$(document).ready(function () { setTimeout(function () { $('#Haim_L').remove(); }, 2500); // Remove the element after 3000 milliseconds (3 seconds), you can adjust this value as needed });
הצטרפו אלינו
ברשתות החברתיות:

הזהות תכריע: מאחורי מכירת ליברפול

הרווח של הבעלים הנוכחיים, המחיר שידרשו, והאופי המיוחד של העיר שישפיע. ב'אתלטיק' ניתחו

מערכת אתר ערוץ הספורט
מערכת אתר ערוץ הספורט  09.11.22 - 14:08
(Photo by Martin Rickett/PA Images via Getty Images)
(Photo by Martin Rickett/PA Images via Getty Images)

יומיים אחרי שב'אתלטיק' דיווחו כי חברת FSG בראשון ג'ון הנרי, שמחזיקה בליברפול מאז 2010 החליטה להעמיד את המועדון למכירה, העיסוק בנושא לא פוסק. כזכור, את ליברפול הם רכשו לפני כ-12 שנה מידיהם של ג'ורג' ג'ילט וטום היקס. מלבד לליברפול קבוצת ההשקעות Fenway Sports Group מחזיקה במספר קבוצות נוספות, כשהמוכרות ביותר קבוצת הבייסבול בוסטון רד סוקס וקבוצת ההוקי פיטסבורג פינגווינס.

הנושא יצר כמובן גם מחלוקת בקרב אוהדי ליברפול, שבמשך שנים תקפו את סוג הבעלות שיש במנצ'סטר סיטי ולאחרונה גם בניוקאסל. ב'אתלטיק' ניתחו את המצב של המועדון, את סוג הבעלים שצפוי לטענתם לרכוש אותו, ואת הבעיות שעלולות לעורר הצעות מסוימות גם בקרב הקהל בעיר, וגם בתוך הקבוצה עצמה.

ליברפול, למרות עונה לא טובה, היא אחד המועדונים הנחשקים והמשתלמים לרכישה היום. במהלך תקופת הכהונה של Fenway Sports Group איצטדיון אנפילד שופץ בשווי של קרוב ל-200 מיליון פאונד, הליך שצפוי להיות מושלם עד לקיץ הבא, בסופו יהיו באנפילד 61,000 מקומות. בנוסף, בזמן הכהונה הקבוצה עבר למתקן אימונים חדש בשווי 50 מיליון פאונד. בתקופה זו ליברפול זכתה כמובן לראשונה בפרמייר ליג (אליפות ראשונה לאחר 30 שנים), כמו גם בליגת האלופות.

מקצועית, רק לפני כחצי שנה ליברפול הייתה על סף זכייה בכל התארים. היא הגיעה לשלושה גמרים בליגת האלופות בחמש השנים האחרונות, ומשחקת בפרמיירליג, הליגה הפופולרית והטובה בעולם. המועדון, כך על פי ההערכות, נהנה מהכנסות של כ-600 מיליון ליש"ט בעונה. אפילו 690 בעונה טובה. חובות? הם כמעט ולא קיימים.

FSG, שקנו את המועדון תמורת כ-350 מיליון דולר לפני 12 שנה, צפויים לדרוש תמורתו כ-4 מיליארד. בהחלט רווח נאה. למרות שבהחלט יהיה ביקוש, לא מדובר סכום שבן אדם בודד, עשיר ככל שיהיה, ימהר להוציא, גם לא על מועדון ספורט מצליח. ומי קונה מועדונים כאלה בפרמיירליג? במשך השנתיים האחרונות, שבעה מועדונים החליפו בעלות. ארבעה מהם נרכשו על ידי קבוצות רכישה אמריקאיות, בורנמות', צ'לסי, כריסטל פאלאס ולידס יונייטד.

אז כן, ליברפול הפכה בעשור האחרון ל"מועדון אמריקאי", עם בעלים אמריקאי, ושתי חברות אמריקאיות, "גולדמן סאקס" ו"מורגן סטאנלי" שמייעצות להנהלה. אבל האם אפשר להתעלם מסוג הבעלות האחר שהשתלט על קבוצות כדורגל באנגליה בעשור האחרון?

מדובר באותם סוג בעלים שקנה רק לפני שנה את ניוקאסל ומאיים להפוך אותה למועדון הגדול בעולם. אותו סוג בעלות שאוהדי ליברפול, וגם המאמן שלהם יורגן קלופ בז לו. אולי קבוצת רכישה מבחריין תגיש הצעה? אולי קבוצת רכישה סעודית שתרצה להתחרות עם ניוקאסל? אולי בכלל משקיעים מדובאי, שכבר ניסו ב-2008 לרכוש את המייטי רדס?

ב'אתלטיק' מדגישים, שבניגוד למועדונים אחרים באירופה, בליברפול יהיה קשה "לעכל" סוג בעלות כזה. בעיר הפועלים הגאה, שנמצאת בצד השמאלי של המפה הפוליטי, מכירה למשקיעים מדובאי או סעודיה עלולה ליצור קרע אמיתי בין הקהל למועדון. "מהלך שכזה ידרוש מיורגן קלופ לבצע פעלול אקרובטי כדי לענות על שאלות העיתונאים, שיזכירו לו את הציטוטים לו מהעבר. קשה להאמין שהוא יישאר בתפקיד אם יגיע בעלים מהמפרץ".

לסיכום, ב'אתלטיק' מעריכים שכל בעלים שיגיע, יצטרך להמשיך באותה נקודה ובאותה דרך בה FSG עבדו. בעלים עם כיסים עמוקים ורקע בניהול קבוצות ספורט. מישהו עם קשרים בעולם הבידור, האופנה והמדיה. לסיכום, קבוצת FSG וליברפול תחפש בעלים שיהיה דומה למה שיש לה כעת.

האזינו לנוסע המתמיד - נדב יעקבי מארח את רועי קייס על ההכנות למונדיאל ->