$(document).ready(function () { setTimeout(function () { $('#Haim_L').remove(); }, 2500); // Remove the element after 3000 milliseconds (3 seconds), you can adjust this value as needed });
הצטרפו אלינו
ברשתות החברתיות:

מים מהסלע: ההחתמות הגדולות של יורגן קלופ

מסאלח ועד לבנדובסקי: 10 הקניות המוצלחות מכולן. מי בטופ?

מערכת אתר ערוץ הספורט
מערכת אתר ערוץ הספורט  06.02.21 - 11:58

ליברפול של העונה, בניגוד לציפיות, נקלעה לסיטואציה בעייתית. וירג'יל ואן דייק נפצע, ג'ו גומז הצטרף אליו וההגנה נותרה יתומה. כתוצאה מכך, יורגן קלופ נאלץ להפעיל את קסמיו ולהחתים שני שחקני רכש בינואר: בן דייויס ואוזאן קבאק. צמד הבלמים, מוכשרים ככל שיהיו, די אלמוניים ביחס למקום אליו הם מגיעים - אבל מבט בדפי ההיסטוריה מלמד שכאן בדיוק מתגלה נקודת החוזקה של קלופ. לכן, ורגע לפני הקרב מול מנצ'סטר סיטי, ב"גול" החליטו לדרג את עשר ההחתמות הגדולות בקריירה של המאמן הגרמני. לא מסכימים? טקבקו.

10. פייר-אמריק אובאמיאנג (סנט אטיין לדורטמונד)
אחרי שלא קיבל קרדיט במילאן, החלוץ התגלגל לו לליגה הצרפתית. בעונת 2013, הוא מצא את עצמו כובש 19 שערים ב-37 הופעות במדי סנט אטיין - וזה היה די והותר כדי למשוך את המבט של מאמן דורטמונד דאז, יורגן קלופ. ביולי של אותה עונה, אובמיאנג נמכר לצהובים-שחורים תמורת 13 מיליון יורו - והחל מרגע זה החל רומן פורה במיוחד, אשר עד סיומו, החלוץ הספיק להבקיע 141 שערים ב-230 משחקים ולהימכר תמורת 55 מיליון פאונד לארסנל.

9. שינג'י קגאווה (סרסו אוסקה לדורטמונד)
שחקנה של פאוק סלוניקי כיום, שכבש שבעה שערים ב-11 משחקים בליגה היפנית בזמנו, היה אלמוני למדי כשנקנה על ידי הגרמנים אי שם ב-2010. למעשה, הוא היה אלמוני עד כדי כך שעלה בסך הכל 350 אלף יורו לקלופ - אבל זה לא מנע מהמאמן הגרמני למכור אותו ב-12 מיליון פאונד למנצ'סטר יונייטד שנתיים לאחר מכן. בסך הכל כבש קגאווה 21 שערים ב-49 הופעות במדי דורטמונד.

8. אילקאיי גונדואן (נירנברג לדורטמונד)
כשגונדואן הצטרף לראשונה לנירנברג, הוא קנה את עולמו עם בישול ושער ראשונים על חשבונה של באיירן מינכן. במאי 2011, זה הספיק כדי לצוד את עיניו של קלופ - שהחתים אותו על חוזה לארבע שנים. גונדואן הספיק לזכות עם דורטמונד בדאבל זכור, ולאחר מכן נמכר למנצ'סטר סיטי תמורת 25 מיליון יורו והפך ליריבו הישיר של קלופ.

7. אנדרו רוברטסון (האל סיטי לליברפול)
עד שהגיע לאנפילד, מגן הרדס עבר בעיקר במועדונים קטנים באנגליה. בעונת 16/17, הוא ירד ליגה עם האל סיטי תוך שהוא משלים 33 משחקים וכובש את שער הבכורה שלו באנגליה. אלא שהכישלון המקצועי לא ממש עניין את קלופ, שהחתים את רוברטסון על חוזה ארוך טווח תמורת 8 מיליון פאונד. המגן הסקוטי נבחר למצטיין כבר בהופעת הבכורה שלו, ומשם לאט לאט השתלט על המקום בהרכב.

