$(document).ready(function () { setTimeout(function () { $('#Haim_L').remove(); }, 2500); // Remove the element after 3000 milliseconds (3 seconds), you can adjust this value as needed });
הצטרפו אלינו
ברשתות החברתיות:

למה מי מת? ניסיון הקאמבק של ארון רמזי

הקשר "המקולל" בן ה-31 הפך לבדיחה באינטרנט בגלל הקשר המקרי בין שעריו למותם של סלבריטאים. אחרי שנים מוצלחות בארסנל ופציעות חוזרות ביובנטוס, הוא מנסה לעלות יחד עם ניס חזרה לפסגת הכדורגל האירופי. לפני כן הוא יצטרך למחוק פיגור 1:0 בפלייאוף הקונפרנס ליג מול מכבי ת"א

רועי ויינברג
רועי ויינברג  25.08.22 - 15:57

התקציר באדיבות ספורט1

אם ארון רמזי כובש, כולם יחשבו שמישהו מפורסם הולך למות. ה"קללה" הזאת, שנדבקה בשמו של קשרה בן ה-31 של ניס, הפכה לדבר המזוהה ביותר עם הוולשי. הטרנד האינטרנטי הזה החל בראשית ימי הטוויטר, כשרמזי עוד היה בעונת הבכורה בארסנל, והמשיך עד היום.

קשה להאשים את הרשת. מדובר בטרנד לא מזיק בסופו של דבר וגם רמזי עצמו עשוי להרוויח, כי כל שער שלו זוכה לחשיפה גדולה יותר משערים רגילים. רשימת המפורסמים שהלכו לעולמם סמוך לשעריו מרשימה במיוחד, מאוסמה בן לאדן דרך פול ווקר ועד דיוויד בואי, וויטני יוסטון, רוג'ר מור ואוליביה ניוטון ג'ון.

הקללה עצמה והיחס לקללות בכדורגל המודרני מרתק, אך לא פחות מכך רמזי עצמו. הוולשי היה חלק מרכזי מארסנל בגיל צעיר, רשם לא פחות מ-262 הופעות בפרמייר ליג ואחרי זה היה משמעותי גם ביובנטוס. הוא הוביל את וויילס לחצי גמר היורו ב-2016 לצידו של גארת' בייל ונבחר פעמיים לשחקן העונה של ארסנל.

רמזי סבל מהרבה פציעות לאורך הקריירה, אבל במשך שנים היה קשר בקנה מידה משמעותי בכדורגל העולמי. הוא הצליח לשחק במספר עמדות בקישור והיה חשוב מאוד בארסנל לא רעה בכלל, אבל בקיץ האחרון מצא את עצמו נפלט מיובנטוס וחותם בניס, קבוצה לא גדולה בצרפת, בהעברה חופשית. המהלך הזה אומר לא מעט גם עליו וגם על הצרפתים.

קל לשכוח את זה, בהתחשב בכל הפציעות והבדיחות, אבל ארון רמזי היה שחקן ממש טוב בעבר. הוא הצליח לשחק גם כקשר מספר 8 שמשמעותי בהגנה ובהתקפה, גם כמספר 10 בוויילס לצידו של בייל ולהיות משמעותי בכל הקשור להנעת הכדור.

הוא מיעט לעשות טעויות, דייק ב-85% ממסירותיו וסיים את העונה עם 7 שערים ו-8 בישולים. הנעת הכדור בשליש המרכזי של המגרש ויצירת המצבים הפכו אותו לקשר משמעותי בקבוצה לא גדולה, ובמקביל לאחד שיכול לסייע ביצירת איומים על השער.

הבעיה הגדולה ביותר של רמזי, שנחשב לכישרון בשנותיו הראשונות בארסנל (ונבחר לשחקן העונה של הקבוצה בגיל 24, בעונה בה שיחק לצידו מסוט אוזיל), הייתה הבריאות.

פציעות טורדניות וחוזרות בהמסטרינג פגעו ברמזי והובילו לכך שהוא לא היה יכול להישאר בהרכב לאורך זמן. לא היה ספק בקשר ליכולתו כשחקן בריא, אבל הוא לא הצליח לשמור על מקום בהרכב לאורך זמן. גם אם הוא היה בריא, הוא פשוט לא היה מספיק כשיר.

לכן ארסנל הייתה מוכנה לוותר עליו בשביל יובנטוס. המעבר לליגה פחות פיזית מהפרמייר ליג היה אמור לעשות לרמזי טוב, והוא קיבל משכורת של 400 אלף ליש"ט בשבוע מהביאנקונרי, אבל גם שם התקשה להותיר חותם.

