$(document).ready(function () { setTimeout(function () { $('#Haim_L').remove(); }, 2500); // Remove the element after 3000 milliseconds (3 seconds), you can adjust this value as needed });
יורוליג 2023/2024
קבוצה מש’ נצ’ הפסד הפרש
1 ריאל מדריד 34 27 7 243
2 פנאתינייקוס 34 23 11 172
3 מונאקו 34 23 11 99
4 ברצלונה 34 22 12 120
5 אולימפיאקוס 34 22 12 117
6 פנרבחצ`ה 34 20 14 135
7 מכבי תל אביב 34 20 14 30
8 באסקוניה 34 18 16 -18
9 אנדולו אפס 34 17 17 16
10 וירטוס בולוניה 34 17 17 -78
11 פרטיזן בלגרד 34 16 18 -20
12 ארמאני מילאנו 34 15 19 14
13 ולנסיה 34 14 20 -96
14 ז`לגיריס קובנה 34 14 20 2
15 באיירן מינכן 34 13 21 -120
16 הכוכב האדום בלגרד 34 11 23 -52
17 וילרבאן 34 9 25 -213
18 אלבה ברלין 34 5 29 -353
הצטרפו אלינו
ברשתות החברתיות:

אמונה עיוורת: ניתוח ההפסד של מכבי לפאו

הגנת מכבי תל אביב ממשיכה להתקשות מול הקבוצות הגדולות באירופה, ונראה שספאחיה איבד את האמון ביכולת של חלק מהשחקנים. ההפסד של הצהובים לפנאתינייקוס, חשף שוב את הבעיה בחשיבות המוגזמת שמייחס המאמן לנושא איבודי הכדור. שי האוזמן מנתח

שי האוזמן
שי האוזמן  20.12.17 - 10:00

כמו שחקן בייסבול ולו שלוש פסילות, כך התייצבה מכבי תל אביב לשבוע היורוליג הקשה ביותר שסידר לוח השנה. פסילה ראשונה נרשמה במוסקבה בשישי האחרון. פסילה שניה וצורבת לא פחות ספגה אמש באולם על שם ניקי גאליס באתונה. ועכשיו? עכשיו פנרבחצ'ה בחמישי.

מצד אחד, נצחון על הקבוצה של ז'לקו אוברדוביץ' יהווה הישג אדיר ויתרום משמעותית למאמצי ההשתלבות בשמיניה הראשונה. מצד שני - גם הפסד צריך, שלא לומר חייב, להתקבל בהבנה. קשה לאוהדי מכבי תל אביב לקבל את זה, וטוב שכך, כיאה לחבורה גאה ולמודת הישגים, אבל הסיכוי של הקבוצה שלהם לנצח את אחת מיריבות העילית של המפעל איננו גבוה. והדבר בלט במיוחד אתמול, עת פגישה יריבה יוונית נטולת בעל הבית והשחקן המוביל. ניק קלאת'ס הוא לא רק אחד המוסרים הגדולים ביבשת, אלא גם זה שבלעדיו נחשבת הקבוצה של צ'אבי פסקוואל להרבה פחות נבונה, לשון המעטה. כשהיא מונהגת בידי הרכז השני והשלישי (לקביצ'יוס הליטאי ופאפאס המקומי), לא רק שאמורה היא לשחק כדורסל חכם פחות, אלא גם להגיע למצבי התקפה טובים פחות – ובעיקר להתמודד הרבה פחות טוב מול מצבי משחקים לחוצים.

למזלה, פגשה פנאתינייקוס אמש יריבה שאין לה את הכלים, או יותר נכון את הנכונות להלחיץ אותה או לאתגר אותה. כי מכבי ת"א, וזאת עוד לפני שמגיעים לשאר בעיותיה, מנסה לפתור בעיות אקוטיות באמצעים שמרניים. או במילים אחרות, גם מודל דצמבר 2017 בצהוב חושש להתפרע. דיברנו כאן רבות על החשש הקמאי של נבן ספאחיה מפני איבודי כדור. איבודי כדור, אתם יודעים, מגיעים לרוב מקצב משחק מהיר או מסגנון משחק הרפתקני. נבן ספאחיה שונא לאבד כדורים. ונבן ספאחיה טועה טעות מרה.

