$(document).ready(function () { setTimeout(function () { $('#Haim_L').remove(); }, 2500); // Remove the element after 3000 milliseconds (3 seconds), you can adjust this value as needed });
הצטרפו אלינו
ברשתות החברתיות:

כתב עמדה: כך הפך דן ביטון לשחקן המפתח של מכבי ת''א

ראיית המשחק, יכולת הסריקה, השיפור בדריבל וביצירת המצבים והמיקום בו בא לידי ביטוי. דן ביטון הוא אחד הסמלים להתקדמות של הצהובים בתקופה האחרונה ושינוי המערך של קרסטאיץ' מייעד לו תפקיד משמעותי. ניתוח השדרוג

אבירן גרין
אבירן גרין  17.02.22 - 11:12

בעונת כדורגל אחת, קבוצה יכולה לעבור אינספור שינויים. פציעות הן חלק מהמשחק, גם חילופי מאמנים, שינויי מערך ושחקני רכש שמגיעים בחורף ועושים שינוי ולפעמים יש גם שחקנים שמתעלים בניגוד לכל הציפיות, כאלה ששכחתם שהם בכלל אופציה והופכים משום מקום לשחקני מפתח. זה מרגיש כאילו מכבי תל אביב מודל 2021/22 עברה כל דבר אפשרי: מהפתיחה המדשדשת שהוביל להחלפתו של פטריק ואן לוון בברק יצחקי ובהמשך במלאדן קרסטאיץ' ועד רכישת ג'ורג'ה יובאנוביץ' שהכריע שני משחקים במו רגליו. ובין לבין צץ לו אותו גיבור לא צפוי - דן ביטון.

כשביטון חזר לישראל עוד בקיץ שעבר, רבים היו בטוחים שמכבי ת"א שמה את ידה על עוד ישראלי שובר שוויון. פתיחת העונה שעברה תחת יורגוס דוניס הייתה לא רעה בכלל מבחינתו ועד לדצמבר הוא בישל חמישה שערי ליגה, אבל אז הגיע ואן לוון, הקשר הפך לשחקן רוטציה והסתפק בפירורי דקות. ההחלטה להחתים אותו לשלוש שנים הייתה די מפתיעה, אבל עונת כדורגל, כאמור, היא ארוכה ולא צפויה וכשאנחנו בעיצומה של העונה מספר 10 הפך לאחד השחקנים החשובים של הצהובים תחת קרסטאיץ'.

המספרים לא משקרים. עד להגעתו של קרסטאיץ' לביטון היה בישול ליגה אחד בלבד העונה וכעת הוא כבר עם שער וחמישה בישולים - כולל כמובן שתי הפעולות הגדולות שסייעו למכבי ת"א לנצח בדרבי מוקדם יותר השבוע. בארבעה מתוך ששת משחקי הליגה בהם שותף הקשר תחת הסרבי הוא היה מעורב בשער ואחראי לחמישה מ-13 שערי הצהובים בתקופת הזמן.

יש כמובן גם כמה נתונים נוספים שמעידים על השינוי העצום שעבר בשבעת המשחקים תחת המאמן החדש. ביטון הוא השחקן המוביל במכבי ת"א בקטגוריית נסיונות למסירת מפתח עם 2.3 בממוצע למשחק לעומת 0.87 טרום עידן קרסטאיץ', הוא יוצר יותר מצבים (1.43 בממוצע מול 0.6) והשחקן שמנסה לכדרר הכי הרבה בשבעת המשחקים האחרונים של הצהובים - 4.3 מול 1.73 בממוצע למשחק.

אחד הדברים שמשפיעים על השינוי בנתונים הללו הוא העובדה שדן ביטון מקבל הרבה יותר את הכדור והזדמנות לעשות איתו דברים שיובילו לאיומים על השער. 58 פעמים קיבל מספר 10 את הכדור בשליש ההתקפי תחת קרסטאיץ' המהווים 41 אחוזים מכל הכדורים שקיבל כל העונה (22 משחקים). גם במשחקים בהם משובץ במערך כשחקן אגף ימין, ביטון מרבה לבצע תנועה למרכז בין קווי ההגנה ומחפש שטח פנוי כדי לקדם את ההתקפות הצהובות.

ואנחנו מתחילים עם וידאו ראשון מהדרבי התל אביבי. אחת המעלות של ביטון היא היכולת להשתמש בשתי הרגליים בצורה טובה מה שעוזר לו לפנות לעצמו שטח בעזרת דריבל קרוב לרגל. פה הוא מקבל את הכדור בין קווי ההגנה של הפועל ת"א ברגל ימין, חותך לאגף עם הרגל השמאלית החזקה שלו ומשם מגביה לרחבה כדור מסוכן.

