$(document).ready(function () { setTimeout(function () { $('#Haim_L').remove(); }, 2500); // Remove the element after 3000 milliseconds (3 seconds), you can adjust this value as needed });
הצטרפו אלינו
ברשתות החברתיות:

שיעור בחיבור: צרפת מחפשת פתרונות להתקפה

לפני פתיחת היורו, צרפת קיבלה זריקת עידוד עם החזרה של כרים בנזמה לנבחרת. אלא שהכוכב של ריאל נראה חלוד והטריו המפורסם בהתקפה מתקשה. האם דשאן צריך לחשוש?

דני פורת
דני פורת  23.06.21 - 16:40

בכדורגל, הכל מתנקז לרגע אחד. וזה היה יכול להיות רגע גדול, כזה שכנראה לא היה מוליד את הכתבה הזאת. במהלך המחצית הראשונה, אנטואן גריזמן מצא בכדור עומק נפלא את קיליאן אמבפה, שהשאיר בעקב לכרים בנזמה. החלוץ של צרפת היה צריך לחורר את הרשת של פטר גולאשי אבל בעט עם החלק הפנימי של הנעל והכדור התעופף לו החוצה. במקום מהלך אדיר שהיו מדברים עליו עוד שנים, הטריקולור איכזבו וסיימו ב-1:1 מול הונגריה, לא סוף העולם, אך בשורה התחתונה עוד משחק שבו 'ההתקפה הטובה בטורניר' מקרטעת והלחץ מתגבר.

עיקר תשומת הלב מופנת כמובן לאדם אחד. מאז החזרה המתוקשרת לנבחרת, בנזמה רשם החמצת פנדל מול וויילס ונפצע מול בולגריה במשחקי ההכנה - לא הדרך הכי אידיאלית לקאמבק שהתרחש לאחר כמעט שש שנות העדרות. תוסיפו לכך 165 דקות פושרות בשני משחקי הפתיחה של היורו עם שלושה ניסיונות הבקעה בלבד. החלוץ של ריאל מדריד כבר חגג מול נבחרת גרמניה עד שהשער שלו נפסל בגלל נבדל. אם נחבר זאת למשחקי היורו הקודמים שלו (2008 ו-2012), הצרפתי הגיע ל-30 ניסיונות ועדיין ללא אף שער חוקי. רק אנדרס אינייסטה (34) וקלארנס סיידורף (33) סבלו ממאזן גרוע יותר.

לפני הטורניר, צרפת כולה התרגשה מהטריו המפורסם, כשבנזמה חבר לאמבפה וגריזמן במה שנראה כמו החלום הרטוב של כל אוהד בין אם מדובר בכדורגל נבחרות או אפילו קבוצות. מישל פלאטיני, אלוף אירופה מ-1984, סיפר בראיון בראשית החודש שהקאמבק של חלוץ מדריד הוליד את הטריו הטוב בהיסטוריה של הכדורגל הצרפתי וכאחד שידע לשתף פעולה עם שלושת המוסקיטרים (אלן ז'ירס, ז'אן טיגאנה ולואיס פרננדז) מדובר בחתיכת מחמאה. דידייה דשאן, מאמן צרפת, הודה שיש לו התקפה טובה יותר מזו שזכתה במונדיאל לפני שלוש שנים. על הנייר הכל טוב, הביצוע בינתיים בינוני.

הסיבה לחזרה של בנזמה נבעה לא רק מלחץ של הקהל. דשאן ראה שאלופת העולם שלו מקרטעת. צרפת לא הרשימה בלשון המעטה במשחקי מוקדמות המונדיאל במרץ, כשכבשה שער אחד מול אוקראינה, שניים נגד קזחסטן החלשה ועוד אחד קטן מול בוסניה. תוסיפו לכך שני שערים מול גרמניה והונגריה, אחד מהם משער עצמי של מאטס הומלס, ועוד גול של גריזמן, שנבע מטעות נוראית של ההגנה וכתוצאה מלחץ ולא משחק מסודר. צרפת, על כל מעלותיה, מתקשה מאוד נגד הגנות צפופות ומאורגנות והונגריה הוכיחה זאת שוב.

בתקופה האחרונה, שקדמה לטורניר, ניסה דשאן בחוד ההתקפה את אמבפה, אוליביה ז'ירו ואפילו אנתוני מרסיאל כחלוצי תשע. אחד השיקולים שלו להחזיר את בנזמה היה מתוקף הרצון להוציא את המיטב מאמבפה ולשחק עם שניים בהתקפה, כאשר גריזמן מתפקד מאחור. בפועל נראה שאמבפה וגריזמן בורחים הרבה מאוד לצדדים, ובנזמה נותר מנותק מקווי האספקה, בודד באמצע. כל זמן, שהצרפתים לא צריכים ליזום ולצאת להתקפות מעבר, כפי שקרה מול גרמניה, השילוב בין השלושה הוא אופטימלי. במשחק מסודר, הצרפתים נראים אובדי עצות, לפחות בינתיים.