6. סדיו מאנה (סאות'המפטון לליברפול)
במהלך תקופתו בסאות'המפטון, שמו של החלוץ נקשר לא פעם עם מעבר למנצ'סטר יונייטד - אך בסופו של דבר הוא חתם אצל קלופ ל-5 שנים תמורת 34 מיליון יורו, והפך לשחקן האפריקאי היקר בהיסטוריה באותה תקופה. מאז ועד היום, קלופ הפך את מאנה לאחד החלוצים האימתניים עלי אדמות. בכל שנותיו בליברפול, למעט העונה הנוכחית שבעיצומה, מאנה הבקיע מספר דו ספרתי של שערים.

5. מאטס הומלס (מבאיירן מינכן לדורטמונד)
הבלם לא קיבל את ההזדמנות אצל הבווארים ושיחק כמעט ורק בקבוצת המילואים, אך קלופ זיהה את הפוטנציאל והשאיל אותו תמורת 4 מיליון יורו. הומלס נפצע כבר בעונתו הראשונה בדורטמונד והחמיץ חלק גדול ממנה, אך קלופ התעקש ורכש אותו מבאיירן תמורת 4 מיליון יורו נוספים. הומלס הפך לבלם על וסייע לקלופ לזכות באליפות, ובאיירן הודתה בטעות והשיבה אותו לשורותיה תמורת 35 מיליון יורו. משתלם, לא?

4. מוחמד סלאח (רומא לליברפול)
ב-2017, כשקלופ החתים את המצרי ששיחק אז ברומא תמורת 37 מיליון יורו - הוא ידע שהוא מקבל שחקן נהדר, אבל הוא בטח לא יכול היה לדמיין לאן הוא יתפתח באנגליה. מהר מאוד סלאח הפך לכוכב של הקבוצה, כשבאותה עונה הוא כובש 32 שערי ליגה וזוכה בשחקן העונה באנגליה. מאז ועד היום, סלאח הספיק להיבחר פעמיים למלכות שערי הפרמייר-ליג, לכדורגלן השנה באפריקה ולסיים פעמיים במקום השלישי בתחרות שחקן השנה של אופ"א.

3. אליסון בקר (רומא לליברפול)
הבעיות של הרדס בין הקורות הביאו את קלופ לשלם לא פחות מ-75 מיליון יורו על הברזילאי שהגיע גם כן מרומא, סכום שהפך אותו לשוער היקר בהיסטוריה בזמנו עד שהגיע קפה לצ'לסי. כבר בבכור בקר שמר על שער נקי והבהיר לכולם מדוע נרכש בסכום יקר כל כך, כשבשני המחזורים שלאחר מכן הוא שוב לא ספג. זה הספיק כדי לקטוף את "כפפות הזהב" בפרמייר-ליג ולהפוך לאחד השחקנים המשמעותיים בקבוצה.

2. וירג'יל ואן דייק (סאות'המפטון לליברפול)
להוציא את הבלם מקבוצתו לשעבר, בטח אחרי שהאריך את חוזהו בשש שנים, היה לא פשוט בכלל - אבל היום, כשהוא פצוע וחסר, ברור לכולם כמה זה השתלם. ואן דייק נקנה בסכום עתק של 75 מיליון פאונד, שהפכו אותו לכדורגלן היקר בתולדות ליברפול, אבל מיד הפך לעוגן בהגנה ול"אס" בהתקפה. ואם זה לא שיכנע את אוהדי ליברפול, אז שער ניצחון על אברטון בהופעת הבכורה כן.

1. רוברט לבנדובסקי (לך פוזנן לדורטמונד)
את הדובדבן שבקצפת, כמובן, השארנו לסוף. בשנת 2008, פוזנן החתימה את החלוץ שלימים יהפוך לטוב בעולם תמורת 1.5 מילון זלוטי. בעונת הבכורה שלו בפולין הוא כבר היה שני בטבלת הכובשים, ובעונה שלאחר מכן הוא הפך למלך השערים של הליגה. בעקבות כך, דורטמונד הייתה הראשונה להרים את הכפפה ולהחתים אותו לארבע שנים תמורת 4.5 מיליון יורו. בתוך אותו חוזה, לבנדובסקי "ערק" לבאיירן מינכן בחינם והפך למפלצת שערים. היום הוא כבר עומד על 448 כאלה ובארון הגביעים יש לו את תואר שחקן השנה של אופ"א.