$(document).ready(function () { setTimeout(function () { $('#Haim_L').remove(); }, 2500); // Remove the element after 3000 milliseconds (3 seconds), you can adjust this value as needed });
הצטרפו אלינו
ברשתות החברתיות:

VAR במחלוקת: פיפ"א תשנה את החוקים?

אחרי סערות השיפוט, בעוד שבועיים: דיון מיוחד בועדת החוקה

מערכת אתר ערוץ הספורט
מערכת אתר ערוץ הספורט  11.11.20 - 17:32

תגיות: VAR

כשמערכת ה-VAR נכנסה לשימוש בכדורגל העולמי, הצפייה הכללית היתה שסערת הרוחות סביב השיפוט תירגע: שיפוט וידאו אמור היה להחליף את הגורם האנושי, שגרם בד"כ לטעויות ולמחלוקות. אלא שנדמה שבתקופה האחרונה, כשאנחנו כבר יותר משנתיים עם המערכת במסגרת רוב הליגות המקצועניות (אחרי שנכנסה לפעולה לראשונה במונדיאל שנערך ברוסיה ב-2018), המערכת רק מעוררת יותר מחלוקות: סביב כל העולם, כולל בישראל, באו בטענות להחלטות שהתקבלו באמצעות ה-VAR.

לאור כל זאת, פיפ"א נדרשת לסוגיה: בעוד שבועיים, יום שני ה-23.11, תתכנס הוועדה הטכנית של ה-IFAB (ועדת החוקה של ההתאחדות), ותדון בשינוי החוק המתייחס לנגיעות יד ברחבה. זאת, לאחר פנייתו של נשיא אופ"א אלכסנדר צ'פרין, להכניס את הנושא גם בכינוס השנתי של הארגון, שאמור להתקיים בתחילת פברואר. בכל מקרה, אם יהיו שינויים בחוקה (גם באשר, למשל, לשינויים בחוק הנבדל) - הם ייכנסו לתוקף רק החל מהעונה הבאה.

כזכור, רק בסוף השבוע האחרון הכדורגל הישראלי סער סביב מספר החלטות שיפוט מעוררות מחלוקת - בהם הפנדל שנשרק לזכות מכבי חיפה במשחק הליגה נגד מ.ס. אשדוד, וגם ההחלטה לבטל פנדל לזכות בני סכנין מול מכבי תל אביב, כמו גם השער שהובקע לזכות הצהובים מרגליו של אלכסנדר פשיץ'.

מה שעמד במרכז רוב הביקורות על המערכת וחוסר התאמתה לכדורגל, הוא חוסר האחידות: עדיין אין קריטריונים חוקתיים ברורים, שקובעים מהו פנדל ומהו לא, וכיצד קובעים מהו נבדל - ועדיין ההחלטה בסופו של דבר נתונה בידי שופט אנושי, שמחליט על סמך שיקול דעתו (ועל סמך המצלמות, שלא תמיד נמצאות בזווית המאפשרת קבלת החלטה נכונה). כעת, אולי החל ניסיון לשנות את החוקה בהתאם, כך שה-VAR יכול להתאקלם בהצלחה יתרה בתוך משחק הכדורגל.