$(document).ready(function () { setTimeout(function () { $('#Haim_L').remove(); }, 2500); // Remove the element after 3000 milliseconds (3 seconds), you can adjust this value as needed });
קבוצה מש’ נצ’ הפסד יחס נק’
1 שטורם גראץ 29 18 3 20:51 39
2 זלצבורג 29 18 4 25:62 36
3 לאסק לינץ 29 13 7 24:38 30
4 הארטברג 29 11 10 46:44 24
5 אוסטריה קלגנפורט 29 9 8 45:40 22
6 ראפיד וינה 29 9 8 32:44 22
הצטרפו אלינו
ברשתות החברתיות:

נכנס לקצב: סיכום החודש הראשון של אוסקר גלוך

החלק הפעיל שלוקח בהתקפות של זלצבורג, המספרים המעודדים והמכשולים איתם מתמודד בשל השינוי בתפקוד ובמערך. כך הישראלי הופך לשחקן דומיננטי בקבוצתו החדשה

אבירן גרין
אבירן גרין  09.03.23 - 21:28

כל מסע ארוך מתחיל בצעד קטן וזה של אוסקר גלוך אמור לפי כל התחזיות להיות אחד המפוארים שהיו בכדורגל הישראלי. כמעט חודש עבר מאז שהנער עזב את הבית החם של מכבי תל אביב לטובת התחנה הראשונה באירופה ולצד כל רעשי הרקע שמסביב, ההבטחות לעתיד טוב והסיפור על איך סירב לברצלונה, יש גם כדורגל, המשחק הזה שלשמו הוא הגיע לאוסטריה. אז איך נראית התקופה הראשונה שלו בקבוצתו החדשה מבחינה מקצועית? הגיע הזמן לבדוק.

לפני שנצלול לנושא, חשוב להבהיר שאת המספרים שהציג במכבי ת"א יהיה קשה לגלוך לשחזר בחודשיים וחצי שנותרו לו לעונה בזלצבורג ויש צורך בסבלנות, בטח כשמדובר במדינה חדשה, קבוצה חדשה ושיטת משחק אחרת לגמרי. עם זאת, ואחרי שבישל בפעם הראשונה במדים הלבנים אדומים, אפשר להיות אופטימיים בנוגע לתפקיד והחלק הפעיל שהוא לוקח כבר עכשיו בהצלחה של קבוצתו.

אז נתחיל עם המספרים. בששת המשחקים בהם שותף גלוך הוא ניצב גבוה במספר קטגוריות התקפיות של שחקני זלצבורג. רק שני שחקנים איימו לשער יותר ממנו בתקופה הזאת (7), רק נואה אוקפור שלח יותר מסירות מפתח ממנו (7) ורק אמאר דדיץ' יש כמות דריבלים גבוהה משלו בחודש האחרון (23). פקטור התקפי במלוא מובן המילה.

כמו שנכתב למעלה, עם המעבר לזלצבורג גלוך צריך להתרגל למערך שונה מזה של מכבי ת"א. הרי תחת מלאדן קרסטאיץ' הצהובים שיחקו במספר מערכים ובהנהגתו של ולדימיר איביץ' שיחק בתור הקשר הימני ב-3-5-2. בקבוצתו האוסטרית משחק גלוך במערך של 4-4-2 יהלום כשהוא מתופקד בתור ה-10 שמתחת לשני החלוצים, התפקיד המקורי שלו למעשה. לכך אפשר להוסיף את העובדה ששיחק בחצי העונה הראשון עם שני חלוצים דומיננטים מקדימה ונקבל דרך נוחה להתאקלמות.

אז איך בעצם גלוך בא לידי ביטוי מבחינה התקפית? בניגוד למה שהתרגלנו לראות ממנו במכבי ת"א, מספר 37 של זלצבורג מקבל פעמים רבות את הכדור בעמדה נמוכה בהרבה ולבנות את ההתקפות מאיזור עיגול האמצע. לצורך העניין, בישראל 62 אחוזים מהדריבלים שלו היו בשליש ההתקפי בעוד שבזלצבורג הכמות ירדה ל-52 אחוזים. גם כל אחת משבע מסירות המפתח שלו הגיעו מעמדה נמוכה יחסית, כ-35 מטרים מהשער, כמעט מאותו האיזור. דוגמה לכך אפשר לראות בווידאו שלפניכם בו הוא מוצא את ג'וניור אדאמו ביופי של כדור שכמעט הופך ליתרון:

במכבי ת"א, שיתוף הפעולה הפורה ביותר של גלוך היה עם ערן זהבי לו בישל ארבעה שערים העונה בליגה וגם בזלצבורג יש לו שיתוף פעולה טוב עם החלוצים שמעליו. שבע מסירות המפתח שלו התפלגו בצורה מושלמת ביעדים שלהן עם ארבעה נסיונות מסירה לחלוץ הימני ושלוש לשמאלי. אחת מהן גם הפכה לבישול הראשון שלו באוסטריה.

זמן וידאו. השער הזה הוא בעיקר של בנג'מין ששקו כמובן, שביצע הורדת כדור גאונית לגלוך וספרינט נהדר לשטח הפנוי בו מתחבר לכדור, אבל שימו לב לחלק של הישראלי במהלך ולראש שלו. כבר ברגע שמקבל את המסירה הוא מסיט מבט לעבר האגף הימני וההצטרפות של אוקפור ולכל אורך הדרך שומר על קשר עין עם ששקו. רגע לפני שהוא מוסר הוא שולח עוד מבט לימין במטרה לבלבל את השומר שמאחר בסגירה של ששקו. יופי של גול:

לצד זה, גלוך גם נתקל בלא מעט קשיים בהתקפות של זלצבורג. זוכרים שהוא ממוקם שני בנסיונות בחודש האחרון מבין חבריו? אז אחוזי ההצלחה שלו די נמוכים - 52 בלבד (במכבי ת"א אחוזי ההצלחה שלו עמדו על 59). הסיבה לכך היא בין היתר העובדה שהוא מקבל את הכדור בעמדה מרכזית יותר, על סף הרחבה באיזור הידוע בתור זון 14. היכולת של גלוך לייצר הזדמנויות מהאיזורים הללו ידועה והיריבות מוכנות אליו כך שבכל פעם שהוא מקבל את הכדור הוא זוכה לשמירה צמודה ומעט מאוד זמן מחשבה.



ולכן, כדי לפתור את הבעיה הזו, גלוך מבצע תנועה לאגף השמאלי וממנו מנסה לחתוך למרכז עם הכדור, בדומה למה שעשה לא מעט במכבי ת"א העונה. בהתקפות העומדות, מספר 37 נע בשטחים הפנויים בין קו ההגנה לקישור עם נטייה קלה לשמאל ומשם מייצר הזדמנויות וגם מאיים על השער כמו שניתן לראות בווידאו הבא:



את ההתחלה של גלוך בזלצבורג אפשר להגדיר כלא רעה בכלל ועם הזמן אמור להפוך לדומיננטי אפילו יותר (בטח בהתחשב בפציעה של סושיץ' שאמורה לתת לו יותר דקות). יכול מאוד להיות שבעוד כמה חודשים אף אחד כבר לא יתהה מדוע העדיף ללכת לאלופת אוסטריה במקום לקפוץ למים העמוקים במקום אחר.