$(document).ready(function () { setTimeout(function () { $('#Haim_L').remove(); }, 2500); // Remove the element after 3000 milliseconds (3 seconds), you can adjust this value as needed });
יורוליג 2023/2024
קבוצה מש’ נצ’ הפסד הפרש
1 ריאל מדריד 34 27 7 243
2 פנאתינייקוס 34 23 11 172
3 מונאקו 34 23 11 99
4 ברצלונה 34 22 12 120
5 אולימפיאקוס 34 22 12 117
6 פנרבחצ`ה 34 20 14 135
7 מכבי תל אביב 34 20 14 30
8 באסקוניה 34 18 16 -18
9 אנדולו אפס 34 17 17 16
10 וירטוס בולוניה 34 17 17 -78
11 פרטיזן בלגרד 34 16 18 -20
12 ארמאני מילאנו 34 15 19 14
13 ולנסיה 34 14 20 -96
14 ז`לגיריס קובנה 34 14 20 2
15 באיירן מינכן 34 13 21 -120
16 הכוכב האדום בלגרד 34 11 23 -52
17 וילרבאן 34 9 25 -213
18 אלבה ברלין 34 5 29 -353
הצטרפו אלינו
ברשתות החברתיות:

נשארו כיתה: ציוני הסיבוב הראשון של מכבי ביורוליג

התלמיד המופרע שהתיישר, הכוכב שזקוק לעזרה מחבריו לספסל הלימודים ומה הדירוג להנהלה? מכבי תסגור הערב סיבוב ראשון ביורוליג. "הולך למוניטור" עם אסיפת הורים אלטרנטיבית. מי המצטיין, מי הנכשל ומה ההערכה למורה המחליף שמונה? הכל בפנים

רועי כהן
רועי כהן  27.12.18 - 13:18

מכבי ת"א תסגור הערב (חמישי) את הסיבוב הראשון ביורוליג במשחק נגד אולימפיה מילאנו, שיחתום את הסיבוב המאכזב והגרוע ביותר של האלופה הישראלית מאז תחילת פורמט הליגה של היורוליג ב-2016, עם מאזן 4-10 שמציב ספק ענק ביכולתה של מכבי לעמוד במטרת העל בתחילת העונה - העפלה לפלייאוף.

  • הערב ב-21:00 ב-5SPORT: מכבי ת"א מול מילאנו

נסיבות מקלות לא חסרות: הגרלת המשחקים הקשה, הפציעה של ג'רמי פארגו שעד עכשיו לא חזר לפעילות, השבר באגודל שעדיין מטריד את סקוטי ווילבקין, רמון סשנס שהגיע ומיהר לעזוב, וכמובן פיטוריו של נבן ספאחיה שלא הצליח לחבר נצחונות. אבל אלו מהמורות שכל קבוצה מתמודדת איתן והגיעה העת להעניק "תעודת חצי" ל"כיתת מכבי" ולתלמידיה.

הכיתה מתקשה בחלק ההתקפי
כבר בשלב מוקדם של העונה אפשר היה ללמוד שמכבי ת"א של העונה היא קבוצת התקפה הרבה פחות טובה, בלשון המעטה, ממה שהורגלנו משנותיה הגדולות של הקבוצה. הקביעה הזאת באה לידי ביטוי בלא מעט נתונים סטטיסטיים. בהתאם למיקומה בטבלה (14), מכבי ממוקמת בתחתית הטבלה בהרבה פרמטרים: 14 במדד (79.5 למשחק) 13 בנקודות (76.8), 12 באחוזים ל-2 (52.4). שימו לב לנתונים מקשת השלוש: מכבי אמנם רביעית ביורוליג בניסיונות זריקה (345), אבל היא רק במקום ה-11 באחוזים ל-3 (36.2).

מגמה מעניינת אפשר לראות בכל מה שקשור לעבירות. מכבי אחרונה ביורוליג בסחיטת עבירות (17.7 למשחק), וכשהיא כבר מצליחה להגיע לקו, היא קולעת ב-67.5% בלבד, השיעור הנמוך ביותר ביורוליג. בביצוע עבירות מכבי דווקא בצמרת, עם 21.2 עבירות למשחק, מקום 5 ביורוליג. נתון נוסף שמלמד על היעדר השטף ההתקפי, ובעיקר על המחסור ברכז - צורך שבמכבי לא נתנו עליו מענה אמיתי מאז פציעת פארגו - הוא יחס האסיסטים-איבודים, שבו מכבי ממוקמת במקום האחד לפני אחרון עם 165 איבודים על 214 אסיסטים, ומכבי לפני אחרונה גם באסיסטים למשחק (15.2 בלבד).

