$(document).ready(function () { setTimeout(function () { $('#Haim_L').remove(); }, 2500); // Remove the element after 3000 milliseconds (3 seconds), you can adjust this value as needed });
הצטרפו אלינו
ברשתות החברתיות:

הולנד הסתבכה בגדול אחרי 2:1 לגרמניה

סגנית אלופת העולם באה ליורו הזה עם ציפיות בשמיים, אבל אחרי שני הפסדים קשה לראות אותה בכלל עוברת את שלב הבתים. גומז כבש צמד, ואן פרסי צימק והכתומים צריכים ניצחון על פורטוגל בפער של 2 שערים ונפילה דנית בכדי לעלות

מערכת אתר ערוץ הספורט
מערכת אתר ערוץ הספורט  14.06.12 - 08:00
הולנד בדרך החוצה, גרמניה בדרך למעלה (gettyimages)
הולנד בדרך החוצה, גרמניה בדרך למעלה (gettyimages)

אחת משלוש הפייבוריטיות לזכיה בתואר. הזמן הכתום. הפעם היא תלך עד הסוף. ערימה של קלישאות נזרקה לחלל האוויר והציפיות מהולנד היו בשמיים. ואז החלו המשחקים. סגנית אלופת העולם נכנעה 2:1 לגרמניה החזקה, צברה הפסד שני בשני מחזורים ולרגע המכריע תגיע החבורה של ברט ואן מרוויק עם סיכויים קלושים לעלות לרבע הגמר.

אם ההפסד 1:0 לדנמרק במשחק הפתיחה עוד היה הפתעה ענקית וקריאת השכמה, מסתבר שגם מול גרמניה ההולנדים לא התעוררו בזמן. האדישות של היריבה אל מול הניסיונות הכתומים בפתיחה היה איתות ברור ליחסי הכוחות האמיתיים. ברגע שרובין ואן פרסי וחניכיו הורידו הילוך, כולם ראו למה המאנשאפט היא פייבוריטית אמיתית לקטוף את התואר הזה.

מהרגע בו מריו גומז מצא את הרשת בפעם הראשונה (24), שחקניו של יואכים לב השתלטו על מהלך העניינים וגרמו להולנד השאפתנית להיראות כמו עוד יריבת אימון קיקיונית. צירופי מסירות סבלניים, קשיחות בפעולות הגנתיות, דיוק מושלם ואיום ממוקד על השער של מארטן סקטלנבורג, שמנע במו ידיו הפרש של ארבעה שערים בהפסקה.

מריו גומז הנפלא, שכבש גם ב-0:1 על פורטוגל במשחק הפתיחה, העלה את מאזנו בטורניר לשלושה שערים עם כדור אדיר לרשת ההולנדית בדקה ה-38. גם אחרי ההפסקה נראו הגרמנים טוב יותר, זאת למרות שוואן מרוויק הוציא מהמקפיא את רפאל ואן דר וארט וקלאס יאן הונטלאר המתוסכלים.

השער המצמק של רובין ואן פרסי בדקה ה-73 עוד הפיח תקוות אצל הכתומים, שהחלו ללחוץ והיו קרובים לשוויון, אבל אלה היו רק תקוות שווא. הולנד לא באמת ברמה של יריבתה ועם יכולת כזאת באמת אין לה מקום באליפות הזאת.

כדי שהולנד תעלה לרבע הגמר צריך לקרות נס משולב. קודם כל, הבחורים של ואן מרוויק חייבים לנצח את פורטוגל לפחות בהפרש של שני שערים ולצפות לניצחון גרמני על דנמרק במשחק המקביל בבית. במקרה כזה המאנשאפט תעלה ובבית המשולש שייווצר יהיה יתרון לכתומים בזכות הפרש שערים.