רמזי הגיע ליובה של כריסטיאנו רונאלדו והפך לשחקן הרכב, אבל התקשה להיות בריא לאורך זמן. הוא אף התייחס לזה בעצמו: "אני מרגיש טוב, אבל הפציעות הקטנות האלה מונעות ממני לשחק. מספר הדקות שלי היה נמוך, אני רגיל לזה שיש קבוצה שלמה מסביבי", אמר.

גם ביובנטוס הוא פשוט לא הצליח להישאר כשיר לאורך זמן, ומצא את עצמו בתפקיד פחות משמעותי בהתקפה. הוא הבקיע 6 שערים בלבד ב-70 הופעות ביובנטוס, קבוצה שהתקשתה והחליפה מאמנים בקצב סדרתי. חלקם, מאוריציו סארי ואנדראה פירלו, לא התאימו לשיטת המשחק בה רמזי פורח.

השילוב בין שינוי העמדה, ממספר 8 חופשי לתפקיד הגנתי יותר או לתפקיד השמאלי ב-4:4:2. כמו שכתבו באתלטיק, "זה הרגיש כאילו אף אחד במועדון לא ראה אותו לפני ההחתמה".

בעונה האחרונה הוא הושאל לריינג'רס, ולאחר מכן שוחרר מיובנטוס בהסכמה הדדית עם הקבוצה למרות שהחזיק בחוזה לשנה נוספת. כשחקן חופשי ואחרי שנים בהן סבל מפיחות במעמדו, רמזי מצא את עצמו בניס.

המעבר של רמזי לניס מעניין מבחינת שני הצדדים. במקרה של רמזי עצמו, מדובר בקיצוץ בשכר בהשוואה לסכומים שקיבל ביובה אך בהזדמנות להישאר בטופ האירופי בדמות הליגה הצרפתית.

ניס חושבת גבוה. ג'ים ראטקליף, הבעלים, הוא האיש העשיר בבריטניה ומכוון לכדורגל האירופי. ניס שלו קפצה מהמקום התשיעי ב-2020/21 למקום החמישי ב-2021/22 ושואפת לליגת האלופות גם השנה, למרות פתיחת העונה האיטית בליגה ובאירופה.

הוא לא חסך במשאבים. כריסטוף גאלטייה מונה למאמן ניס בעונה החולפת, לפני שהגיע ממנה לפריז סן ז'רמן. הקבוצה השקיעה סכומי עתק והחתימה גם את קספר שמייכל מלסטר (ואת ניקולה פפה שצפוי לעבור בהשאלה מארסנל) בניסיון להפוך לכוח משמעותי באירופה.

הפרויקט הזה, יחד עם המשיכה של הריביירה הצרפתית, הפכו את ניס ליעד מושך עבור רמזי. הוא הבקיע תוך דקה בבכורה בליגה ופתח לראשונה בהרכב בבלומפילד, מול מכבי ת"א.

לוסיאן פאברה, מאמנו, מצא חיבור מיידי עם רמזי: "הוא התפרסם בזכות השערים שלו וזה מה שהוא עושה. הוא מתנהג בצורה נהדרת ומשפיע לטובה בעזרת הניסיון, הוא מנהיג כבר עכשיו ומאוד מרשים אותי". רמזי מתחבר לקבוצה הצעירה של ניס, ויכול להיות ששם הוא מצא את מקומו.

מצד אחד רמזי אמור להיות בתפקיד חופשי יותר בניס, ולא כשחקן משלים. הוא אולי הקשר המוכשר ביותר של פאברה וככזה משחק בתפקיד יחסית קדמי, מה שנותן לו את החופש לעשות כרצונו על הדשא.

זה יכול להיות משמעותי גם בגומלין מול ניס. מכבי ת"א מגיעה למשחק ביתרון 0:1, אבל משחקת מול יריבה עיקשת ושחקן שיעשה חיים קשים לקישור האחורי של הצהובים.

מצד שני, הבריאות של רמזי עדיין בסימן שאלה. הוא צפוי לשחק מול מכבי ת"א, אבל התמודד עם פציעה גם בתחילת העונה בצרפת וטרם פתח בהרכב. הוא יכול להיות משמעותי במיוחד במונדיאל, בו וויילס תשחק בבית של ארצות הברית, אנגליה ואיראן ויכולה לעלות לשמינית הגמר, ואולי גם בליגה הצרפתית בה ניס שואפת להתברג למקום בליגת האלופות. כשהוא משחק הוא יכול להיות אחד הטובים ביותר על הדשא. הבעיה, במקרה שלו, היא שזה אף פעם לא מובן מאליו.