$(document).ready(function () { setTimeout(function () { $('#Haim_L').remove(); }, 2500); // Remove the element after 3000 milliseconds (3 seconds), you can adjust this value as needed });
הצטרפו אלינו
ברשתות החברתיות:

לא עוד מינוי: המהלך שישנה את יחסי הכוחות בפרמיירליג

על רקע שמועות לגבי העונש שמתקרב לסיטי, עומאר בראדה חצה את הכביש ומנצ'סטר יונייטד קיבלה מנכ"ל שעשוי לשנות את עתידה. מבט פנימה למינוי יוצא הדופן

אבי אטיאס
אבי אטיאס  21.01.24 - 14:46

כאשר מועדון ממנה אנשים לתפקידים ניהוליים, אפילו ברמת מנכ"ל, זה לא תמיד מעורר עניין רב בקרב אוהדי כדורגל. אך לא כך היה הדבר כאשר בשבת האחרונה, החלו הדיווחים באנגליה על המהלך של מנצ'סטר יונייטד, מהלך שעשוי להתברר כלא פחות ממבריק עבורה.

עומאר בראדה הוא האיש עליו כל הכדורגל האנגלי מדבר החל משבת האחרונה. בסוף השבוע האחרון הוא התפטר רשמית מתפקידו במנצ`סטר סיטי. במשך 13 שנים עבד קרוב למנהל הטכני צ`יקי בגיריסטיין, והיה מעורב, בין השאר, בהחתמת ארלינג הולאנד בסיטי, בקיץ 2022. הוא לא סתם התפטר, אלא כדי לחצות את הכביש ליריבה הגדולה, מנצ'סטר יוניטד.

מדובר בצעד ניהולי משמעותי ראשון של רטקליף מאז קיבל את הבעלות, ואולי צעד שמבשר על עתיד חדש. בראדה הוא אחד האנשים המשמעותיים במערכת של סיטי, הן מבחינה כלכלית והן מבחינה מקצועית. המנכ"ל ממוצא מרוקני, שעבד בעבר גם בברצלונה, נחשב לאיש חזק מאוד מאחורי הקלעים, וזכה להתעניינות מצד "אינאוס" עוד לפני הרכישה של רטקליף, במהלך שזכה לתמיכה גם מצד משפחת גלייזר.

כבר ב-2014, בראדה שיתף בחשבון הטוויטר שלו מאמר של ה"גרדיאן", תחת הכותרת: "מנצ'סטר יונייטד, איך היא נכנסה לבלאגן הזה?", מדובר בשנה אחת בסך הכל אחרי שהשדים האדומים זכו באליפות ה-20 שלהם, כשמה שהוגדר אז כבלאגן, נראה כמו גן עדן ביחס למצב בו המועדון נמצא היום. אך קודם כל, בואו ונעשה היכרות עם בראדה, ומדוע המינוי שלו, כמו שהוגדר ב"אתלטיק", הוא כן ביג דיל.

בראדה מגיע עם ניסיון עצום בשניים מהמועדונים הכי מצליחים באירופה ב-20 השנה האחרונות. הוא הצטרף למנצ'סטר סיטי ב-2011, אך לפני זה עבד 8 שנים בברצלונה, והיה חלק מהתקופה הכי מצליחה בתולדות המועדון. הוא היה אחראי אצל הקטאלונים על הפן השיווקי, ונחשב לבעל רזומה מוצלח מאוד בסגירת עסקאות מסובכות וגיוס מותגים עולמיים. הוא חי בשש מדינות שונות ודובר חמש שפות בצורה שוטפת.

עד כמה חשוב התפקיד של מנכ"ל במועדון ענק דוגמאת מנצ'סטר יונייטד? את התפקיד אפשר לחלק לשניים. הראשון, הצד הספורטיבי, וכל מה שנוגע להעברות וחוזים, אחד הדברים שהפכו את השדים האדומים בשנים האחרונות למושא ללעג בעולם הכדורגל. הצד השני, הניהולי פרופר, מתייחס למבנה העסקי שלו, גיוס משקיעים, וניהול חברה עם למעלה מ-1,000 עובדים.

עבור יונייטד, עוד לפני שאפילו הוכרז רשמית בתפקיד, מדובר בניצחון ראשון משמעותי על מנ'צסטר סיטי אחרי הרבה שנים, וזריקת עידוד עצומה. העובדה שהמועדון החבוט הצליח לגייס את אחד האנשים הכי חשובים במכונת הכדורגל הכי משומנת באירופה, הוא צעד חשוב מאוד בשיקום המוניטין של יונייטד. צריך לזכור, למרות הכישלונות בעשור האחרון, מדובר עדיין ב"ענק רדום" שרק מחכה להתעורר, ובאחד המועדונים הכי אהודים בעולם, אם לא האהוד מכולם, עם פוטנציאל כספי ושיווקי עצום.

עבור סיטי מנגד, מדובר במכה כואבת, וההתפטרות המפתיעה של בראדה גם יצרה חרושת שמועות ברשת לגבי האישומים הרבים נגד הקבוצה, שצפויה לעמוד לדין על יותר מ-115 עבירות פיננסיות. על פי הקונספירציה שכבר תפסה לה כנפיים, בראדה יודע שהאלופה האנגלית צפויה לספוג עונש כבד, ורוצה לברוח ממנה בזמן. אך כאמור, כרגע מדובר בקונספירציה ולא יותר מכך.

האישומים אגב, מדברים על התקופה בין 2019-2018, כאשר בראדה קודם לתפקיד הבכיר המשמעותי שלו בקבוצה ב-2016. בכל מקרה, מדובר במהלך שאולי יכול לערער מעט את תחושת הביטחון של מנצ'סטר סיטי, הקבוצה ששולטת באופן כמעט בלעדי בכדורגל האנגלי בשש השנים האחרונות. הבסיס להצלחה של התכולים הוא קודם כל הכסף הגדול מהמפרץ, אך סיטי עשתה לעצמה שם כמועדון שמנוהל בצורה כמעט מושלמת, ואם מישהו רוצה להבין עד כמה ניהול הוא חשוב, הוא יכול להסתכל כאמור על יונייטד, וכמובן על צ'לסי מאז הרכישה על ידי טוד בוהלי.

כעשר שנים אחרי עזיבתו של אלכס פרגוסון ותחילתה של התקופה הכי קשה של המועדון בעידן הפרמיירליג, וכאשר היא בעונת שפל תחת אריק טן האח, לפתע, באמצע העונה, אוהדי מנצ'סטר יונייטד קיבלו משהו להיאחז בו. "כאשר מדברים על כדורגל ומשברים, תמיד עדיף להסתכל לטווח הארוך. בסופו של דבר, זאת תעשייה שנמצאת במשבר מתמשך, עם סירנות מהבהבות ונורות אזהרה", כך נפתח אותו מאמר מלפני 9 שנים על יונייטד שבראדה שיתף. כעת, הוא מגיע להראות שיש לו את התשובות לבלאגן.