$(document).ready(function () { setTimeout(function () { $('#Haim_L').remove(); }, 2500); // Remove the element after 3000 milliseconds (3 seconds), you can adjust this value as needed });
הצטרפו אלינו
ברשתות החברתיות:

לזרום עם הטרנט: האבולוציה של טרנט אכסנדר ארנולד

מגן ליברפול נחשב לאחד הטובים בעולם בתפקידו, אבל קלופ משתמש בו הרבה מעבר לכך. המטרה בכניסות למרכז, השת"פ עם סלאח והנדרסון והדרך בה הופך לאיום התקפי. וגם: שאלת המעבר לקישור

אבירן גרין
אבירן גרין  27.04.22 - 15:57

טקטית, מלהיבה, קבוצתית התקפית, הגנתית ומנצחת - ליברפול מודל 2021/22 היא כל מה שקבוצת כדורגל שואפת להיות. תואר אחד כבר יש לה, שלושה נוספים בהישג יד ורגל והיא במרחק שלושה משחקים וניצחון אחד לפחות מזכייה בליגת האלופות בפעם השביעית בהיסטוריה שלה. עונת הבלהות הקודמת נשכחה קליל וממנה צמחה קבוצה חזקה ונחושה ורבים משוכנעים שהיא הגרסה הטובה ביותר של המייטי רדס תחת יורגן קלופ, אפילו יותר מזו ששברה את הרצף ההוא בן 30 השנים.

להצלחה הזו אבות רבים. מווירג'יל ואן דייק ואליסון שמשרים ביטחון בחלק האחורי, לטיאגו שנכנס לקצב ומשלים עונה בה הזכיר מדוע מדובר באחד הקשרים הטובים בעולים ועד לדיוגו ז'וטה, סדיו מאנה וכמובן מוחמד סלאח, מלך השערים והבישולים של ליברפול בפרמייר ליג וזה עוד רק הטייטל הפשטני שלו. בין כל אלה, מתפתח לו אחד השחקנים החשובים במכונה המשומנת שנבנתה במרסיסייד: טרנט אלכסנדר ארנולד.

סיפורו של תוצר האקדמיה של ליברפול והחיבור לקבוצה ולעיר בה כבר מוכר לכל אוהד כדורגל ממוצע. אלכסנדר ארנולד קיבל את הצ'אנס מקלופ עוד בגיל 17, הפך במהרה לבאנקר בהרכב והיה שם בכל רגעי השיא של הרדס בשנים האחרונות. העונה, הוא הפך לדומיננטי במיוחד לא רק ביחס לליברפול עצמה, אלא ביחס ליבשת כולה ונהנה מעונת שיא של 18 בישולים בכל המסגרות כשעדיין נותרו לא מעט משחקים בלו"ז העמוס.

עם ראיית משחק יוצאת דופן ויכולת מסירה ששחקנים מעטים יכולים להתגאות בה, אלכסנדר ארנולד הפך לאיום התקפי של ממש וקשה לזכור שמדובר בסופו של דבר במגן ימני. הוא ממוקם ראשון בפרמייר ליג במסירות מפתח בממוצע למשחק (2.9), שלח 79 מסירות מדויקות לרחבה מה שממקם אותו שלישי מבין שחקני חמש הליגות הבכירות באירופה ונגע 1,004 פעמים בכדור בשליש ההתקפי (מקום שישי).

ישנו נתון מעניין נוסף המעיד עד כמה המגן הצעיר הוא כוח התקפי הנקרא פעולות שמובילות למצב בעיטה. כלומר: שתי הפעולות ההתקפיות שקדמו לבעיטה כמו דריבל מוצלח, מסירה, סחיטת עבירה נכנסות לסטטיסטיקה. לאלכסנדר ארנולד יש עד כה העונה 137 כאלה, מה שממקם אותו שביעי מבין חמש הליגות הבכירות, מתחת לשמות כמו דימיטרי פאייט, ויניסיוס וקיליאן אמבפה. מה שיותר מיוחד היא העובדה שהוא שחקן ההגנה היחיד ברשמית 25 השחקנים המובילים בקטגוריה.

מספר 66 האדום משתפר ממשחק למשחק, מעונה לעונה וככל שהזמן עובר קלופ מוצא דרכים חדשות ומגוונות להשתמש בו כדי להפתיע את היריבות שלמדו כיצד לעצור את ההתקפה האימתנית שלו. אם ממגן ממוצע נדרש להיצמד לקו ולבצע עקיפות כדי לפתוח שטח לשחקן הכנף, אלכסנדר ארנולד משחק בצורה חופשית יותר, מרבה להיכנס להאלף ספייס (השטח שבין האגף למרכז, זוכרים?), כדי להעמיס את הקישור ולבצע את הפעולות המסוכנות במרכז המגרש או קרוב לרחבה.