אתם לא צריכים להאמין לי – פשוט תאמינו לסטטיסטיקה. מכבי תל אביב מדורגת רביעית ביורוליג (לחיוב) באיבודי כדור, היינו ישנן 12 קבוצות שמאבדות יותר ממנה ורק שלוש קבוצות שמאבדות פחות ממנה. אגב, ארבע הקבוצות הנוספות שממעטות לאבד כדורים (הכוכב האדום, מילאנו, באמברג, ואנדולו) מדורגות במקומות 10 ומטה בטבלה.

עכשיו שימו לב לזה – כשהיא מפסידה במשחקים, ממוקמת מכבי תל אביב ראשונה ביורוליג, עם 10 איבודי כדור בלבד. או במילים אחרות: בהפסדים, תכנית המשחק של ספאחיה מצליחה והקבוצה שלו מאבדת מעט מאוד כדורים. יש יותר ברור מזה? ותודה בעניין זה לגולש ולצייצן מיכאל סער שהפנה שימת לבי לנתון הזה.

וכך גם אתמול. מכבי תל אביב איבדה בסך הכל שבעה כדורים, שזה נהדר. פאו איבדה 10 כאלה. וניצחה קל.

אל ההתקפה של מכבי נחזור עוד מעט. בואו נדבר קצת על הגנה.

גם בהיעדרו של קלאת'ס, הרגישה פאו של פסקוואל בנוח אל מול הפתרונות ההגנתיים שהציבה מולה מכבי תל אביב. היא הלכה בקלות את הנקודות החלשות של מכבי וסימנה מספר שחקנים שכדאי לשבת עליהם לאורך כל הערב. למשל מייקל רול, ובייחוד במצבי פיק אנד רול.

זמן דוגמאות עכשיו: נתחיל דווקא בדוגמא להגנה תוקפנית (שאיננה מייצגת) של מכבי אמש. טיוס קופץ כאן למלכודת, ביחד עם מייקל רול, מול הפיק אנד רול של מאט לוג'סקי (24). ג'יימס גיסט (14) מגיב בתנועה קצרה לכיוון קו העונשין (שנקראת שורט רול), כאשר גם קיין וגם רול מחליטים להגיע ולעזור. משם הדרך קצרה להגבהה לכיוונו של אנטטקומפו (43). הפעם זה נגמר בעבירה בלבד.

via GIPHY

עכשיו דוגמאות אחרות. כאן נראה פיק אנד רול פאו של ריברס (3) וסינגלטון (0) מול מייקל רול ותומאס. הטיפול ההגנתי של דשון תומאס רשלני משהו, אבל העיקר שהוא מסמן משהו עם הידיים. טיוס מנסה לעזור על החדירה, אבל קיין מאחר בעזרה לעוזר – והקיצר, גיסט חופשי לסשן ניתורים חביב.

via GIPHY

עכשיו פיק אנד רול של פאפאס (11) ו-וויוקאס (15) אשר (סוג של) נשמרים בידי נוריס קול וארט פרחוסקי. שימו לב לדשון תומאס שמלווה את קני גבריאל (22) בדרכו למעלה, מה שלא מפריע לו שוב לסמן משהו עם הידיים. עזבו – פשוט תהנו ממסירת האמן של פאפאס.

via GIPHY

נמאס לכם? בצדק. רק דוגמא אחרונה לענין הזה: פאפאס בפיק אנד רול עם גיסט. השומרים? (שוב) רול את פרחוסקי. פאפאס לוקח את הבלארוסי הגדול לטיול. ותומאס? הוא מזיז את היד. בנוהל. חבל שלא את הרגליים.

via GIPHY

הבעיות ההגנתיות של מכבי לא נעצרות רק בפיק אנד רול. כלומר, בכל הקשור להגנת החמישה מול חמישה של הסמי פיינליסטית מליגת העל שלנו, הטיפול במהלך הנפוץ ביותר בכדורסל הוא שורש כל רע. זה נכון. ומשם, מכבי צריכה להמר על סגירת הצבע ומניעת סל קל – ואז לחטוף שלשה, או לצאת בכל הכוח על הקלעים היריבים ולהיחשף לדאנקים בפרצוף. חשוב לאמר, לחזור ולטרחן: הבעיות ההגנתיות של מכבי אינן נעוצות רק בכמות השלשות שממטירה עליהן היריבות. השלשות הללו הן פשוט סימפטום (חוזר) ללקויות בסיסיות. כך היה במשחק ההפסד במוסקבה, בו ספגה מכבי 49 נקודות במחצית הראשונה, כשצסק"א קולעת בסך הכל 4 שלשות. ככל שרמת היריבה גבוהה יותר, כך קשה יותר להצליח עם תכנית המשחק ההגנתית והצפויה למדי של הצהובים. ואם נוסיף לתוך הקדרה הזאת גם את ענייני הגודל של מכבי בקו האחורי, במיוחד כשהיא משחקת עם הרכב שלושת הגארדים (קול, ג'קסון וקיין), אז אפשר להבין שגם שם יש כמה פרובלמות. למשל כאן, כשדווקא ג'קסון הוא זה ששומר על ריברס. נו, אז פוסטאפ קל וסל קל.

