$(document).ready(function () { setTimeout(function () { $('#Haim_L').remove(); }, 2500); // Remove the element after 3000 milliseconds (3 seconds), you can adjust this value as needed });
הצטרפו אלינו
ברשתות החברתיות:

צמד לשבצ'נקו, 1:2 לאוקראינה את שבדיה

בטורניר האחרון בקריירה ומול קהל ביתי, החלוץ בן ה-35 נתן הצגה בלתי נשכחת וסידר למארחת היורו ניצחון יקר במאבק על רבע הגמר. שתי נגיחות מופלאות של שבה (55,62) מחקו את היתרון של איברהימוביץ' (52) ונתנו תקווה לאומה שלמה

מערכת אתר ערוץ הספורט
מערכת אתר ערוץ הספורט  11.06.12 - 23:35
שיא הקלאסה. אנדריי שבצ'נקו (gettyimages)
שיא הקלאסה. אנדריי שבצ'נקו (gettyimages)

המחזור הראשון של שלב הבתים ביורו 2012 ננעל הערב (ראשון), כאשר אוקראינה ניצחה 1:2 את שבדיה. אבל לאוהדי וחובבי הכדורגל ברחבי העולם כולו, המשחק הזה ייזכר לא רק כניצחון הבכורה של האוקראינים במשחק הבכורה שלהם ביורו, אלא כמה שעשוי להיות ההופעה הגדולה האחרונה של אחד החלוצים הגדולים שהיו בכדורגל העולמי ב-15 השנים האחרונות - אנדריי שבצ'נקו.

בגיל 35, ואחרי שהודיע כי האריך במיוחד את הקריירה הבינלאומית שלו כדי לקחת חלק ביורו הביתי, אנדריי שבצ'נקו עלה לכר הדשא לעיני יותר מ-70,000 צופים באיצטדיון האולימפי בקייב ונתן באמת את אחת מהתצוגות הגדולות של שחקן לעיני אוהדיו המקומיים בטורניר בינלאומי. אמנם זה רק המשחק הראשון ביורו עבור אוקראינה, אבל לנו זה הזכיר את הצמד של זינדין זידאן ב-0:3 של צרפת על ברזיל בגמר מונדיאל 1998 בסטאד דה פראנס בפאריס.

אחרי מחצית קצבית, אך נטולת שערים, דווקא השבדים עלו ליתרון כאשר זלאטן איברהימוביץ' דחק בדקה ה-52 עם השפיץ את הכדור לרשת של המארחים. ואז נכנס שבצ'נקו, "שבה" בשבילכם, שהגיע ראשון לשני כדורי גובה ונגח בעוצמה פעמיים לרשת. 1:2 לאוקראינה. צמד לשבצ'נקו ועוד בראש. כבר אמרנו שזה מזכיר את זידאן?

הרגע הגדול ביותר של המשחק, פרט לשער השני של שבצ'נקו, היה בדקה ה-80. כאשר המאמן אולג בלוחין החליף את החלוץ הוותיק ובאותו רגע איצטדיון מלא קם על רגליו ונתן "סטנדינג אוביישן" מזהיר לגדול שחקני אוקראינה בכל הזמנים.

בזכות הניצחון על שבדיה ובגלל התיקו של אנגליה וצרפת (1:1), אוקראינה תסיים את המחזור הראשון בראש בית ד' והיא תעלה למשחק הבא שלה מול הטריקולור בידיעה שניצחון נוסף, הברקה אחת נוספת של "שבה" רק תגדיל את עוצמת ההיסטוריה ותשלח את המארחים לרבע גמר היורו.

שבצ'נקו אמנם קטף את כל התהילה עם הצמד המדהים שלו, אבל יש עוד כמה שחקנים שבהחלט שווה לשים לב אליהם באוקראינה. הראשון הוא אנדריי ירמולנקו. הקשר של דינמו קייב היה חתום על הבישול של השער הראשון ונתן הופעה יפה בקישור, יחד עם חברו באגף שמאל, בעל השם המסובך, קונופליאנקה. גם אנדריי וורונין הלחיץ לא מעט את ההגנה השבדית.

