$(document).ready(function () { setTimeout(function () { $('#Haim_L').remove(); }, 2500); // Remove the element after 3000 milliseconds (3 seconds), you can adjust this value as needed });
הצטרפו אלינו
ברשתות החברתיות:

ליגה א' בסכנה? "המתווה פוגע בפרנסה שלנו"

שחקנים בליגה זועמים על מגבלת התקציב. מנהל הקבוצה של דימונה ומוביל המאבק: "מנסים לרסק אותנו כלכלית, אם לא ייענו לדרישתנו נשבית את הליגה"

גיא זילכה
גיא זילכה  29.06.23 - 15:45

האזינו לערן לוי מדבר נגד הרפורמה של ההתאחדות בנגן הווידאו למעלה>>

האם פתיחת הליגות הנמוכות, ביניהן גם ליגה א', ניצבת בסימן שאלה?
הנהלת ההתאחדות לכדורגל אישרה בתחילת השבוע את הרפורמה לפיה כבר מהעונה הקרובה יוגבר התקציב לתמיכה בקבוצות הספורט.

בסוף השבוע האחרון פורסם באתר "דאבל פס" על רצונה של ההתאחדות לכדורגל לבצע רפורמה בכל הקשור לליגות הנמוכות - ואכן בתחילת השבוע אישרה הנהלת ההתאחדות מספר צעדים שצפויים לשנות את פני הליגות הנמוכות בשנים הקרובות, אך נראה ששחקנים בליגה א' לא מרוצים כלל מהמתווה החדש.

בין השאר נקבע כי כל קבוצות ליגה א' מחויבות להגיש מסמכים לבקרה התקציבית עד ה-15 לאוגוסט, כאשר תקציב השחקנים והמאמנים לא יעלה על סכום של עד מיליון שקלים (ברוטו) - גבול שונה מזה שהיה עד היום.  משמעות הדבר היא שקבוצות גם לא יוכלו לקבוע מענקים מעבר לסכום המוקצב.

לפיכך, לא יהיה 'כח' משמעותי לקבוצות עם אפשריות כלכליות גדולות. סעיף משמעותי שנובע מהמתווה הוא החובה של השחקנים והמאמנים לחתום על חוזים בכתב ובעל פה. יו"ר ההתאחדות שינו זוארץ אמר לאחרונה: "הנהלת ההתאחדות לכדורגל התאחדה לטובת נושאים ובין הבולטים תקנון חדש לליגה א'. אני מלא הערכה לענייניות בה הנושא אושר ונדון.  הפוטנציאל בליגות הנמוכות הוא גדול ובכדי שתתאפשר לממש אותו, מקצועית, ניהולית וערכית, נדרש השינוי הגדול שאושר בישיבת הנהלת ההתאחדות".

חננאל עייש, מנהל הקבוצה של מ.ס דימונה ואחד ממובילי המאבק, מסר לערוץ הספורט: "אם לא יענו לדרישות של השחקנים, הם חד משמעית יעשו הכל על מנת להשבית את הליגה. כרגע לא התעסקנו בליגת העל והלאומית, אנו נעשה מאמץ על מנת לרתום משם שחקנים שיצטרפו אלינו למאבק"

"כל שחקני ליגה א׳ בחזית", אמר עייש. "אין שמות של מוביל כזה או אחר, יש קונצנזוס ואחדות מטורפת סביב הדבר. אנחנו כרגע עומדים על 410 שחקנים מליגה א׳, חמישה סוכנים, ובהמשך יצטרפו עוד שחקנים. הבעיה במתווה היא ששחקנים יאבדו את מקור פרנסתם, יאבדו את המשפחות שלהם, ובעיקר אנחנו נאבד את הכדורגל. לא לכולם יש את המזל להצליח בליגת העל ובליגה הלאומית, אז לרסק את ליגה א'? למה? הם מנסים להסביר את ההגבלה כעצירת הכסף השחור אבל האם זה לא יגביר את הכסף מתחת לשולחן?"

מדובר למעשה על מאבק חברתי כלכלי, שמטרתם של שחקני הליגות הנמוכות היא בסך הכל להתפרנס בכבוד. בשנים האחרונות אנחנו עדים לכך ששחקנים בעלי עבר עשיר בליגת על, עוברים לליגות הנמוכות ומעוניינים להעביר את השנים האחרונות שלהם בקריירה כספורטאים בכבוד ובתחרויות הישגיות.

כפי שאמר עייש, מדובר שוב בניסיון הגיוני לעצור הזרמה של כסף שחור למען שיפור הליגות הנמוכות, אך האם זהו הפתרון הנכון לבעיה? בסופו של דבר, מדובר בשחקנים צעירים ובוגרים שבשורה התחתונה רוצים להתפרנס. גם אם זה לא מקור הפרנסה הראשי שלהם.

תגובת ההתאחדות לכדורגל: "מטרת הרפורמה היא אך ורק להיטיב עם הליגה ובראש ובראשונה עם השחקנים, בכל הקשור למוסר תשלומים, בקרה תקציבית ומאבק בכסף השחור. הסכום של מיליון שקלים ברוטו אינו כולל עלות מעביד, ומכאן שהוא גבוה יותר, או מענקים. אישור הרפורמה פה אחד בהנהלת ההתאחדות לכדורגל, נעשה לאחר בחינה מעמיקה של ועדה שבחנה במשך כחצי שנה את כלל ההיבטים ובתמיכת רוב מכריע של הקבוצות. אנחנו משוכנעים כי כל מי שיבחן אותה באופן ענייני יבין עד כמה היא הכרחית. אי אפשר להלין על כך שחוזים לא מכובדים, שיש השתוללות חסרת אחריות וכסף שחור, וכאשר נעשה מאמץ אמיתי ואחראי להבטיח עתיד טוב יותר לרצות לחזור לכאוס שקדם לזה".