via GIPHY

אבל לא רק בהגנה מול התקפה המסודרת. קבוצה כמו מכבי, שלא רצה כדרך חיים, גם לא יורדת להגנה בצורה ממושמעת ומיומנת מספיק. למשל כאן. מכבי מנסה לרדת להגנה לאחר איבוד כדור של מייקל רול. שימו לב לקיי.סי ריברס ששועט לו (באיטיות) במעלה משחק המעבר של פאו. יש לא מעט שחקנים שיכולים היו לאסוף אותו. למשל דשון תומאס (שתאמינו או לא, סימן שוב משהו עם היד) או דיברתולומיאו (שהיה חייב לעזוב את לקיביצי'וס), אבל הם העדיפו שלא. זכותם.

via GIPHY

תכנית המשחק של פנאתינייקוס כוללת, באופן שיטתי, לא מעט חילופים הגנתיים. לשם כך, בין היתר, עלה פסקוואל בחמישיה הפותחת עם הרכב תלת מפלצתי שכולל את סינגלטון, גיסט ואנטטקומפו. ביחד. הגנת חילופים אפשר לשבור ולהעניש בעזרת יכולת אחד על אחד גבוהה ו/או באמצעות יכולת זיהוי וביצוע ברמה גבוהה. עדיף גם וגם וגם. בתחילת המשחק הצליחה מכבי להעניש, פה ושם, חילופים לא מספיק טובים של היוונים. למשל כאן: כשכריס סינגלטון עובר לשמור על מייקל רול, מוצא עצמו ג'ונה בולדן כשהוא נשמר על ידי מאט לוג'סקי. שימוש יפה בגוף + מסירה איכותית = סל קל.

via GIPHY

לאורך זמן, החילופים ההגנתיים של פאו ניצחו. למרות הסתננויות של קול וג'קסון מדי פעם, מצאו הגארדים של מכבי את עצמם מתמודדים מול אתלטים גבוהים וניידים ששיבשו להם את יכולת היצירה ממצבי אחד על אחד. וכשאין איום קליעה מצד אחד או שחקן פוסטאפ יציב מהצד השני (כולל דשון תומאס אתמול), אז פשוט מפסידים. ואפשר היה לחוש את הדכדוך של ספאחיה את גודס נוכח היעדר היכולות או הכישורים. אתמול הריץ הצוות המקצועי של מכבי, מעשית, רוטציה בת 6 שחקנים (תומאס, ג'קסון, קול, רול, טיוס, קיין) ועוד שני חצאים (פרחוסקי ובולדן). לא בטוח שאפילו המאמן הקרואטי האופטימי מאמין כיום ששאר שחקניו, כולל דיברתולומיאו וכהן, מסוגלים כרגע לשחק ברמה המסוימת הזאת. אה, ואין גם את הריבאונד שיאפשר עוד ועוד הזדמנויות.

מכבי תל אביב התייצבה למשחק אמש כקבוצת הריבאונד הטובה במפעל. היוונים? הם דורגו רק במקום ה-13 לפני הג'אמפ בול. אבל להבדיל מקבוצות מולן חשה מכבי עליונות אתלטית, פאו אתלטית לא פחות. לפחות. ואתמול הפסידה מכבי גם בכל קטגוריות הריבאונד, אותו הפרמטר שאיתו ובגללו הצליחה לנצח לא מעט משחקים העונה. עדיין, ואחרי כל זה, מצבה של מכבי תל אביב לא רע בכלל. מצבה עדיין לא רע בכלל במאבקיה הריאליים על מקומות 7-10. ואם תצליח להסתיר חסרונותיה הבולטים ולהתעלות לערב מיוחד אחד, מחר מול אלופת היורוליג, תוכל לתת לעצמה מקדמה עצומה אל מול יריבותיה על הכניסה למועדון 8 הגדולות של המפעל.