$(document).ready(function () { setTimeout(function () { $('#Haim_L').remove(); }, 2500); // Remove the element after 3000 milliseconds (3 seconds), you can adjust this value as needed });
הצטרפו אלינו
ברשתות החברתיות:

יורשי העצר? הכירו את פדרי וטרינקאו

סיבות לאופטימיות: השחקנים שיובילו את ברצלונה בעתיד

ברק צינמון
ברק צינמון  29.08.20 - 14:35

אוהדי ברצלונה חווים ימים לא פשוטים בלשון המעטה כשעושה הרושם והנורא מכל עבורם קרב ובא מיום ליום וליאו מסי אכן יעזוב את קטאלוניה. מכיוון, שאין נורא יותר מלהתסכל על הקבוצה שלך מתרסקת לנגד עינייך ומאבדת את נכסה הגדול בהיסטוריה, ננסה להתמקד בזווית אופטימית לשנים הבאות שנקראת פדרי (17) ופרנסיסקו טרינקאו (20).

בשיאה של הקלחת שהכתה גלים בכל העולם, ברצלונה הציגה באופן רשמי את שני כישרונות העל כשעיניים נצצו מהתרגשות למרות שלל הבעיות. פדרי וטרינקאו סומנו בקרב האריות של אירופה כבר מגיל צעיר, אך מבחינתם רק מועדון אחד היה באמת על הפרק. השניים נרכשו מוקדם יותר העונה והוחלט שהקשרים ההתקפיים ימשיכו להתבשל בלאס פאלמאס ובבראגה ויגיעו רק במהלך הקיץ.

יש להדגיש ולהבהיר כי גם במידה והפרעוש יחליט בסופו של דבר להישאר, אין מנוס ממתיחת פנים רצינית והמועדון מתכוון לשים את מבטחו בשחקנים הצעירים על מנת שיצברו ניסיון וביטחון במטרה שיקחו את המושכות בעשור הקרוב. מיותר לציין, כי אנסו פאטי וריקי פוץ' הם שניים מהשחקנים החשובים ביותר בתוכנית זו, כששני היהלומים הוכיחו השנה בדקות משחק לא מרובות שיש להם כישרון להפוך לשחקנים מובילים בכדורגל העולמי.

ראשית, נתמקד בפדרו גונסאלס לופס או כפי שכולם מכנים אותו - פדרי. השנים האחרונות לא עשו לברצלונה חסד רב בנוגע להתנהלות בחלון ההעברות ופעם אחר פעם המועדון שפך סכומים אסטרונומים על שחקנים שלא הצדיקו את תג המחיר. אולם, דווקא במהלך אחת העונות הגרועות של הבלאוגרנה במיליונים הנוכחי, נרקמה עסקה נהדרת ואחד השחקנים הטובים בליגת המשנה (בעונתו הראשונה בבוגרים) הגיע עבור חמישה מיליון יורו שיכולים לזנק עד פי חמישה במידה ויצליח בקבוצה.

תחילה, ננסה לענות על השאלה מדוע פדרי בחר להגיע דווקא לברצלונה, שבשנים האחרונות פחות נודעת ביכולתה לשלב צעירים. כשלפדרי מלאו 15 שנים הוא קיבל הצעה מפתה שהוא לא יכל לסרב לה - ריאל מדריד זימנה אותו למבחנים. רצה הגורל, והספרדי נאלץ להציג את יכולותיו בעיצומה של סופת שלגים, הוא לא הותיר חותם רב ונשלח בחזרה ללאס פאלמאס. ובכן, מדוע פדרי שמח מאותו כישלון מקצועי? מהרגע שהכישרון יצא אל אוויר העולם הוא התחנך על צבעי הבלאוגרנה ובשביל להדגיש את האהדה של משפחתו, סבו הקים מסעדה על טהרת ברצלונה בעיר הולדתו שבאיים הקנריים, בה גם פדרו נולד.

אחד השחקנים המרכזיים שעיצבו את צורת המשחק של פדרי הוא אנדרס אינייסטה והיהלום דיבר על כך בהתרגשות לפני מספר חודשים: "תמיד אמרתי שאנדרס הוא האליל שלי וזה יישאר כך עד שאני אמות, אני מקווה שיום אחד אצליח לשחק כמוהו". כמו כן, פדרי לא שכח את הדור הוותיק יותר ששיחק בקאמפ נואו וגילה כי גם מיכאל לאודרופ השפיע על הסגנון שלו: "אבא שלי נהג להראות לי קטעי וידאו של לאודרופ ואהבתי מאוד את הדרך שבה הוא שיחק. עכשיו אני מנסה לחקות את שניהם".