רולאן קורביס, מאמן עבר ופרשן בהווה, טוען שחייב להגיע שינוי שיעיר את הנבחרת שכולם מדברים עליה כפייבוריטית לזכיה. "אני לא בטוח בכלל שהתפקוד של קארים במגרש נכון. דשאן צריך לחשב מחדש את ה-4-3-3 שלו. אני חושב שהוא צריך לעבור ל-4-2-3-1 כפי ששיחקנו כך בשנים האחרונות. אי אפשר לפסול גם אופציה של בנזמה וז'ירו ביחד ואולי לפתוח עם קינסלי קומאן באגף ולשחק עם ארבעה תוקפים. דשאן צריך לקחת בחשבון את כל אלה כדי למצוא את הפתרונות".

האופציה של קומאן נראית הכי מסקרנת. שחקן האגף של באיירן מינכן נעדר מהמשחק האחרון בגלל שהולדת בנו וסביר להניח שהיה נכנס על חשבון עוסמן דמבלה. הכישרון של ברצלונה נפצע כאמור ומחוץ ליורו. כרגע, קומאן הוא האופציה היחידה מהספסל שהוא קיצוני קלאסי. מרסיאל כאמור לא זומן בגלל פציעה. עם כל העושר שיש בסגל, דשאן נותר די דליל ביורו משום שהוא בחר לזמן שלושה שחקני תשע קלאסיים - ז'ירו, וויסאם בן יידר ומרקוס תוראם. יכול להיות שלא חשב על תכנית האגפים לפני הטורניר?

בכל מקרה, בשיטה הנוכחית שבו הטריו נשאר על כנו, צרפת חייבת יותר עזרה מהמגנים. לוקה הרננדז שבישל את השער העצמי במינכן נעדר מול הונגריה ואת מקומו תפס לוקה דין. בנז'מן פבאר שחטף מכה בראש במשחק הפתיחה, כנראה לא התאושש ממנה ומול ההונגרים ספג צהוב מוקדם, היה אשם בשער שספגה נבחרתו ולא תמך מספיק בהתקפה. הרננדז צפוי לחזור ל-11 ואילו מסתמן כי ז'ול קונדה יעלה על חשבון המגן הימני של באיירן נגד פורטוגל. קונדה אומנם משמש כבלם בסביליה אבל בעל משחק רגל משובח ואוהב לצאת קדימה. כל זמן ששני המגנים יתמכו יותר בהתקפה ויאפשרו לגריזמן ואמבפה את הכניסות לאמצע, גם בנזמה עשוי להרוויח מכך.

למרות ההופעה הבינונית מול הונגריה, אין ממש פאניקה במחנה הצרפתי. אולי זה בגלל העובדה שהצרפתים זוכרים שגם במונדיאל הקודם לא הזדקקו להבריק בשלב הבתים עד שיצאו בסערה לנוקאאוט. בימים האחרונים דשאן מנסה להרגיע ולגבות את בנזמה. "יש לו המון ניסיון ואין לי ספקות באשר אליו", אמר מאמן אלופת העולם על הכוכב שלו, "התפקיד של חלוץ הוא להבקיע, אבל הדבר העיקרי הוא שיש לו ביטחון והוא יודע שגם אני בוטח בו. עד כה בנזמה עשה דברים טובים יותר, פשוט חסר לו השער הזה. הוא גם יודע שהאוהדים מצפים ממנו להבקיע. זה יבוא".

למשחק הערב מול פורטוגל, צרפת תגיע משוחררת, באופן יחסי, משום שכבר הבטיחה את מקומה בשמינית הגמר ובוודאי שהלחץ על כתפיה יהיה מופחת מזה של יריבתה אחרי המכה שספגו כריסטיאנו רונאלדו והסלסאו נגד גרמניה. זו תהיה הזדמנות נוספת לבחון את הטריו בהתקפה, מול מי שמתכוונת להשען יותר לאחור ולא לנסות למסור שטחים לצרפתים, כפי שקרה במשחק הקודם. אומנם המשחק לא יגזור גורלות, אבל בנזמה, אמבפה וגריזמן חייבים להתחיל להתניע כדי להגיע בצורה אופטימלית לשמינית הגמר, במקום שבו כבר לא יהיה דרך חזרה.