$(document).ready(function () { setTimeout(function () { $('#Haim_L').remove(); }, 2500); // Remove the element after 3000 milliseconds (3 seconds), you can adjust this value as needed });
הצטרפו אלינו
ברשתות החברתיות:

חצי הכוס המלאה: החסכון העצום של ברצלונה

העזיבות והקיצוצים שמנעו הוצאות ענק. המספרים בפנים

מערכת אתר ערוץ הספורט
מערכת אתר ערוץ הספורט  01.09.21 - 09:35

ברצלונה כבר ידעה עונות מלפפונים עמוסות ומשוגעות בהיסטוריה שלה, אבל הקיץ הזה ייזכר עוד הרבה זמן. עזיבתו של ליונל מסי לפ.ס.ז' הייתה על המוקד, אולם מעבר לזה נרשמו עוד הרבה מאוד שינויים, כגון חזרתו של אנטואן גריזמן לאתלטיקו מדריד (שנתיים אחרי שהקטאלונים שילמו עליו 120 מיליון יורו) והגעתו של לוק דה יונג ברגע האחרון, על הבאזר של החלון.

אחד הקווים המנחים של המועדון בתקופת ההעברות הנוכחית היה בנוגע לקשיים הכלכליים שנוצרו בעקבות משבר הקורונה. שחקנים רבים עם חוזי ענק גרמו להוצאות מטורפות של בארסה, ואחת המטרות העיקריות הייתה לנסות לצמצם עלויות, בעיקר משכורות. עזיבתם של מסי וגריזמן עשתה הבדל משמעותי, כשבמקביל לא מעט שחקנים שנשארו בקבוצה חתכו את שכרם ועזרו קצת להנהלה. בסך הכל, הקטאלונים חסכו לפחות 173 מיליון יורו של שכר שנתי.

פירוט הסכומים שהמועדון חסך פה:
- מסי: 100 מיליון יורו.
- גריזמן: 40 מיליון יורו.
- ג'רארד פיקה: בין 5-20 מיליון יורו (הערכה, הסכום המדויק לא ידוע).
- ג'וניור פירפו: 6 מיליון יורו.
- סרחיו בוסקטס: 5 מיליון יורו.
- ג'ורדי אלבה: 5 מיליון יורו.
- טרינקאו: 4 מיליון יורו.
- סרג'י רוברטו: כ-3 מיליון יורו.
- אמרסון: 3 מיליון יורו.
- אילאיש מוריבה: 2 מיליון יורו.

בנוסף, בספרד עסקו לא מעט בקבלת ההחלטות של ברצלונה בשנתיים האחרונות. כזכור, במועדון החליטו לרכוש בסכום עצום את גריזמן מאתלטיקו, והדבר הזה יצר החרפה של המצב הכלכלי, מה שהוביל לאחר מכן לפרידה מלואיס סוארס. הקטאלונים הראו לחלוץ מאורוגוואי את הדלת החוצה, וזה ענה עם זכייה באליפות עם קבוצתו החדשה. לאחר מכן, כאמור, בארסה החזירה את גריזמן לאתלטיקו מסיבה דומה.

"כל מה שקורה עכשיו במועדון זה תוצאה ישירה של חוסר הכשירות של ברתומאו", נכתב בתקשורת. "אבל גם לאפורטה, שנחשב למאסטר בעניינים פוליטיים, נכשל בכל אספקט מאז הבחירות. שחקנים רבים ינסו מעתה והלאה להימנע מלהגיע לברצלונה".