$(document).ready(function () { setTimeout(function () { $('#Haim_L').remove(); }, 2500); // Remove the element after 3000 milliseconds (3 seconds), you can adjust this value as needed });
הצטרפו אלינו
ברשתות החברתיות:

טעם של עוד: סיכום אליפות העולם לנוער

הארגון המוצלח בווינגייט, האינדונזי שריגש והישגי המשלחת הישראלית בבריכה

רותם פלדברג
רותם פלדברג  10.09.23 - 12:10
נבחרת השליחים מיקס של ישראל (גלעד קוולרצ׳יק, איגוד השחייה)
נבחרת השליחים מיקס של ישראל (גלעד קוולרצ׳יק, איגוד השחייה)

אליפות העולם לנוער עד גיל 18 הסתיימה אמש (שבת) בבריכה הלאומית בוינגייט, וגרפה מחמאות רבות בקרב נציגי המדינות שהגיעו ארצה. זאת הייתה הפעם הראשונה שישראל אירחה אליפות עולם בשחייה, ונדמה שהפעם הבאה תהיה בזמן הקרוב.

ההפקה והוועדה המארגנת של האליפות עמדו בתקנים עולמיים וסיפקו את התנאים הדרושים לקיומה של אליפות ברמה כזאת. גורמים באיגוד השחייה העולמי אמרו: "לגמרי לוקחים את ישראל בחשבון לאליפויות נוספות בלוח האירועים של הענף״.

94 מדינות, 700 שחיינים ושחייניות, צוות שיפוט מכל העולם, ואנשי איגוד השחייה העולמי נכחו באליפות. ״קיבלנו הרבה מחמאות, ויש רצון לערוך כאן אירועים נוספים", אמר נעם צבי, יו"ר הוועדה המארגנת של אליפות העולם. "האליפות עברה מצויין ואנחנו שמחים שזאת התוצאה. זאת הייתה עבודה קשה של חצי שנה שהביאה תוצאות יפות ונקווה מאוד של תוצאות נוספות שיהיו בהמשך״.

הנבחרת המצליחה ביותר הייתה הנבחרת האמריקאית, שזכתה בלא פחות מ-33 מדליות, כאשר 15 מהן מזהב, 11 מכסף, ו-7 מארד. אחריה סיימה אוסטרליה עם 24 מדליות בסך הכל, ושלישית בתור קנדה עם 13 מדליות. אירוע היסטורי שנרשם בתחרות היה הגעתו של פליקס איברלה האינדונזי. הוא היה לספורטאי הראשון ממדינה שאינה בעלת יחסים דיפלומטיים עם ישראל שהתחרה בארץ, וכנגד כל השחיינים המוכרים והמיומנים הוא זכה במדליית זהב ב-50 מטר חזה, והיה חסר מאית שנייה מלשבור את שיא העולם לנוער בשלב המוקדמות במקצה זה.

״זו הרגשה נהדרת, כשהגעתי לישראל לא חשבתי שאהיה אלוף העולם. נהניתי להיות בישראל, הארגון היה מעולה ואני שמח שבישראל מאושרים שזכיתי״, כך אמר איברלה, שמתאמן לרוב לבד בבריכות ציבוריות והגיע עד למעמד זה.
לנבחרת הישראלית שכללה 28 שחיינים הייתה זאת אליפות עולם ראשונה לשחיינים רבים, ואליפות ראשונה בסדר גודל כזה של משתתפים. דריה גולובטי העפילה לגמר 200 מטר חופשי וסיימה בו במקום השישי בעולם. ״אני קצת מאוכזבת כי באמת רציתי להיות על הפודיום ואני חושבת שיכולתי, זו אליפות העולם האחרונה שלי ורציתי לזכות״. אמרה גולובטי.

עוד הוסיפה גולובטי: ״היה עליי הרבה לחץ, כי ממש רציתי להצליח וזה בארץ וכולם עודדו וציפו. זה היה המשחה הכי קשה שהיה לי בחיים. לא מתחרטת לרגע. אני חושבת שיש לי הרבה מה ללמוד מהאליפות הזאת ולמה לשאוף וזה נותן לי מוטיבציה להמשיך לעבוד קשה. היה מאוד מרשים לראות אליפות כזו בישראל, הרגשתי כל הזמן את הרוח הגבית".

מיכאל פובלייב
, עולה חדש לארץ מסנט פטרסבורג, הפתיע מאוד באליפות והעפיל לגמר 50 מטר חופשי, שם סיים במקום הרביעי בעולם, מרחק נגיעה מפודיום. השחיין עלה ארצה בתקופה האחרונה במטרה לקחת חלק בתחרויות ובאליפויות, תחת מדינה שאינה ממודרת בעולם הספורט בעקבות המלחמה של רוסיה עם אוקראינה. ״זה היה הגמר הראשון שלי בקריירת השחייה, ושמחתי מאוד להיות בגמר. רציתי לשפר את השיא שלי, אבל בטוח שאצליח בפעם הבאה״, כך הוא אמר בתום מקצה הגמר.