלו שהוא מקבל. זה הפער הגדול בוויזארדס, ובמקום השני נמצא איש סמית' עם פער של 5.4. בין כל שחקני החמישייה ברחבי ה-NBA, היחידים שמקבלים את הכדור פחות מאבדיה הם: דרק ג'ונס ג'וניור, דיאנדרה ג'ורדן, דוויין בייקון, ארון ביינס, ברוק לופז, רוברט קובינגטון, דניאל תייס ומיצ'ל רובינסון. 5 מתוך ה-8 הם סנטרים.

מבין השחקנים שמקבלים מברוקס לפחות 16 דק' בממוצע למשחק, טרוי בראון הוא השחקן היחיד שמקבל פחות מסירות מאבדיה. אם נסתכל על הצד השני של הטבלה בקטגוריה הזו, נראה שווסטברוק מוסר 68.8 פעמים למשחק ומקבל את הכדור 80.8 פעמים. אצל ביל הפער אפילו יותר גדול: מוסר 42.5 פעמים אל מול 59.6.

הנה דוגמא להתקפה שמספרת מצוין את הסיפור של וושינגטון. מנקודת המבט שלנו - תנועה מצוינת של אבדיה ללא כדור (חייב לעשות את זה יותר) שלא מקבל מסירה, ומנקודת המבט של הוויזארדס - כדורסל קבוצתי טוב שמתחיל עם ראסל ומסתיים עם ביל.

via GIPHY

פה אפילו אבדיה לא מצליח להסתיר את אותו תסכול זהה שעבר אצל כולנו בגוף. שוב, תנועה נכונה שלו אל עבר הטבעת במטרה לנצל את יתרון הגובה (קודם על האריס, עכשיו על קרי), וגם אח"כ לקשת השלוש, אבל הפורוורד היפני שוב לא רואה אותו ממטר (באמת ממטר), וברוקס לא מנחה את שחקניו לחפש את אבדיה מול קרי ששמר עליו בפעם השנייה ברציפות העונה. ושימו לב לשפת הגוף של דני בסיום המהלך.

via GIPHY

כאן, ספק בגלל שנמצא חיובי לקורונה, סת' קרי נרדם בהגנה. כשעל שעון ה-24 נותרו שש שניות אבדיה היה חופשי ומאושר (נניח) מחוץ לקשת במרחק מסירה אחת קלה מתומאס בראיינט, אבל הסנטר בחר למסור להאצ'ימורה הרחוק, פילי הגיבה עם רוטציה טובה ולבסוף הפוזשן הזה הסתיים באיירבול של סמית' שניסה לזרוק מעל אמביד.

 

via GIPHY

אז אולי בכלל עדיף לאבדיה לעלות מהספסל?

הצד שלנו: כל עוד דני ימשיך לעמוד בפינה בהתקפה - התשובה חייבת להיות כן. אבדיה עם יוסג' רייט (אחוזי שימוש) של 9.8%, וזאת למעשה הטענה שאומרת הכול. אין כל שינוי משבוע שעבר (9.7%), וזה אומר שרק אחת מתוך 10 התקפות לערך שהוא מעורב בהן מסתיימת בזריקה שלו (שדה או עונשין) או איבוד.

מבין כל שחקני החמישייה בליגה, אבדיה עם היוסג' הנמוך ביותר אחרי פי ג'יי טאקר ורויס אוניל, שני שחקני "3 אנד D" קלאסיים. וכידוע - דני רחוק מלהיות כזה, ואסור לו להתפתח או להתרגל לכזה. לעלות מהספסל ולקחת פיקוד על הצוות המסייע עשוי להיות פתרון יעיל לכל הצדדים. אחרי השבוע הקרוב נהיה חכמים יותר.

הצד של ברוקס: כמו שנאמר קודם, אבדיה נכון לעכשיו הוא קורבן של המערכת, והמערכת היא קודם כל ברוקס. בזמן שבארץ הקודש נאבקים בעייפות של השעות הקטנות מול המסך, מאמן וושינגטון מרוצה מאבדיה, ובמילותיו: "הוא הרוויח את מקומו בחמישייה", אבל האם דני באמת הרוויח *מזה*?

