$(document).ready(function () { setTimeout(function () { $('#Haim_L').remove(); }, 2500); // Remove the element after 3000 milliseconds (3 seconds), you can adjust this value as needed });
הצטרפו אלינו
ברשתות החברתיות:

פרויקט מונדיאל: הרכב נבחרת צרפת לקטאר

דמבלה וטשואמני בפנים, המערך החדש. איך צריך להיראות ה-11 של הטריקלור?

איתי קאשי
איתי קאשי  15.11.22 - 20:10

קרדיט: Getty

משחקי הליגות הסתיימו, הסגלים כבר הוכרזו, והמונדיאל בקטאר כבר נמצא מעבר לפינה. לכבוד תחילת משחקי הגביע העולמי 2022, ערוץ הספורט החליט לצאת בפרויקט סיקור נוסף: ההרכבים ה-אידיאליים- איתם צריכות לפתוח הנבחרות הגדולות. הראשונה לעלות היא אלופת העולם המכהנת, צרפת.

מאז נבחרת ברזיל במונדיאל 1962 אף נבחרת לא הצליחה לשחזר זכייה "בק-טוק-בק" במונדיאל. למרות שמדובר בהישג שלא נעשה כבר 60 שנה, אם בוחנים נטו את חומר השחקנים, אין ספק שלצרפת יש את מה שצריך כדי לעשות זו פעם נוספת.

אלופת העולם מגיעה עם לא מעט ספקות לקטאר: ההיעדרות של כוכבים כמו אנגולו קאנטה ופול פוגבה בשל פציעות, היכולת הלא משכנעת בעליל בגביע האומות, ומעמדו המעורער של מאמן הנבחרת, דידייה דשאן. על מנת שהטריקולור יצליחו להפיג את העגמומיות שחוסה על הנבחרת בחרנו את ה-11 הראויים ביותר לקבל את חולצת ההרכב. דשאן כבר הכריז שבטורניר הקרוב הוא מתכנן לחרוג מה-2:5:3, ולצורך השלמת התמונה, הלכנו על מערך 3:3:4. אלו השחקנים:

שוער - הוגו לוריס
אפשר להתווכח האם מבחינת יכולת לוריס הוא הבחירה המתבקשת לעמוד בין הקורות, אך כידוע, לניסיון במדים הלאומיים יש משמעות כבדה בבחירת ההרכב. השוער של טוטנהאם משמש גם כקפטן הנבחרת, ורק אסון ספורטיבי בדמות הדחה בשלב הבתים תמנע ממנו לעבור את ליליאן תוראם, ולהפוך לשחקן עם הכי הרבה הופעות בנבחרת.

בלם - רפאל וראן
את המונדיאל הקודם סיימה צרפת כשהיא מרגישה ביטחון טוטאלי בקו האחורי שלה שהיא מחזיקה. הצמד אומטיטי-וראן נראו כשילוב ההגנתי שיוכל לרוץ ביחד עוד עשור, אך הפציעות של אומטיטי השאירו אותו הרחק מצמרת הכדורגל האירופי, וגם לגבי וראן יש לא מעט ספקות. בשנים שחלפו מאז הבלם הצרפתי חוו לא מעט עליות וירידות ביכולת, ולגביע העולמי הוא מגיע כאשר עדיין לא ברור אם הוא כשיר במאת האחוזים. בכל זאת, ועל העומק הקיים בעמדה, הבלם של מנצ'סטר יונייטד מגיע עם ניסיון משמעותי שאין לדור הבלמים של הדור הצעיר (והמוכשר להחריד) בנבחרת, ולכן הוא בחירה מתבקשת 

בלם - לוקאס הרננדס
בארבע שנים שחלפו מאז הזכייה ברוסיה, הרננדס עבר לא מעט. מעבר לבאיירן מינכן תמורת סכום שיא של 80 מיליון יורו, פציעות קשות שעיכבו את ההתקדמות שלו, ותיק משפטי שכמעט הוביל לשנה מאסר בכלא. למרות הכול, הבלם בן ה-26 עדיין כאן, ואחרי שבמונדיאל הקודם שיחק כמגן שמאלי, דשאן יצטרך להציב את הרננדס בתפקיד בו הוא מרגיש בנוח בבאיירן, גם לצורך שיבוצו של שחקן שלוקאס מכיר היטב, בעמדה שבה שיחק ב-2018.

מגן ימני - בנז'מן פבאר
שחקן נוסף שהצליח לשמור על מקומו מאז הגביע העולמי הקודם. כמו שאומרים, "לא צריך לתקן מה שלא מקולקל", והנציג הנוסף של באיירן מינכן בהגנת הצרפתים מצדיק את הבחירה בו בזכות העקביות והיציבות שהוא מגלה לאורך זמן. לא מן הנמנע שגם בעוד ארבע שנים נראה את אקס שטוטגרט בהרכב.