ומה צריך לקרות כדי שגרמניה לא תעלה? נס גדול אפילו יותר. במקרה של הפסד לדנמרק וניצחון של פורטוגל על הולנד ייווצר בית משולש הכולל את גרמניה, פורטוגל ודנמרק כאשר לכל אחת מהנבחרות 6 נקודות. כמות השערים העדיפה של הדנים והפורטוגלים בתרחיש כזה יעניק להם את הכרטיסים לרבע הגמר וישאיר את שתי הגדולות של בית ב' בחוץ. בינינו, מי מאמין שכל זה יקרה?

מהלך המשחק
ההולנדים פתחו קצת יותר טוב, אבל השקט הנפשי של הגרמנים איפשר להם להתיש את הכתומים ולעקוץ ברגע הנכון. בדקה ה-24 התחיל תומאס מולר הנהדר מהלך קבוצתי במסירה לעבר בסטיאן שוויינשטייגר, שמצא את מריו גומז במסירת עומק מצוינת. חלוץ באיירן מינכן לא נכשל וממרכז הרחבה הכניע את מארטן סטקלנבורג חסר האונים. 0:1 לגרמניה, שערו ה-24 של החלוץ במדים הלאומיים.

גרמניה העלתה הילוך ובדקה ה-38 נגח הולגר באדשטובר כדור מסוכן מקרוב למסגרת, סטקלנבורג מנע שער בטוח. כעבור פחות מדקה הגיע השער השני. שוויינשטייגר השאיר ימינה לגומז, שמזווית קשה ירה באלכסון לרשת את ה-0:2, שערו השלישי בטורניר. רגע לפני השריקה להפסקה הצליח השוער ההולנדי למנוע בקצות אצבעותיו עוד ספיגה, אחרי שכדור שבעט שוויינשטייגר פגע בשחקן הגנה.

בדקה ה-52 עצר סטקלנבורג עוד שני ניסיונות רצופים, בלעדיו הולנד כבר הייתה מפגרת 6:0 בשלב הזה. כעבור שש דקות היה זה דווקא מנואל נוייר שמנע שער מצמק אחרי ניסיון נדיר של ואן פרסי. עוד בעיטה מסובבת של ווסלי סניידר בדקה ה-62 רק שרקה ליד הקורה של הגרמנים. יואכים לב נראה מודאג על הספסל, ובדקה ה-73 כולם הבינו למה. ואן פרסי הניף את רגל ימין וירה כדור שטס בין הרגליים של שחקן הגנה ולרשת. הולנד צימקה ל-2:1.

מהעבר השני דרשו הגרמנים פנדל אחרי נפילה של מסוט אוזיל ברחבה, אבל ההולנדים היו אלה שהשתלטו על הקצב. עד לסיום לא הצליחו הכתומים למצוא שוב את הרשת, בעוד שג'רום בואטנג הגרמני ספג כרטיס צהוב שימנע ממנו לשחק במשחק מול דנמרק.

בקצב הזה, גרמניה תגיע הרבה יותר גבוה מאשר רק רבע הגמר. בקצב הזה, להולנד אין מה לחפש ביורו הזה.

הרכבים
הולנד: מארטן סטקלנבורג; יטרו וילמס, יוריס מתייסן, ג'וני הייטינחה, גרגורי ואן דר ויל; נייג'ל דה יונג, מארק ואן בומל (רפאל ואן דר וארט/46), איברהים אפלאיי (קלאס יאן הונטלאר/46), ווסלי סניידר, אריאן רובן (דירק קאוט/83); רובין ואן פרסי.

גרמניה: מנואל נוייר; ג'רום בואטנג, הולגר באדשטובר, מאטס הומלס, פיליפ לאם; בסטיאן שוויינשטייגר, סמי ח'דירה, לוקאס פודולסקי, מסוט אוזיל (טוני קרוס/81), תומאס מולר (לארס בנדר/90); מריו גומז (מירוסלב קלוזה/72).

שופט: יונאס אריקסון (שבדיה)