$(document).ready(function () { setTimeout(function () { $('#Haim_L').remove(); }, 2500); // Remove the element after 3000 milliseconds (3 seconds), you can adjust this value as needed });
הצטרפו אלינו
ברשתות החברתיות:

תחדש לנו: העולם זקוק לאלופה טרייה

רק 8 נבחרות זכו אי פעם במונדיאל, 7 מהן ישתתפו בטורניר בקטאר. אנחנו זקוקים למתכון משופץ. שירבוט תולדות המונדיאל בטוש רענן וססגוני. מלר קורא לשחר של יום חדש

אבי מלר
אבי מלר  20.11.22 - 11:02

תגיות: מונדיאל 2022

ואלו הנבחרות שזכו במאה ה-21 במונדיאל: ברזיל, איטליה, ספרד, גרמניה, צרפת. חמישה טורנירים, חמש זוכות שונות. אחת מדרום אמריקה, וכל היתר - ארבע האחרונות - מאירופה. אם יש סיבות לרצף הזה, אזי הסיכוי של היבשות שאינן אירופה לבלום אותו, קטן יותר.

הפעם האחרונה בה הצליחה נבחרת להגן על התואר העולמי שלה היתה לפני 60 שנים (ברזיל 58 ו-62). אם יש סיבות לקושי המונומנטלי הזה, הרי שהסיכוי של צרפת לצאת מקטאר עם גביע העולם, קטן מאוד.

במאה העשרים היו 15 מונדיאלים, אבל רק שלוש זוכות נוספות: אורוגוואי, אנגליה, ארגנטינה. שמונה אלופות עולם ב-92 שנים. אם יש סיבה למיעוט הזוכות הזה, אזי הסיכוי של אחת מהשבע (איטליה בחוץ)  להניף גביע ב-2022, גדול בהרבה מזה של 25 המשתתפות האחרות.

לפי מדעי הסטטיסטיקה המופלאים והנפלאים (אם אתם קולטים שסקר של 500 איש מנבא כהלכה תוצאות של עשרה מיליון בוחרים), זה  כנראה גם מה שיהיה: אחת מהשבע תזכה, היא תהיה מאירופה, והיא לא תהיה צרפת. עם מי נשארנו: גרמניה, אנגליה, ספרד. אנגליה? נו באמת. ספרד, לא הפעם אנריקה. אז גרמניה. כן, גם היא לא מי יודע כמה גרמניה של 22 שחקנים שרצים 90 דקות וגרמניה מנצחת. אבל היא הזוכה הסטטיסטית הבכירה במונדיאל הזה, וגם זה משהו להתחשב בו או לפחות לצקצק לגביו רק כאשר הענקת הגביע תגיע, אבל גרמניה לא תגיע.

האמת היא שגם במקרה שכזה לא תהיה ממש סיבה לגחך. כי מצד שני, גם לסטטיסטיקה יש צד שני. הצד בו הלכנו לישון עם שמעון פרס והתעוררנו עם ביבי. הצד בו יוון זכתה ביורו. יש גם ימים שכאלה, וכמה טוב שכך.

כל כך טוב, שהלוואי וזה יחול גם על קטאר 22'. שכל הקלפים ייטרפו. שנתחיל עם אקוודור וקטאר, ונסיים עם פורטוגל וסנגל. שבמקום מסי נגד ניימאר, נקבל את דה בריינה מול אריקסן - הדרבי של מנצ'סטר - בגמר. שכפיצוי על העדר הולנד (האלאנד) - נתמוגג מהולנד (בלינד, ממפיס, ואן דייק - הולנד!).

מה רע? אני לא תמים. אני יודע מה רע. העולם הוא שמרן להחריד. חידוש הוא ברוב המקרים קללה. העולם הקונסרבטיבי יוצר את אליליו, סוגד להם, ומתקשה מאוד לחזות במעברם אל קרן הזווית השמורה לרוב הגדול, או בהעלמם. אימפריות נופלות לא עושות לו את זה. אם מסי או ניימאר או אמבפה או רונאלדו (לגביו לא בטוח - יכול להיות שהוא איבד לאחרונה את מעמד יקיר תבל) או  נבחרת "גדולה" לא יהיו בגמר -  יאבדו חצי גלובוס ואשתו את העניין, והחצי השני יתאבל על הטרגדיה/אכזבה.

אבל חידוש יכול להיות בדיוק המתכון שאנו זקוקים לו. לפחות אני. שירבוט תולדות המונדיאל בטוש רענן וססגוני, עם אלופים טריים, גיבורים שחלקם נחבא אל הכלים, סיפורים מתרבויות ואגדות אחרות. אלופת עולם מספר 9. בלגיה, פורטוגל, דנמרק, הולנד, מכסיקו, מרוקו. תבחרו לכם איזה טעם חדש שמתאים לכם. העיקר שהשחר שיפציע ב-19 בדצמבר 2022 יהיה בוקר של עולם (כדורגל) חדש. ביי ביי סטטיסטיקה, הלו משק כנפי ההיסטוריה.

סוף