ביטון ניחן בראיית משחק טובה ומספיק לו מבט קצר על מנת לזהות אפשרות לקדם את המשחק, מה שכמובן בא לידי ביטוי בכמות הבישולים שלו. הבישול בעקב לגבי קניקובסקי בשער השני של מכבי ת"א תפסה את עיקר תשומת הלב במשחק האדיר שלו בדרבי, אז אנחנו נתרכז דווקא בראשון, לסטיפה פריצה. ועכשיו חדש: ציורים!

פריצה מוריד את הכדור במרכז המגרש אותו אוסף ביטון. במבט חטוף, הקשר הצהוב מזהה את היציאה הגבוהה של אדי גוטליב שהשאירה שטח רב בין דורון ליידנר וסיאנדה קולו ומשנה את כיוון התנועה שלו בהתאם. פריצה מצטרף, נשלח לשטח. 0:1 מכבי ת"א.

ביטון גם יודע לבצע פעולות קטנות שיכולות לעשות את ההבדל בהתקפות עומדות, גם זאת בזכות יכולת הסריקה שלו. דוגמא טובה לכך הגיעה במשחק מול מ.ס אשדוד: הקשר מקבל כדור מדן גלזר עם הגב לשער, במרחק של 25 מטרים ומזהה את היציאה של גיל כהן. מסירה בנגיעה לעדן שמיר וריצה לשטח הפנוי שנוצר משאירה אותו בתוך הרחבה, אבל לרוע מזלו זה לא הופך לאיום על השער.

ביטון מגיע לידי ביטוי בצורה טובה יותר כשהוא משחק בעמדה מרכזית מאשר באגף ומשם הוא מרבה לייצר את המצבים שלו. 10 מ-16 הנסיונות שלו למסירת מפתח הגיעו כשהוא קיבל את הכדור במרכז המגרש וכך גם חמישה משבעת הבישולים שסיפק לאורך העונה. קרסטאיץ' מבין זאת ותחתיו משחק הקשר הצהוב בתור שחקן חופשי במרכז הקישור, מה שמאפשר לו לנוע עם ובלי הכדור מהאמצע לאגפים ובחזרה לאמצע.

היכולת של דו ביטון לזהות שטחים פנויים לקבל בהם כדור הייתה שווה לו בישול בהמשך אותו משחק מול אשדוד. טל בן חיים משך את ננאד סבטקוביץ' לאגף, מה שיוצר פער בינו לבין טימותי אוואני וביטון מנצל זאת כדי להתפנות במיקום מסוכן. הרמה לשמיר. שער.

ובזכות כל הנאמר בפסקאות הקודמות, פלוס החתמתו של יובאנוביץ', נראה שעם הזמן דן ביטון יהפוך לחשוב אפילו יותר עבור מכבי ת"א. בשני המשחקים האחרונים, בהם דרך שחקן הרכש החדש על כר הדשא בבלומפילד, קרסטאיץ' לא שיחק איתו בתור חלוץ בודד אלא לצד סטיפה פריצה. זה עשוי להעיד על כך שנראה את מכבי ת"א משחקת במערך של 4-4-2 יהלום הרבה יותר עם ציוות בלקני בחוד וביטון מתחת לשניהם.

במשחק מול קריית שמונה זה היה שווה שער ניצחון עם פריצה שהוריד כדור לביטון שמצא את יובאנוביץ' בצורה מושלמת. בדרבי של תל אביב, קרסטאיץ' שיחק לפרקים עם אילון אלמוג ופריצה בתור החלוצים וביטון מתחת וזה עבד לא רע בכלל מבחינה התקפית. עם זאת, יידרש תרגול ועבודה רבים על מנת שהצהובים ייראו טוב גם הגנתית בשיטה הזאת, שמצריכה מקשרי האמצע לסייע למגינים (נכון לעכשיו אלה היו שמיר וקניקובסקי, שהתקשו לעשות זאת). אופציה נוספת יכולה להיות מערך של 5-3-2, כזה שבמסע"ת בה המאמן הסרבי הוצג טען שישקול להשתמש ומשהו שעשוי להיות תלוי בכשירותו של בלם הרכש ז'וסוואה סה.

שני בלמים או שלושה, באגף או במרכז, מהשיפור של ביטון אי אפשר להתעלם. אולי זה לא יספיק על מנת להשיב למכבי ת"א את האליפות, אבל אם היא רוצה להדהים את פ.ס.וו וערן זהבי, אין ספק שהיא תצטרך את מספר 10 שלה בשיא כוחו.