$(document).ready(function () { setTimeout(function () { $('#Haim_L').remove(); }, 2500); // Remove the element after 3000 milliseconds (3 seconds), you can adjust this value as needed });
הצטרפו אלינו
ברשתות החברתיות:

חוקים משלו: התקנות שלא הכרתם ביורו

אפשרות של פנדלים בבתים, הגדלת הסגלים, הכנסת חוק החדש של נגיעת יד ותרחיש האימים של הקורונה. טורניר אליפות אירופה מביא עימו כמה תקנות שאולי לא הכרתם. חידוד הנהלים

דני פורת
דני פורת  10.06.21 - 21:10

תגיות: יורו 2020

יורו 2020 יצא לדרך ביום שישי הקרוב במהדורה מיוחדת. 11 ערים שונות יארחו את הטורניר הפן-אירופי הראשון מסוגו, כאשר התנאים השתנו בעקבות מגיפת הקורונה. הנה מספר עובדות על היורו שלא הכרתם, עם ובלי קשר לקורונה.

  • בנו את נבחרת הפנטזי יורו שלכם ואולי תזכו בפרסים
  • עמוד יורו 2020 בערוץ הספורט - כל החדשות, העדכונים והסיפורים על הטורניר
  • המארחות: זו הפעם הראשונה בהיסטוריה שטורניר גדול נערך ביותר משתי מדינות, דבר שיוצר חוסר איזון מבחינת המארחות. מבין 11 הערים, באקו (אזרבייג'ן) ובוקרשט (רומניה) יארחו 4 משחקים בלי הנבחרת המקומית שלא העפילה לטורניר. בנוסף נוצר עיוות תקדימי, כאשר בארבעה בתים יש יותר ממארחת אחת. לכן, מדינות מסוימות כמו אנגליה, הולנד, ספרד, רוסיה, איטליה וגרמניה יארחו שלושה משחקים בבית המוקדם, ואילו מארחות אחרות כמו סקוטלנד, הונגריה ודנמרק יקיימו שני משחקי בית ויאלצו לשחק משחק נוסף בחוץ. הדבר נקבע על בסיס דירוג ונתן עדיפות למדינות הגדולות. יש לציין כי למעט אנגליה (אם תסיים ראשונה), אף מארחות לא תוכל לשחק בביתה בשמינית הגמר, תהיה התוצאה אשר תהיה.

    סגלים: בעקבות הקורונה והלחץ של המאמנים, אופ"א אישרה לכל 24 המשתתפות להגדיל את הסגל שלהן ל-26 שחקנים, במקום 23 - מה שהופך את היורו הזה לגדול ביותר אי פעם עם 620 שחקנים. יש שתי נבחרות שבחרו לא להעזר בזה, כמו ספרד וסלובקיה שהכריזו על 24 שחקנים בלבד בסגל הסופי. בכל מקרה כל נבחרת יכולה להחליף שחקן עד לפני המשחק הראשון במקרה של פציעה או קורונה. שוערים ניתן יהיה להחליף בכל זמן במהלך הטורניר, גם אם ישארו בסגל שני שוערים בריאים. 

    מחליפים: כל קבוצה יכולה להושיב על הספסל 18 אנשים - 12 שחקנים ועוד 6 אנשי צוות מקצועי ורפואי. בגלל הנחיות הקורונה והריחוק החברתי, חלק מהם יצטרכו לשבת מעל לספסל. בכל מקרה, 3 שחקנים בכל נבחרת יאלצו לצפות במשחק מהיציע, משום שהם אינם יכולים להיות רשומים למשחק הנידון. חולצות השחקנים ינתנו במספרים של 1 עד 26. כתוצאה כמובן מהעונה העמוסה, כל משתתפת יכולה לבצע חמישה חילופים בשלוש פעימות שונות, בנוסף לחילוף שישי אם המשחק יגיע להארכה.

    התפרצות קורונה: אם נבחרת לא יכולה להעמיד 12 שחקני שדה ושוער למשחק ביורו, הרי שהוא יכול להדחות ב-48 שעות ולהתקיים במקום שונה במידת הצורך וניתן יהיה "להשלים" לסגל שחקנים חדשים. אם אי אפשר לעמוד גם בזה, הנבחרת שנפגעה מהקורונה תאלץ להפסיד 3:0 טכנית. אופ"א, גם פסקה ששופטים יוכלו לשפוט משחק נבחרת של ארצם, במידה ולא יוכלו לספק שופט מחליף בעקבות הקורונה. אגב, אם משחק לא מצליח להגיע לסיומו החוקי מסיבות כאלה ואחרות, הוא צפוי להתקיים למחרת מאותה נקודה שהפסיק.

     

    פנדלים בשלב הבתים: זה אומנם לא חוק חדש וכמעט קרה ביורו 2008, אבל כדאי תמיד לרענן את הזיכרון. במצב שבו שתי נבחרות (ולא יותר) נפגשות במחזור האחרון של הבתים כאשר הן שוות במספר הנקודות ושערי הזכות והחובה לאחר 90 דקות, הרי שההכרעה תעבור לבעיטות עונשין מ-11 מטרים כדי לקבוע את מיקומן. חשוב להזכיר כי לפי חוקי אופ"א, אם שתי נבחרות או יותר שלא משחקת אחת נגד השניה במחזור האחרון מסיימות עם אותו מספר נקודות, מה שיקבע את המיקום הסופי הוא המאזן הפנימי ביניהן ולא הפרש השערים.

    חוק היד: במסגרת הניסיון לעשות התאמות לחוקי השיפוט בעקבות הכנסת ה-VAR, אופ"א הודיעה שתיישם את חוק נגיעת היד החדש במהלך הטורניר בפעם הראשונה. הכוונה היא לכך שאם שחקן נוגע בידו באופן מקרי ובלתי מכוון במהלך שהוביל לכיבוש, הרי שהשער לא יפסל. בנוסף, שופטים קיבלו הנחיה ברורה לגלות אפס סובלנות כלפי מהלכים מסוכנים ובסיטואציות שבהן שחקנים מנסים להפעיל לחץ מאיים על השופט. אז, מבצעי העבירות יוענשו בשליפת כרטיסים.