מגן שמאלי - תיאו הרננדס
וכפי שאפשר היה לנחש, מי שצריך לתפוס את המקום באגף השמאלי במקום לוקאס הוא אחיו, תיאו. המגן השמאלי של מילאן ביסס את מעמדו כאחד הטובים בעולם בעמדה, במיוחד אחרי שנת האליפות של הרוסונרי, שבה הפך לאחד השחקנים המשמעותיים בקבוצה. יחד עם הבחירה התמוהה של דשאן להשאיר בבית את פרלאן מנדי, אין ספק שתיאו הוא הבחירה הנכונה לתפקיד.

קשר אחורי - אורליאן טשואמני
עד לפני מספר חודשים, חובבי הכדורגל הממוצעים בעולם לא הכירו את הקשר בן ה-22 ממונאקו, ופחות מחצי שנה אחרי המעבר לריאל מדריד, זה נראה רק טבעי שטשואמני יתפוס את המקום בקישור האחורי בנבחרת. ההשתלבות המרשימה בבלאנקוס השכיחה במעט את עזיבתו של קאסמירו, ולאור העובדה שקאנטה לא נכלל בסגל בשל פציעה, הקשר הצעיר יצטרך להיות הלוחם במרכז המגרש.

קשר אחורי - אדריאן ראביו
ראביו של 2022 הוא לא פול פוגבה של 2018, אך מדובר בפשרה הטובה ביותר שעומדת לאלופת העולם. העונה, ראביו הצליח לבסס את עצמו כעוגן מרכזי ביובנטוס, בטורניר הנבחרות הגדול בעולם תהיה לאדריאן את הבמה לשנות את התדמית הבעייתית שלו, ולהוכיח שמדובר בקשר שעולם הכדורגל קצת פספס.

קשר התקפי/חלוץ שני - אנטואן גריזמן
שנים לא קלות עברו על גריזו. המעבר הנוצץ לברצלונה התברר כפלופ רציני, בשנה שעברה חזר בהשאלה לאתלטיקו ועדיין נראה רחוק משיאו, והעונה מצא את עצמו בפלונטר עם החוזה, כשאתלטיקו שיתפה אותו למספר דקות מוגבל כדי לא להיות מחוייבת לתשלום מלא על קנייתו חזרה. למרות כל זה, כשנוגע ליכולת על הדשא, גריזמן נמצא בכושר טוב, ועומד על 6 שערים ו-5 בישולים בכל המסגרות. בנבחרת, בניגוד לתפקודו בבארסה, הוא ישחק מתחת לחלוץ, העמדה הכי מתאימה לכישורים שלו.

קיצוני ימני - עוסמאן דמבלה
עצם זה שדמבלה הוא השחקן הכי פחות נוצץ בשלישייה ההתקפית של צרפת אומרת המון. מאז מונה צ'אבי למאמן ברצלונה דמבלה חווה פריחה מחודשת, כשהעונה הוא כבר סיפק כמה מההופעות הטובות שלו ביותר במדי הבלאוגראנה. טורניר טוב של הקיצוני כבר יניח אותו בדיון על מקומו ברשימת הטובים בעולם.

קיצוני שמאלי - קיליאן אמבפה
במונדיאל הקודם אמבפה חתם את שמו ככוכב העולה של הכדורגל העולמי, ולקראת קטאר כבר ברור שמדובר בשחקן מס' 1 בעולם. החלוץ בן ה-23 מספק מספרים כהרגלו גם העונה, אך עננת הסכסוך מול פ.ס.ז' מרחפת סביב השחקן, וקשה להעריך כיצד זה ישפיע על מצב רוחו ויכולתו. למרות תואר "אלוף עולם", לאמבפה יש עדיין מה להוכיח בנבחרת, במיוחד לאור היכולת המאכזבת שגילה ביורו האחרון. בכל אופן, ברור שמדובר באיש שימשוך הרבה הרבה עניין במחנה הצרפתי.

חלוץ - קארים בנזמה
לפני שש שנים חשבנו שלא נראה עוד את בנזמה רושם הופעה נוספת בנבחרת, עם הדחתו בעקבות פרשיית הסחיטה של מתייה ולבואנה, לפני שש שנים זה גם היה נשמע הזוי שנראה את מספר 9 של ריאל מדריד מניף את תואר כדור הזהב, אך הנה היום, אחרי שמונה שנים, בנזמה חוזר גם למונדיאל. החלוץ המעוטר כבר שיחק ביורו האחרון, והעובדה שלא נכלל בנבחרת שקטפה את הגביע ברוסיה תיתן לו אקסטרה מוטיבציה לקראת קטאר, להוסיף את התואר היוקרתי מכולם לרשימת ההישגים שלו.