$(document).ready(function () { setTimeout(function () { $('#Haim_L').remove(); }, 2500); // Remove the element after 3000 milliseconds (3 seconds), you can adjust this value as needed });
ליגת העל גברים 2023-24
קבוצה מש’ נצ’ הפסד יחס נק’
1 הפועל מטה אשר עכו 16 15 1 3:45 45
2 מכבי תל אביב 16 15 1 5:45 44
3 מכבי הוד השרון 16 11 5 20:36 33
4 מכבי אשדוד 16 8 8 28:28 25
5 הפועל כפר סבא 16 8 8 29:27 23
6 הפועל המעפיל עמק-חפר 16 6 10 30:25 20
7 הפועל עירוני קרית אתא 16 6 10 34:21 18
8 הפועל רחובות 16 2 14 46:7 4
9 מ.ס. עילבון 16 1 15 47:8 4
הצטרפו אלינו
ברשתות החברתיות:

"פרוייקט זלינגר נכשל, אנשים מפחדים ממנו"

ביקורת קשה על המאמן: "המלך הוא עירום, הוא לא סופר אף אחד". תחקיר

אסף אקרמן
אסף אקרמן  15.10.13 - 11:43

באפריל 2007, באולם נתניה במכון וינגייט, יצא לדרך "פרוייקט זלינגר" שהבטיח רבות עבור כדורעף הנשים בישראל. מטרות העל - "לונדון 2012" וטיפוח תשתית וגידול שחקניות בישראל. בפועל, כמעט 7 שנים אחרי, המציאות אחרת לגמרי ממה שהובטח. לפי בדיקת ערוץ הספורט ישנה ירידה של 40% בכמות השחקניות הישראליות בארץ, והאגודות דורשות אפשרות להחתים 4 זרות בגלל החוסר. ללונדון, מיותר לציין, הנבחרת לא הגיעה.

מבחינה כלכלית, פרוייקט זלינגר נתמך על ידי מספר גורמים: איגוד הכדורעף, הוועד האולימפי, מנהל הספורט וחברת מדינול בבעלותו של קובי ריכטר, אותו גייס זלינגר באופן אישי. העלות הכוללת של הפרוייקט מיום הקמתו ועד היום היא כ-28 מיליון שקל, סכום חסר תקדים במושגים של כדורעף בישראל. האם הכסף שווה את התוצאות? האם זלינגר עומד במה שהבטיח לכדורעף הישראלי? ואיך האופי של המאמן קשור להתנהלות שלו מול גורמי האיגוד והחלטות של ההנהלה.

האם פרוייקט זלינגר נכשל לאורך 7 שנות קיומו?

"אני מכבד את הפרוייקט והוא נמשך שש שנים, אבל מעבר לתוצאות של הנבחרת יש את התוצאות של כלל הענף", אמר חיים קסל, מאמן מ.כ נווה שאנן חיפה ומאמן נבחרת ישראל לשעבר. "אני לא רואה שהליגה התקדמה, אני לא רואה שיש חשיפה גדולה יותר, אני לא רואה שיש נהירה של עשרות בנות לאקדמיה".

קסל המשיך: "ההתנהלות של זלינגר היא לא עניין אישי. אין בינינו מתיחות אבל הוא סופר אותנו בכלל, זה המצב. איך בא לידי ביטוי? מה שעושים בקבוצות לא חשוב, מה שהוא לא מלמד זה לא נכון. כשלא סופרים אותך אז מה שאתה עושה לא נחשב ולא משמעותי".

"אנשים חוששים מזלינגר כי הוא מאמן בעל שם וידע והוא כריזמטי מאוד", סיכם קסל. "כולם מפחדים להתעמת עם איש שעומד בראש מערכת כל כך חזקה עם יכולות כספיות והשפעה על שחקניות וחוששים להתעמת עם בן אדם כזה".

"המלך הוא עירום"

גם יאיר שרון, מנכ"ל איגוד הכדורעף בין השנים 2005 ל-2009, נתן את דעתו בנוגע לפרוייקט. "זלינגר הראה להנהלה בשנת 2007 תרשים ורוד שתוך שתיים-שלוש הכדורעף יהיה פופולארי", סיפר. "הוא הבטיח שאולמות הכדורעף במשחקי הנשים יהיו מלאים ולמשחקי נבחרת ישראל יצטרכו לעמוד בתור".

שרון הוסיף בחריפות: "באחת הישיבות השתמשתי בסיפור של האנס כריטסיאן אנדרסון על בגדי המלך החדשים. גם כאן, אבל המלך הוא עירום. ברחובות המאמינים מוחאים כפיים עד שאיזה ילד בן 10 צעק 'ממה הם מתלהבים כולם'".

לא כולם נגד

מי שדווקא נחלצה להגן על הפרוייקט היא הקפטנית מורן צור, שניסתה להסביר את התנהלות המאמן שלה ואת הדרך שלו מול הקבוצות. "אני יודעת שיש אגודה אחת שיש לה בעיות עם שיתוף פעולה של הנבחרת והמועדונים", פתחה השחקנית. " נכון שזלינגר הוא קשה, אבל עם כל זה צריך לדעת שאתה עושה ספורט מקצועי ושיש ימים פחות טובים".

גם יו"ר איגוד הכדורעף, חנן בן דור, היה נחרץ מאוד לגבי ההשיגים אליהם הגיע ויגיע הפרוייקט בעתיד: "אני אומר את זה בצורה ברורה ולא רוצה לעטוף את זה במילים לא נכונות - הנבחרת הזו לא תגיע לברזיל ב-2016. לא אני חושב שהעלויות גדולות מאוד והתועלת היא הרבה פחות ממה שציפינו בעלויות כאלה".

תגובות:

אריה זלינגר אמר לאתר ערוץ הספורט: "אין לי בעיה עם האגודות, אני יכול לעזור להן בכל דבר מקצועי, אבל אף אחד לא הזמין אותי להרצות ולתת קורסים למועדונים כדי שילמדו ממני ולתרום מהידע המקצועי שלי. המאמנים בארץ לא מספיק טובים, רק הפועל כפר סבא עובדת נכון עם שחקנים צעירים. לחיים קסל יש הרגשה פרטית שלא משקפת את הכלל. מהקבוצה שלו יש 3 בנות בשישייה של הנבחרת ובזכותי הן משתדרגות ומקבלות כסף ויש להן שקט. אני לא מבין למה לא מבקשים ממני לעזור בקבוצות".

לגבי יאיר שרון המנכ"ל לשעבר, אמר זלינגר: "הוא היה אנטי לפרוייקט מהרגע הראשון, העלות לאיגוד כרגע היא 400 אלף שקל לשנה, זה לא הרבה כסף. נבחרת ישראל היא גאווה, תוביל ותפתח את הענף בעתיד".

תגובת הוועד האולימפי: "מדובר בפעילות מקצוענית לכל דבר, העובדת עפ"י יעדים מקצועיים הנבחנים על ידי כל הגורמים בצורה מבוקרת. נציין כי מידי שנה קובי ריכטר משקיע בפרוייקט יותר ויותר משאבים והחלק של הוועד האולימפי יורד. לקראת סוף שנת הפעילות הקרובה, תתקיים ישיבה של כל השותפים בפרוייקט, בהם מנהל הספורט,  כמו שהם נוהגים לעשות  מידי שנה, בה תסוכם שנת הפעילות הנוכחית ויוצבו  יעדים להמשך, אם בכלל".

מנהל הספורט לא רצה להגיב.