ברוקס מרוצה כי הוא קיבל שחקן הגנה אל תוך חמישייה וקבוצה שכל קשר בינה לבין הגנה מקרי בהחלט (רק קליבלנד חלשה יותר מבחינת מדד). בנוסף, הוא מקבל בדמותו של אבדיה קלעי יציב משלוש (46% עד כה) שמרווח את המגרש, וחשוב מכך - שחקן קבוצתי שלא כופה את עצמו על המשחק. נשמע כמו שחקן שראסל וביל ישמחו לקבל לצדם בעמדה 3, ואם הכוכבים שמחים, גם המאמן שמח.


חוץ מזה, אם תשאלו את ברוקס, הוא בוודאי יגיד לכם שהוא לא דואג כי אבדיה לומד מהשמות הגדולים וכן ימצא את עצמו יותר ויותר ככל שהעונה תתפתח. ואם הוא עשה שיעורי בית, הוא גם ידע להשוות בין התפקיד הנוכחי של אבדיה לזה שהיה לו בתחילת דרכו במכבי ת"א, וכולנו ראינו איך קצת סבלנות עשתה טוב לכל הנפשות הפועלות.

שחקן שיכול לקלוע בצד אחד ובצד השני לחסום גם את קיירי ארווינג וגם את אמביד = שחקן שברוקס אוטומטית ירצה בחמישייה של הוויזארדס:

מדד הרוקיז

הממוצעים של אבדיה בשבוע שעבר: 26 דקות, 7.2 נקודות ב-50% מהשדה, 43.8% משלוש ו-60% מהעונשין, 4.8 ריבאונדים, 2.6 אסיסטים, חטיפה, 0.2 חסימות ומדד פלוס מינוס של 4+.

הממוצעים השבוע: 19.7 דקות, 5 נקודות ב-41.7% מהשדה, 50% משלוש ו-50% מהעונשין, 2.7 ריבאונדים, 1.3 אסיסטים, 1.3 חטיפות, 0.7 חסימות ומדד פלוס מינוס של 4.7+.

הממוצע העונתי: 23.6 דקות, 6.4 נקודות ב-47.4% מהשדה, 45.8% משלוש ו-57.1% מהעונשין, 4 ריבאונדים, 2.1 אסיסטים, 1.1 חטיפות, 0.4 חסימות ומדד פלוס מינוס של 4.3+.

וככה המספרים הללו של אבדיה נראים ביחס לשאר הרוקיז ב-NBA (מינימום שלושה משחקים):

דקות: מדורג 7 (3 בשבוע שעבר)
נקודות: מדורג 17 (12 בשבוע שעבר)
אחוזים מהשדה: מדורג 20 (6 בשבוע שעבר)
אחוזים משלוש: מדורג 11 (9 בשבוע שעבר)
אחוזים מהעונשין: מדורג 29 (13 בשבוע שעבר)
ריבאונדים: מדורג 8 (4 בשבוע שעבר)
אסיסטים: מדורג 8 (5 בשבוע שעבר)
חטיפות: מדורג 4 (3 בשבוע שעבר)
חסימות: מדורג 11 (12 בשבוע שעבר)
* מבין כל הרוקיז שמשחקים לפחות 15 דקות למשחק, רק ארבעה זורקים בממוצע פחות מדני.

מה הלאה?
קודם כל, בוסטון. אבדיה יערוך הופעת בכורה הלילה (02:30) ב-TD גארדן האגדי, ומי שנמצא בספק למשחק הוא ווסטברוק, לאחר שסובב את האצבע מול הסיקסרס. שני המשחקים בהם ווסטברוק לא שיחק העונה, הם גם שני המשחקים הטובים ביותר של אבדיה. הישראלי רשם 9 נק' ו-9 ריבאונדים בראשון, ו-11 נק' ו-7 ריבאונדים בשני, כך שמומלץ לעקוב.  

24 שעות אחרי הקרב מול ג'ייסון טייטום והסלטיקס, הקבוצה מהבירה תארח את סגנית האלופה מיאמי היט, ובהמשך השבוע פיניקס (בין שני לשלישי) ויוטה (בין רביעי לחמישי) יגיעו לוושינגטון. לאט לאט אבדיה מתחיל להכיר מקרוב את כל קבוצות ה-NBA, ועכשיו, הגיע הזמן שגם הן יכירו אותו.