$(document).ready(function () { setTimeout(function () { $('#Haim_L').remove(); }, 2500); // Remove the element after 3000 milliseconds (3 seconds), you can adjust this value as needed });
הצטרפו אלינו
ברשתות החברתיות:

משחק לחץ: ההבדל בין צרפת לארגנטינה

גם כשהם בהילוך ראשון הטריקולור תמיד בשליטה, כל הדרך אל הגמר. הבוס החשוב בהגנה, הקטלניות של קיליאן אמבפה, החשיבות של עוסמאן דמבלה ומילה לשופט. הטור של וינסנדט

מיכאל וינסנדט
מיכאל וינסנדט  15.12.22 - 09:36
Getting your Trinity Audio player ready...

באדיבות כאן 11 - המשדר הרשמי של מונדיאל 2022. שידורים חיים, תקצירים, סטטיסטיקות ועוד מחכים לכם בעמוד המונדיאל של כאן.



איך בכלל מסכמים משחק כמו זה שהיה בין צרפת למרוקו? כמו שאחי הקטן יהונתן אמר לי במהלך המשחק: "הכל בסדר, הם משחקים כאילו הם בליגה, הכל ברגוע. לפעמים אתה עושה תיקו, לרוב אתה מנצח. אבל בסוף יהיה בסדר”.

זו התחושה שנבחרת צרפת נותנת לך, במיוחד בשני המשחקים האחרונים. להגיד שראינו תצוגת שיא מאלופת העולם? לא. אבל גם בהילוך ראשון/שני אתה מרגיש בכל רגע במשחק שהכל בשליטה. שאם עכשיו זה לא יכנס, זה יכנס 10 דקות אחרי זה. פה אפשר להרגיש את הגדולה של הנבחרת הזו. מאמינה בעוצמות שלה, ובעיקר בהגנה חזקה מאוד שספגה שני שערים בשלבי הנוקאאוט ושניהם הגיע מהנקודה הלבנה - כולל הפנדל המומצא של תאו הרננדז.

הפעם יכולנו לראות שני שינויים כפויים שדידייה דשאן ערך בהרכב. האמת היא שחששתי מאוד מהכניסה של יוסוף פופאנה על חשבונו של אדריאן ראביו מכיוון שקשרה של מונאקו לא היה מספיק טוב (ואני עדין) בהזדמנויות שהוא קיבל לאורך הטורניר, אבל צריך להגיד את האמת - הוא עשה עבודה לא רעה בכלל.

בכל אופן, היה אחד שהראה לכל העולם שמקומו בהרכב הפותח הוא בטון, וזה איברהימה קונאטה. זה היה משחק פשוט מושלם שלו עם אפס טעויות בהגנה. כשהוא על המגרש אתה מרגיש שהוא לא פחות "הבוס" מאשר רפאל וראן. זה ציוות מושלם. אני מאוד מקווה שדשאן ראה זאת ובלמה של ליברפול יפתח בראשון לצידו של וראן.

קיליאן גם הפעם לא הבקיע... משחק שני ברציפות. משבר הייתי אומר... סתם, כמובן. ההתעלמות של השופט המקסיקני מהעבירות שבוצעו עליו, במיוחד במחצית השניה, הוציאה אותי מהכלים, אבל העיקר שנשאר בריא ועל הרגליים למרות נסיון החיסול של סופיאן אמרבאט. אין לי ספק שנראה את קיליאן בשיאו בראשון. גם על האגף, ובמיוחד שהוא נכנס לאמצע לצידו של אוליבייה ז’ירו - זו סכנת נפשות עבור היריבה.

במקביל, צריך גם לדבר על אוסמן דמבלה, וזה יהיה נכון להגיד שהוא עדיין לא נכנס ב-100% לטורניר הזה. הוא אמנם רשם שני בישולים, אבל משחקן קו אתה מצפה גם לשערים. בינתיים זה לא קרה. אני לא הייתי מוותר עליו בגמר מכיוון שזה שחקן שגורם לאינספור בעיות עבור היריבה שממול. אתה לא יודע מה הוא יעשה, באיזה רגל הוא יבחר ומספיק פעם אחת שזה זה, וארגנטינה תהיה בצרות. לכן אני מאמין בו לכל אורך הדרך וגם בראשון להערכתי הוא יפתח.

ולשאלת מיליון הדולר או במקרה שלנו - מי תתפור את הכוכב השלישי על החולצה? ההבדל הבולט ביותר בין שתי הנבחרות הוא באווירה מסביב. בארגנטינה אתה מרגיש שכל משחק בו הם לא מנצחים, המדינה מתמוטטת על 45 מיליון יושביה. יש לחץ אדיר על השחקנים האלה ובמיוחד על מסי, שהודיע פעם נוספת אחרי קרואטיה שזה יהיה משחקו האחרון בהחלט במונדיאל.

צרפת לעומת זאת, משדרת עסקים כרגיל. היא כבר הייתה במעמד הזה לפני 4 שנים במוסקבה. גם אז הלחץ היה עליה והיא נתנה בראש לקרואטים בגמר. עכשיו יש שישה אלופי עולם שיפתחו בהרכב באצטדיון בלוסייל ביום ראשון, והם יודעים בדיוק מה צריך לעשות, במיוחד לעומת מסי שהוא השריד היחיד מאלו שלקחו חלק בגמר ב-2014.

רק בקשה אחת מהשופט: בחייאת, די עם הפנדלים האלה. תן למשחק לזרום ושהטובה יותר תנצח.

ואי אפשר בלי מילות סיכום לאריות האטלס ממרוקו על טורניר לפנתאון. לא רק ששמו את אפריקה על המפה של הכדורגל העולמי, אלא גרמו לעשרות מיליוני מרוקאים ברחבי העולם להחזיר לעצמם את תחושת הגאווה שאולי נעלמה בשנים האחרונות. וואליד רגראגי הוא מאמן על שהצליח לחבר את השחקנים שלו ליחידת קומנדו לאורך כל הטורניר עם עשרות אלפים שלא מפסיקים לשאוג ביציעים.

אין לי ספק שנראה את מרוקו חזקה גם במונדיאל 2026 מכיוון שיש עוד אלפי נערים ברחבי אירופה עם שורשים מרוקאים שרק מחכים לטלפון מוואליד שיגיד להם: "בואו לייצג את המדינה שבלב שלכם. בוא להגן על מרוקו".