מאז הגעתו של יאניס ספרופולוס, חל שיפור בכמה פרמטרים, בעיקר הגנתיים: מכבי תשיעית  בריבאונד (33.6), שישית בחטיפות (6.7 למשחק) ורביעית בחסימות (2.7).

הקבוצה נראית מחויבת יותר, רוצה יותר, אבל גם היווני לא הצליח להעמיד מאזן חיובי, ומאז בואו מכבי עומדת על 3 נצחונות ו-4 הפסדים. בימיו הגדולים במכבי, פיני גרשון, (שעבד עם ספרופולוס באולימפיאקוס), אמר: "לא איכפת לי, שנספוג כל משחק 100 נקודות, כל עוד נקלע 101". אז מכבי העכשווית סופגת פחות מ-80 נקודות למשחק, אבל הבעיה היא קולעת בעצמה רק 77 נקודות.

השורה התחתונה: הכיתה מפגינה שיפור בחלק ההגנתי, אך לא מצליחה לבצע את המטלות הנדרשות בהתקפה.

התלמידים: אין מצטיינים בכיתה הזאת
קנדריק ריי
סטטיסטיקה: 12.4 דק', 6.4 נק', 52.6% ל-3, 1.4 אס'

הערכת התלמיד: הגיע לבית הספר בהפתעה, ורבים פיקפקו ביכולתו לספק ציונים טובים. אחרי כמה חיסורים בתחילת העונה, והיעדר קרדיט מהמורה הקודם נבן ספאחיה, ריי קיבל הזדמנויות, 14 דקות בממוצע למשחק מאז בואו של ספרופולוס, שבהן הוא קולע כמעט 10 נקודות למשחק. זה הופך לאותו לשחקן רוטציה לגיטימי, אבל עדיין רחוק מאוד מה"גניבה" שבמכבי קיוו לעשות כשהחתימו אותו ללא ניסיון יורוליג.

ציון: מעט מעל הממוצע.

סקוטי ווילבקין
סטטיסטיקה: 26.4 דק', 13.3 נק', 3.6 אס', 33.7% ל-3

הערכת התלמיד: "מלך הכיתה" הגיע בעסקה שעלתה למכבי בסביבות 10 מיליון שקלים (!). הרעיון שמאחורי הרכש הנוצץ היה ברור: בניית קו אחורי חזק ונוצץ יחד עם ג'רמי פארגו והחתמת שחקן ששיאו עוד לפניו. אבל ברגע שפארגו נפצע, והניסיון עם רמון סשנס לא צלח, ווילבקין היה הנפגע העיקרי מההחלטה התמוהה שלא להחתים רכז. עם זאת, שני המהלכים הזכורים של ווילבקין היו האיירבול במהלך המכריע נגד פנרבחצ'ה, ואי היכולת להוציא זריקה במאני טיים נגד באסקוניה. אין ספק שהכישרון שם, אבל נכון לעכשיו, ווילבקין נופל למשבצת ה"פוטנציאל הלא ממומש".

ציון: בלתי מספיק. זקוק לעזרה ממוריו ומחבריו לספסל הלימודים על מנת לבוא לידי ביטוי.

ג'וני אובראיינט
סטטיסטיקה: 22.1 דק', 9.6 נק', 4.5 ריב'

הערכת התלמיד: אחרי פתיחת שנה שבה אובריאנט נתפס כתלמיד ה"מופרע", לפחות מבחינת סגנון המשחק, אובריאנט מתחיל להתבסס כאחד מעמודי התווך ההתקפיים של מכבי. נכון, הוא עדיין לא ממש אוהב למסור, וכשהוא עושה זאת הוא בדרך כלל מאבד לא מעט (2.1 איב' למשחק), ומידת ההתאמה שלו לצד טאריק בלאק עדיין מוטלת בספק, אבל יותר מפעם אחת אובריאנט שימש העונה כעוגן התקפי מוצלח, והאמת היא שכל "כיתה" זקוקה לפעמים לילד השובב שיכניס קצת עניין ופלפל.

ציון: טוב. צריך להמשיך ללמוד כיצד לעבוד בשיתוף פעולה.


אנג'לו קאלויארו
סטטיסטיקה: 25.3 דק', 8.5 נק', 41.5% ל-3, 4.1 ריב'.