כעת, ננסה להבין כיצד הקשר הפך כבר בגיל 16 לאחד השחקנים הבכירים בליגה הספרדית השנייה. למרות גילו הצעיר, פפה מל המוערך הבין שמדובר בשחקן מיוחד ומאמן לאס פאלמאס העניק לו את דקות המשחק הרבות מבין שחקני השדה. בעקבות כך, פדרי היה אחראי לארבעה שערים ושבעה בישולים וגם הוליך את הקבוצה הקנרית בממספר המצבים המסוכנים, מסירות המפתח והכדרורים למשחק. על הדרך פדרי גם ציין רגע היסטורי כשהפך לשחקן הצעיר ביותר שכובש במדי הקבוצה הצנועה מהאיים.

על אף גילו הצעיר, היהלום החדש של ברצלונה לא הולך להיות קישוט בסגל והמועדון דחה על הסף מספר הצעות השאלה עבורו. טובי הפרשנים בספרד מאמינים שפדרי יצליח לפלס את דרכו בשנים הקרובות, למרות התחרות האדירה, משום שיש לו כמה תכונות שהופכות אותו למיוחד. ראשית הורסטיליות של פדרי מאפשרת לו לשחק בארבעת התפקידים הקדמיים במגרש - בשני האגפים, בתור חלוץ נסוג וגם מתחת לחלוץ, אולם, בכנף השמאלית הוא מרגיש הכי נוח מכיוון שהוא אוהב להיכנס לרחבה עם רגלו ההפוכה ובאזורים הללו הקשר מצליח לנצל את הזריזות האדירה שלו. כמו כן, פדרי מחזיק בארסנל מהפנט בפן ההתקפי החל מיכולת ניהול משחק, דרך הטכניקה העילאית שלו והדובדבן שבקצפת הוא הכדרור שלו. למרות זאת, לספרדי ישנם עדיין כמה חסרונות כשהמרכזיים הם הסיומת וקור הרוח מול השער.

נעבור אל השחקן שפרץ לתודעה כאשר הוביל את נבחרת פורטוגל לזכייה באליפות אירופה עד גיל 19 עם חמישה בשערים (מלך שערי הטורניר) ושלושה בישולים - טרינקאו, כששנתיים קודם לכן היה חלק מהסגל שזכה באליפות עד גיל 17. שחקנה המוכשר של בראגה באותה תקופה היה כבר בטוח שאותו טורניר, לפני שנתיים בפינלנד יקנה לו מקום ב-11 של קבוצתו, אך המציאות הייתה רחוקה מכך ואבל פריירה לא ספר את הרגל השמאלית האימתנית של טרינקאו. לשמחתו של הקיצוני אותו מאמן בסופו של דבר סיים את דרכו במועדון ותחת הדרכתם של ריקרדו סה פינטו ולאחר מכן רובן אמורים , הפך לאחד השחקנים המדוברים בליגה. טרינקאו נראה לפרקים בלתי עציר כשהוא קטף את פרס שחקן החודש של ינואר ופברואר וסיים את העונה עם 9 שערים ו-13 בישולים בכל המסגרות. בעקבות זאת ברצלונה פתחה את הארנק ושילמה 31 מיליון יורו עבור הפורטוגלי המוכשר.

ובכן מה בדיוק ראו הקטאלונים בטרינקאו ומדוע הם כל כך בטוחים בו שנדחו לא מזמן הצעה של 60 מיליון יורו מקבוצת פרמיירליג עוד לפני שכף רגלו דרכה במועדון. בדומה לפדרי גם הפורטוגלי שחקן מאוד מגוון ולמרות שבאגף הימני הוא שיחק במשך רוב הקריירה, אין לו שום בעיה להיות חלוץ שני וקיצוני שמאלי כשהוא עשה זאת בהצלחה בעבר. התכונות הבולטות של טרינקאו הן יכולת כדרור מסחררת, טכניקה ברמה גבוהה, מהירות אדירה ויאמר לזכותו יש לו פוטנציאל להפוך לסקורר משובח. בעונה החולפת הפורטוגלי בישל או הרשית פעם ב-90 דקות, לא רע עבור שחקן שזוהי העונה הראשונה בה הוא מקבל קרדיט משמעותי. למרות שלל המחמאות לטרינקאו מספר חסרונות כשהמשמעותית בהן היא כך שהקיצוני זקוק לשטח במגרש בשביל לפרוח ובשונה מפדרי הוא פחות מצטיין כשהיריבות מצופפות את המשחק.

נשיאה של בראגה, אנטוניו סלבדור, התייחס במהלך העונה למכירה של הכישרון כשהוא בטוח בהצלחתו של טרינקאו בקאמפ נואו באופן נחרץ: "אנחנו הולכים לאבד את אחד השחקנים הטובים בעולם ולפי דעתי הוא הטוב ביותר. אני בטוח שטרינקאו יהיה השחקן הכי טוב בעשור הבא".