$(document).ready(function () { setTimeout(function () { $('#Haim_L').remove(); }, 2500); // Remove the element after 3000 milliseconds (3 seconds), you can adjust this value as needed });
הצטרפו אלינו
ברשתות החברתיות:

תהליך השלום: תעלומת האצטדיון בא.א פאחם

שנים של הבטחות יניבו פרי? כמות המושבים, פלונטר החנייה ומועד הפתיחה הצפוי. החלום להפוך את המיזם לאחד מהאצטדיונים המובילים בישראל קרוב מתמיד. פאדי מוסטפא עושה סדר. צפו בתמונות

פאדי מוסטפא  19.09.22 - 19:29

צפו בסרטון: כך נראה כעת איצטדיון השלום באום אל פאחם

גם השנה, העונה הרביעית שלה בליגה הלאומית מאז שבה אליה בסוף עונת 2018/19, הפועל אום אל פאחם ממשיכה לנדוד בין המגרשים ולשחק מחוץ לעירה. השנה היא בחרה את האיצטדיון בעכו כמגרשה הביתה, זאת לאחר שראש עיריית נוף הגליל רונן פלוט סילק את הקבוצה בשל תקרית השמעת ההמנון באיצטדיון הסוכרייה בעפולה.

עת קרה המקרה, אנשי אום אל פאחם התחילו לחפש מיד איצטדיון חלופי ובסופו של דבר כאמור בחרו בעכו. הקהל האדיר של הקבוצה כבר מאס בלנדוד שבוע אחר שבוע למשחקי חוץ: "אנחנו משחקים משחק חוץ ואז נוסעים לעוד משחק ביתי בחוץ", אמר אחד האוהדים הוותיקים שמדי שבוע נוסע עם ילדיו למשחקי הקבוצה.
 
והוא לא לבד. לאום אל פאחם יש קהל אוהדים עצום שמלווה את הקבוצה, אבל בתקופה האחרונה ניכרת ירידה משמעותית בכמות האוהדים שמגיעים למגרשים. הן בשל התוצאות המאכזבות שהובילו לפיטוריו של מוטי איווניר אחרי שהקבוצה אספה 5 נקודות בלבד בחמישה משחקים והן בגלל המרחק העצום שצריכים לעבור אוהדי אום אל פאחם שבוע אחרי שבוע.

במשך השנתיים האחרונות יש משפט אחד שאוהדי אום אל פאחם שמעו ללא הרף: "עוד חודש האיצטדיון נפתח". כמו שאתם מבינים - איצטדיון השלום, בו שיחקה הקבוצה מאז 1995 והחל לעבור שיפוץ לאחר העפלתה של הקבוצה לליגה הלאומית, עדיין לא נפתח מחדש. אז מתי בכל זאת החזרה המיוחלת תגיע? לשאלה הזאת יש כמה תשובות, ותלוי את מי שואלים.

לפי עיריית אום אל פאחם, האיצטדיון אמור להיפתח וממש בקרוב הקבוצה תוכל לחזור הביתה. אבל מספיק מבט אחד או ביקור במתחם האיצטדיון כדי להבין שהמציאות רחוקה ועגומה מזה. שלוש פעמים בשבוע שאני מבקר במתחם ונדהם מקצב העבודה האיטי, בלשון המעטה. האם ייתכן שפרוייקט בסדר גודל כזה יונע על ידי שניים או שלושה עובדים בלבד בכל יום?

העין הפשוטה תוכל לגלות הרבה חוסרים שצריך להשלים ולצערי, זה לא קורה. זה עוד לפני שהתחלנו לדבר על מצלמות אבטחה, סיבים, עבודות צבע וסימון, עמדות שידור וכדומה. רובם כבר בשלבי סיום, אך השלמתם מתעכבת ומסרבת להיגמר. חזית נוספת היא נושא האישורים והטפסים, נושא שבפנים עצמו מחייב המון מאמץ, נוכחות, הצגת אישורים ושלבי התקדמות.

מבחינת משטח הדשא, חשוב לציין שכר הדשא במצב טוב, אך אוטוטו יידרש לעבור שזרוע חורף. ויש כמה נקודות אור. האחת מהן היא חדרי השחקנים והשופטים שהוכנו באיכות גבוהה, לצד חדר כושר המאובזר במיטב הציוד וכבר משמש את הקבוצה לאימוני כושר. לסוגיית החנייה המדוברת נמצא פתרון והעירייה הכשירה את השוק העירוני, שאינו בשימוש, לטובת אוהדי הקבוצה שיגיעו לצפות במשחקים. הנושא הזה סלל את הדרך להתקדמות רצינית. האיצטדיון יכיל כ-7,000 צופים.

שמעון הדרי, המנהל המקצועי של הפועל אום אל פאחם, מונה מטעם ראש העיר ד"ר סמיר מחאמיד לפרוייקטור הראשי של האיצטדיון והוא מגיע בכל יום לעקוב אחר ההתפתחויות. אמש, גם הדרי וגם ראש העיר נשמעו זועמים לאחר שקצב ההתקדמות שוב הואט. מיד הוחלט לכנס את כל הגורמים ולהאיץ את הפרויקט מחדש.

הבוקר (שני), נערכה פגישה בנוכחות ראש העיר ד"ר מחאמיד, הפרוייקטור וכל הגורמים המעורבים - פגישה שנערכה כ-3 שעות וחצי ובסיומה נקבע מועד פתיחת האיצטדיון. "נקבע שה-4.10 הוא היעד הסופי", כך אמר שמעון הדרי לאתר ערוץ הספורט. "סיימנו ישיבה קשה מאוד בנוכחות כל הגורמים המעורבים. כל אחד לקח על עצמו את המשימות האחרונות, ראש העיר התפוצץ על כולם".

הדרי ניסה להסביר את הסיבה לעיכובים: "זה לא רק אשמת הקבלן, זה גם תוכניות שהעירייה צריכה להעביר. החלטנו שלא נגיד מה היה, אלא מה יהיה. אנחנו נעמוד בתאריך הזה, הקבלן אמר שאם יוסיף שני צוותים שיעבדו סביב השעון וידליקו תאורה בלילה - הוא יסיים את העבודה בזמן". התחושה הכללית היא כאמור שזה אוטוטו קורה, אבל לאף אחד אין תשובה האם כל הגורמים יעמדו בתאריך היעד שהוצב או ששוב נשאל את עצמנו מתי סוף סוף ייפתח מחדש איצטדיון השלום באום אל פאחם.