מנגד, את האכזבה שהייתה על פניו של זלאטן איברהימוביץ' קשה להסתיר. חלוצה של מילאן הגיע ליורו במטרה להוכיח שהוא מסוגל להצעיד גם את הנבחרת הלאומית שלו להישגים. וזה אפילו התחיל בכיוון עם השער שכבש בדקה ה-52, אך לא ניתן להאשים אותו בחוסר האונים של ההגנה שלו, שכשלה פעמיים בכדורי הגובה והשאירה לראש הזהב האוקראיני את ההזדמנות לכבוש בפעמיים.

מהלך המשחק
אחרי 15 דקות של גישושים, השבדים הגיעו להזדמנות ראשונה, כאשר זלאטן איברהימוביץ' בעט למסגרת, אך אנדריי פיאטוב הדף. אולה טויבונן הגיע ראשון לריבאונד, אך לא עשה איתו שום דבר. אוקראינה הגיעה להזדמנות טובה ראשונה בדקה ה-24. אנדריי וורונין הכניס כדור נהדר לשבצ'נקו, ששעט לעבר איזאקסון, אך בעט החוצה.

עשר דקות להפסקה וורונין ניסה להפתיע את איזאקסון עם בעיטה מרחוק, אך השוער הצליח להדוף. בדקה ה-38 הגיעה הזדמנות ענקית לאוקראינים. שבצ'נקו קיבל כדור מצוין לתוך הרחבה, בעט פעם אחת ונבלם. החלוץ נגח את הריבאונד לעבר ירמולנקו שהפציץ מקרוב, אך ההגנה שוב בלמה. 60 שניות חלפו וזלאטן היה יכול לקנות את עולמו, כשנגח משמונה מטרים לקורה והחוצה. 0:0 במחצית.

כל הכדורים שלא נכנסו במחצית הראשונה, מצאו את הדרך לרשת בפתיחת השניה. בדקה ה-51 קים קלסטרום השתלט על כדור גובה, המשיך עם רוחב לתוך תיבת החמש וזלאטן עם השפיץ של הנעל דחק לרשת. 0:1 לשבדיה. היתרון הזה החזיק מעמד 4 דקות בדיוק, כאשר ירמולנקו פרץ באגף ימין של האוקראינים וברגל שמאל שלח כדור היישר לראש של שבצ'נקו, שנגח מצוין פנימה. 1:1.

המהפך הגיע 7 דקות לאחר מכן, בדקה ה-62. יבגני קונופליאנקה הגביה כדור קרן מצד שמאל ואנדריי שבצ'נקו הסתנן כמו שהוא יודע ומקרוב נגח את השער השני שלו. 1:2 לשבצ'נקו, 1:2 לאוקראינה. רבע שעה לסיום, זלאטן היה יכול להשוות ל-2:2, כששיגר טיל מ-20 מטרים, בין כל ההגנה הצהובה, אך פיאטוב הגיב מצוין והדף. 1:2 גדול לאוקראינה בסיום.

הרכבים
נבחרת אוקראינה: אנדריי פיאטוב; יבחן סילין, טראס מיכאליק, אויגן חאצ'רידי, אולג גוסב; אנדריי ירמולנקו, אנטולי טימושצ'וק, יבגני קונופליאנקה (מרקו דביץ'/ 90), סרגיי נזרנקו; אנדריי שבצ'נקו (ארטם מילבסקי/ 81), אנדריי וורונין (רוסלאן רוטאן/ 85).

נבחרת שבדיה: אנדראס איזאקסון, מיקאל לוסטיג, אולוף מלברג, אנדראס גראנקוויסט, מרטין אולסון; ראסמוס אלם, סבסטיאן לארסון (כריסטיאן ווילהלמסון/ 68), קים קלסטרום, אולה טויבונן (אנדראס סוונסון/ 64), זלאטן איברהימוביץ', מרקוס רוזנברג (יוהאן אלמנדר/ 74).