$(document).ready(function () { setTimeout(function () { $('#Haim_L').remove(); }, 2500); // Remove the element after 3000 milliseconds (3 seconds), you can adjust this value as needed });
הצטרפו אלינו
ברשתות החברתיות:

לאסי טובי: "לומדים את סגנון המשחק הישראלי באירופה"

הנסיקה של מרקאנן וההצלחה של קולסון במכבי תל אביב. מאמן פינלנד ואקס שטרסבורג מדבר

עמרי מנהיים
עמרי מנהיים  24.02.23 - 09:16

בזמן שנבחרת ישראל תעלה מחר (שישי) למשחק מוקדמות אליפות העולם מול פינלנד עם מאמן זמני, היא תפגוש בצד השני את אחד המאמנים הצעירים המבטיחים באירופה. בגיל 36, לאסי טובי עומד על הקווים של נבחרת פינלנד, הוביל אותה לרבע גמר היורובאסקט וידריך אותה באליפות העולם. "כן, אני יודע שאני נחשב לצעיר, אבל אני בנבחרת מאז 2010 ככה שאני מרגיש ותיק", אומר טובי בראיון לאתר ערוץ הספורט. "עשיתי מסע ארוך עם הנבחרת, עברתי בכמה תפקידים. מצד אחד, אני עדיין מרגיש רוקי. מהצד השני, זו כבר השנה ה-13 שלי ככה שזה מרגיש לי טבעי יחסית".

פגשת את ישראל ביורובאסקט, מה אפשר לקחת מהמשחק ההוא?
"קודם כל, זה היה משחק מאוד דרמטי שהסתיים בהפסד כואב עבורנו. אני מעריך מאוד את הכדורסל הישראלי ואת המאמנים פה. פגשתי את גיא גודס באליפות באירופה, אמרתי לו שאני אוהב את הסגנון המשחק הישראלי. אנחנו לומדים את הסגנון הזה באירופה".

שתי הנבחרות, בעיקר ישראל, יגיעו למשחק שונות מאוד
"זה האתגר, כי בחלונות אנחנו צריכים למצוא מחדש את הזהות שלנו, ובמקביל צריך לראות מה הנבחרת השניה עושה. קשה יותר להתכונן לכל משחק באופן נפרד. לגבי המשחק, זו הכנה טובה עבורנו, אנחנו צריכים לבנות משהו לעתיד ככה שהחלון הקרוב חשוב לנו".

היום כדי להגיע לישראל כמאמן זר צריך קריטריונים. מה דעתך בנושא?
"בעיניי זה מצוין. זה טוב שיש סטנדרט, אבל מה שחשוב בסופו של דבר זו ההתאמה בין המאמן לבין המערכת. צריך למצוא את האנשים המתאימים, שיש להם מטרה משותפת. כל קבוצה צריכה להחליט איזו דמות היא רוצה שתוביל אותה, זה הכי חשוב. לי, לדוגמה, היה מזל להיות בשסטרסבורג, לחתום על חוזים ארוכים ולהיות חלק ממועדון מצוין".

טובי מונה למאמן הראשי של שטרסבורג בגיל 34 בלבד. הוא היה עוזרו של וינסנט קולה, וקודם לאחר פיטוריו של המאמן הצרפתי. את העונה הנוכחית הוא וקבוצתו החלו לא טוב, והוא סיים תפקידו כשבמאזנה של שטרסבורג ניצחון ליגה אחד מול שבעה הפסדים.

איך אתה מסכם את התקופה שם?
"זו חוויה מדהימה, כל מאמן חולם על זה. לאמן קבוצה שמשתתפת במסגרות האירופיות ומגיעה לחצי גמר פלייאוף, זה נהדר. פגשנו גם את הפועל חולון, זה היה אתגר גדול. עבור מאמן צעיר כמוני, זה משהו שאתה לומד ממנו. שחקן צריך לשחק מול הטובים ביותר, גם מאמנים. רק ככה אתה מתקדם".

אימנת בין היתר את בונזי קולסון, ידעת שזה מה שהוא שווה?
"זה לא מפתיע אותי שהוא הפך להיות שחקן טופ יורוליג. אני שמח לעקוב אחריו ולראות את ההתקדמות שלו. היה כיף מאוד לאמן אותו, הוא מסוג השחקנים שמתאמנים קשה וחזק כל יום. הוא היה ה-MVP של הליגה הצרפתית ובכל זאת הוא תמיד היה מאלה שעובדים הכי קשה שיש. אני שמח מאוד בשבילו".

הכדורסל הפיני מעולם לא היה כוח מוביל באירופה, אלא שבשנים האחרונות משהו שם התעורר. שחקנים גדולים התחילו לצאת לאירופה ול-NBA, הכדורסל צבר פופולריות בקרב התושבים - ובאליפות אירופה האחרונה, הקהל הפיני היה הדבר הכי רועש ומרענן ברחובות פראג.

איך אתה מסביר את ההתקדמות של הכדורסל הפיני?
"צריך לתת הרבה קרדיט למאמן הקודם, הנריק דטמן. הוא הרים את הסטנדרטים של הכדורסל פה. בנינו פה בפינלנד תכנית מקצועית, התחלנו לעבוד הרבה עם הגילאים הצעירים, הוכשרו מאמנים, שזה משהו שאני מאוד גאה בו".

מה כללה התכנית הזו?
"בנינו את הנבחרות הצעירות באופן יסודי, בנינו אקדמיית כדורסל בהלסינקי. לקחנו שחקנים בגילאים צעירים מאוד והתחלנו לעבוד איתם כדי שהם יהיו יותר מוכנים אחרי התיכון לרמות הגבוהות באירופה. משם הגיע לאורי מרקאנן וכמעט כל השחקנים מהדור החדש שלנו. הכשרנו מאמנים ואני מאוד גאה להיות מאמן נבחרת, כי כמו שאמרתי, רמת המאמנים בפינלנד היא ממש גבוהה".

איך זה לאמן את לאורי מרקאנן?
"זה מדהים איך שדברים קורים מהר. רק בקיץ שמחנו שהוא סוף סוף שיחק עם הנבחרת אחרי כל כך הרבה שנים ופתאום יש לנו שחקן חמישיה באולסטאר של ה-NBA. הוא תמיד היה משהו מיוחד, מגיל קטן. יש לו דרישות גבוהות מאוד מעצמו, הוא רוצה ללמוד כל הזמן, אבל הוא בעיקר שחקן שעובד בשביל הקבוצה, ולא משנה כמה הוא נתפס ככוכב".

עד לאן הנבחרת הזו יכולה להגיע?
"ביורובאסקט רצינו לעלות שלב, והגענו לרבע גמר. הגשמנו את החלום שלנו. היום אנחנו רואים נבחרות כמו פולין וצ'כיה שהצליחו מאוד בטורנירים גדולים, אז למה שאנחנו לא נצליח? אם הנבחרת היא מספיק בריאה, חזקה ובעלת היררכיה ברורה, הכל יכול להיות".