הערכת התלמיד: ההפתעה הנעימה של הכיתה. כשקאלויארו חתם במכבי, השאלה הראשונה היתה "מי?", ומיד לאחריה, "מה?". אבל הפורוורד פיזר את סימני השאלה די במהרה, עם משחק שיא נגד צסק"א מוסקבה. הוא לוחם, מושלם לחדר הלבשה בריא, יודע היטב את מקומו ומצליח לנצל את העובדה שקבוצות אחרות מתמקדות בכוכבים. כך קרה שקאלוירו הוא קבלן הדקות הרביעי במכבי ביורוליג, והנסיבות הפכו אותו ליותר מהשחקן המשלים שהוא אמור להיות, אבל זה לא בהכרח טוב עבור מכבי.

ציון: טוב. שחקן משלים, אך לא מושלם.

מייקל רול
סטטיסטיקה: 25.5 דק', 10.3 נק', 38.5% ל-3, 3.1 אס'.

הערכת התלמיד: שנה שנייה בבית הספר, נחשב לאחד התלמידים המקובלים והאהובים בכיתה. אם מסתכלים על המספרים של רול, הם די דומים לעונה שעברה, אבל יכול להיות שזו בדיוק הבעיה. רול היה אמור לעשות קפיצה נוספת העונה, לתת למכבי ערך מוסף, אבל בינתיים זה לא קורה. לא הרבה באשמתו, אגב, כי גם רול כקלעי ניזון מרכז שצריך להפעיל אותו, ובהיעדר אחד כזה רול נאלץ לקחת על עצמו את מלאכת ניהול המשחק במקום לברוח מחסימות ולהשתחרר לקליעות.

ציון: כמעט טוב. כשחקן משלים יתרום יותר מאשר הפיכתו המאולצת לשחקן מוביל.


דיאנדרה קיין
סטטיסטיקה: 29.1 דק', 9.9 נק', 4.3 ריב', 1.1 חט', 47.4% מהקו

הערכת התלמיד: במובן מסוים, הסיפור של דיאנדרה קיין הוא הסיפור של כל מכבי ת"א העונה. בשום תרחיש קיין לא אמור להיות קבלן הדקות מס' 1 של הקבוצה, אלא השחקן למשימות מיוחדות: זה שיחסל את הסופרסטאר שממול, שייתן את הערך המוסף בריבאונד, שיידע מתי לנצל את החדירה הטובה. במטלות הספציפיות הללו קיין באמת נהדר. אבל עם כמעט 30 דקות לערב, מכבי וקיין נוטים להתבלבל, ואז הוא לוקח הרבה יותר זריקות ממה שהוא צריך וממה שהאחוזים שלו מצדיקים, הוא הופך להיות מקבל החלטות במקום חבר בצוות המסייע. וגם כאן, הנה אנחנו שוב חוזרים לנקודת ההתחלה - מדובר בפועל יוצא של היעדר רכז.

ציון: טוב. יכול להיות טוב מאוד אם ימלא את התפקיד המקורי שלשמו הוא הגיע.


אלכס טיוס
סטטיסטיקה: 18.3 דק', 6.5 נק', 4.1 נק', 0.9 חס'.

הערכת התלמיד: אחד התלמידים המנוסים נמצא בשנה פחות טובה, ומבחינה סטטיסטית אולי הכי פחות טובה בקריירה. מי שהיה ה-MVP של הפיינל פור הישראלי אמור להיות אחת המניות הבטוחות של מכבי העונה, אבל הוא סובל מנסיגה כמעט בכל פרמטר סטטיסטי לעומת העונה שעברה: בנקודות, באחוזים, בריבאונדים ובחסימות - כל אלה היו שווים למכבי נצחונות בעונה שעברה, אבל העונה, כמו יותר מדי שחקנים במכבי, גם טיוס נחלש משמעותית.

ציון: בלתי מספיק.

טאריק בלאק
סטטיסטיקה: 21 דק', 8.7 נק', 5.2 ריב', 1.1 חס'

הערכת התלמיד: מי שהגיע לבית הספר בקול תרועה, מתקשה במטלות השוטפות ובהכנת שיעורי הבית. הכוונה בעיקר לנטייה של בלאק להסתבך בבעיית עבירות, בעיה שרק אתמול הוא האשים בה את השופטים ששורקים לו לטענתו, שריקות מפוקפקות.