בווידאו הזה, אפשר לראות את השימוש ב-TAA מול קבוצה צפופה ומתגוננת כמו בנפיקה. רוברטו פירמינו יורד לעזרת הקישור ויוצר עומס במרכז יחד עם פאביניו ונאבי קייטה, ג'ורדן הנדרסון מחפה על היציאה של אלכסנדר ארנולד מהמיקום וזה מוצא את רוברטסון באגף השמאלי.

רוצים עוד דוגמה לפיצוח הגנה נמוכה בעזרת אלכסנדר ארנולד? בכיף. נעבור למשחק מול אתלטיקו מדריד בוונדה מטרופוליטנו. שניים משחקני הקישור של ליברפול - אלכס אוקסלייד צ'מברליין והנדרסון יוצרים עומס באגף השמאלי יחד עם ז'וטה ומאנה (שמשחק את ה-9 המדומה), סלאח מרווח לימין מה שיוצר למגן מספיק שטח לעשות בו כרצונו. וזה מוביל לגול.

אז אמרנו סלאח, ואמרנו הנדרסון ושניהם מסייעים לטרנט לבוא לידי ביטוי עם חילופי מקומות שמבלבלים את שחקני היריבה. במשחק השני מול אתלטיקו הגיעה דוגמה יפה לשיתוף הפעולה בין השלושה: הנדרסון (עם סרט הקפטן) וסלאח מאיישים את הקו ומספר 66 עומד במשבצת בה אמור להיות הנדרסון. כשהכדור עובר לקשר, טרנט מבצע את התנועה לאגף בעוד שסלאח נכנס לשטח שנוצר בעקבות המשיכה ומגיע למצב בעיטה מסוכן.

מול אינטר שיתוף הפעולה הזה שוב בא לידי ביטוי, הפעם בהתקפה מתפרצת ובעזרת תנועה חכמה עם וללא הכדור. טרנט מחלץ על הקו ומוצא את סלאח שמוביל את הכדור דרך ההאלף ספייס. הנדרסון מעביר לשמאל ובזמן הזה נוצר שטח פנוי אותו אלכסנדר ארנולד כדי לייצר עוד מצב בעיטה שכמעט נגמר בשער.

יחד עם החופש שהוא מקבל, TAA מנצל את חוש ההתמצאות במרחב שלו, חושב כמה צעדים קדימה ומבצע פעולות מסובכות בזריזות. בווידאו האחרון אנחנו מסיימים איפה שהתחלנו מול בנפיקה באצטדיון האור: בזמן שהוא מגן גבוה מאוד, אלכסנדר ארנולד מעיף מבט חטוף כדי לקלוט את אברטון באגף שלו ולזהות שאיברהימה קונטה מחפה עליו. ברגע שליברפול מרוויחה את הכדור, הוא עוצר את הריצה אחרי גונסאלו ראמוס, שולח מבט קדימה ומעביר כדור ארוך בדרך לשער נהדר.

המעלות והאיכויות של אלכסנדר ארנולד הן כאלה שקשרים רבים יכולים רק לקנא בהן מה שהעלה את הדיון האם השלב הבא באבולוציה שלו הוא הקישור, בדומה לפיליפ לאם ויושוע קימיך. לאנגליה יש אינפלציה בעמדת המגן הימני, מה שכבר גרם לגארת' סאות'גייט לנסות זאת במשחק במוקדמות המונדיאל מול אנדורה, ניסוי שלא היה מוצלח במיוחד והסתיים כעבור 45 דקות.

"מי שצופה במשחקים שלנו יכול לראות שהמיקום של טרנט כבר השתנה. למה לקחת את המגן הימני הטוב בעולם ולהפוך אותו לקשר?", תהה קלופ אחרי המשחק ההוא בספטמבר. "חבל שב-2021 אנחנו עדיין מדברים ככה על כדורגל, שחקנים יכולים לשחק בכל מקום על המגרש. במיוחד כאלה טובים". במרכז הקישור אלכסנדר ארנולד עשוי לקבל פחות שטח פעולה וידרוש ממנו משימות אחרות שימנעו ממנו לבוא לידי ביטוי בצורה בה התרגלנו לראות ממנו.

הכדורגל מתקדם בקצב מסחרר לכיוון של משחק ללא עמדות ואלכסנדר ארנולד בפרט וליברפול בכלל הם מדגם מייצג לכך. יכול מאוד להיות שאת העונה הזאת המייטי רדס יסיימו עם עוד תואר, שניים או שלושה בארון ובגיל 23 בלבד המגן יבסס את מעמדו כאחד משחקני ההגנה הגדולים והמעוטרים בתולדותיהם. הדרך לשם, עוברת דרך ויאריאל.