אבל העובדות מדברות בעד עצמן, ובלאק מוביל את היורוליג בביצוע עבירות, עם 3.3 למשחק, רובן מיותרות. אז בלאק נאלץ לבלות יותר מדי זמן על הספסל, אבל גם ביותר מ-20 דקות למשחק, בלאק רחוק מהסנטר הדומיננטי והמפלצתי שחשבנו שהוא, וגם כאן - ניחשתם נכון: הוא סובל מהיעדר רכז טבעי שיפעיל אותו.

ציון: בלתי מספיק. אנחנו ממתינים לראות מתי האינטילגנציה מחוץ למגרש תתורגם לפעולות על הפרקט.


יובל זוסמן
סטטיסטיקה: 11.4 דקות, 2.4 נק', 40% ל-3

הערכת התלמיד: "זוס" השתדרג העונה בדקות המשחק ובמעמד, אבל כדי לעשות קפיצת מדרגה אמיתית הוא חייב לדרוש יותר כדורים, ולזרוק אותם לסל כשהם מגיעים אליו. הגנתית הוא לגמרי שם, עם מוטת הידיים הענקית וקריאת המצבים הנכונה, אבל היינו רוצים לראות יותר תעוזה בהתקפה, ויותר מהלכים שמשוחקים עליו.

ציון: מעט מעל הממוצע. התלמיד צריך ליזום יותר כדי לממש את הפוטנציאל שלו.

החבר'ה מהספסל האחורי
הערכה כוללת לג'ון דיברתולומיאו, ג'ייק כהן, נמרוד לוי ודני אבדיה, שמקבלים פחות מ-10 דקות למשחק: דיברתולומיאו בנה את עצמו כישראלי הטוב ביותר בליגה עד כה, וזה עדיין לא שווה אמון ביורוליג. מה זה אומר עליו? מה זה אומר על הכדורסל הישראלי? ג'ייק כהן הצטיין בנבחרת אבל לא נספר ביורוליג; נמרוד לוי נרשם ל-4 משחקים בלבד ושיחק 5 דקות במצטבר; ודני אבדיה עדיין נתפס במכבי כ"העתיד", למרות שאם תשאלו אותנו, הוא ראוי להיות גם "ההווה".

המחנך הקודם: נבן ספאחיה
מאזן לפני הפיטורים
: 6:1
הערכה: כשאתה משאיר מאמן שמלכתחילה לא האמנת בו, ורק בגלל שלקח אליפות, זה לא יכול היה להיגמר טוב. ספאחיה ייזכר בעיקר בגלל אי השקט על הספסל, התלונות התכופות על פציעות ולו"ז והתירוצים למכביר.
ציון: נכשל.

המורה המחליף: יאניס ספרופולוס
מאזן נוכחי: 4:3.

הערכה
: מנסה בכל כוחו להפיח רוח חיים. אפשר לזהות התעוררות הגנתית במכבי, אבל בהתקפה עדיין אין שטף, יש הרבה איבודים ומעט מדי אסיסטים, והכדורסל של מכבי לא בדיוק מצית את הדמיון. לצפות מספרופולוס לסחוף את מכבי לפלייאוף לא יהיה הוגן כלפיו, אבל יש חשיבות לצורה שמכבי תיראה מעכשיו ועד לסוף העונה, בעיקר כדי לא לחזור לתסריט ספאחיה, שעשה עונה אירופית לא טובה ונשאר רק בגלל תואר מקומי.

ציון: כמעט טוב.

הנהלת בית הספר
כמה פעמים ציינו כאן מקרים שבהם מכבי נפגעה כי אין לה רכז? אז כל זה נופל על אחריות הנהלת הקבוצה, ועליה בלבד. מדובר בעונה שנייה ברציפות שבה מכבי לא מצליחה להגיב תוך כדי תנועה ולחזק את הקבוצה. פארגו נפצע לפני המחזור הראשון ביורוליג, ועד שסשנס הגיע עברו שישה מחזורים; אחרי המחזור השביעי הוא כבר לא היה כאן, אבל מכבי החליטה לא להביא מחליף.

במילים אחרות, ולאור התוצאות עד כה, לא נותר אלא לקבוע ולהדגיש באותיות קידוש לבנה: מכבי תל אביב ויתרה על העונה האירופית כבר במחזור ה-8. האם זה מה שמגיע למנויים שמשלמים אלפי שקלים מכיסם מדי שנה? האם זה הולם את המסורת האדירה והמפוארת של המועדון הזה?

ציון: נכשל.