$(document).ready(function () { setTimeout(function () { $('#Haim_L').remove(); }, 2500); // Remove the element after 3000 milliseconds (3 seconds), you can adjust this value as needed });
הצטרפו אלינו
ברשתות החברתיות:

שלזינגר נגד האיגוד: ממררים לי את החיים, מעבירים אותי גיהנום

הסכסוך בג'ודו הפך למלחמה. הג'ודאית, שלקחה חלק בבייג'ין 2008 ובלונדון 2012, דרשה שמאמנה האישי יגיע לאליפות אירופה: "ספורטאי לא יכול לצאת לתחרות בלי מאמן". גורם באיגוד: "היא מנהלת מו"מ על הזכות לייצג את ישראל"

טליה סלנט
טליה סלנט  21.04.13 - 17:36
ביום חמישי הקרוב תיפתח בבודפשט אליפות אירופה בג'ודו, התחרות המרכזית הראשונה עבור הג'ודאים הישראלים מאז המשחקים האולימפיים בלונדון בקיץ שעבר. אולם, על המשלחת הענפה של ישראל שתצא לאליפות, מעיב הסכסוך החריף בין אליס שלזינגר, הג'ודאית הבכירה של ישראל, לבין איגוד הג'ודו עצמו.

הסכסוך החל לאחר המשחקים האולימפיים כאשר היחסים בין איגוד הג'ודו לבין אליס שלזינגר עלו על שרטון. הג'ודאית, שמתחרה במשקל עד 63 ק"ג, התחרתה לפיכך רק פעם אחת מאז שסיימה במקום השביעי בלונדון 2012. לאחרונה המחלוקות נפתרו ושלזינגר אף התחרתה בתחרות הגראנד פרי האחרונה.

אולם, כעת המחלוקת בין הצדדים פרצה מחדש. הסיבה? הג'ודאית, שמתאמנת במקביל בנבחרת ישראל ואצל פאבל מוסין, דורשת שאיגוד הג'ודו יממן את נסיעתו של מאמנה (ובן זוגה) לאליפות בהונגריה והודיעה לראשי האיגוד שאם שהותו של מוסין לא תמומן היא פשוט לא תיסע. כתוצאה מהאולטימטום, בשלב זה השתתפותה של שלזינגר באליפות אירופה בספק.

"קיבלנו בתהדמה את ההודעה של שלזינגר, בייחוד לאור ההקלות הרבות שקיבלה למרות שהחרימה את אימוני הנבחרת במשך חודשים ארוכים", אמר גורם בכיר באיגוד הג'ודו. "זה חמור מאוד שמישהו מנהל מו"מ על הזכות לייצג את ישראל במדי הנבחרת ומציב תנאים להגעתו לנבחרת".

יש לציין שמוסין נסע עם שלזינגר לתחרות הגראנד פרי בטורקיה שם זכתה בארד, ואף היה לצידה במהלך הקרב, בעוד ששני הרשקו נכח במקביל לצד ירדן ג'רבי (השתיים התחרו באותו זמן בחצי הגמר). עם זאת, באיגוד מדגישים כי הכרטיס והשהייה של מוסין מומנו באופן פרטי על ידי השניים, כפי שמקובל, כך לטענתם, גם עם מאמנים אישיים אחרים. ועדיין, היעדרותה של שלזינגר מהמשלחת היא מכה קשה לנבחרת הנשים, בה שלזינגר היא הג'ודאית הבכירה ביותר, לצד ירדן ג'רבי, שהפסידה לה בקרב על הכרטיס הבודד ללונדון. השתיים ימשיכו במאבק ביניהן, נכון לשלב זה, גם על הכרטיס לאולימפיאדת ריו ב-2016.

אליס שלזינגר הגיבה בחריפות לעמדת איגוד הג'ודו. "כולם יודעים כמה אני גאה לייצג את המדינה, האיגוד ממשיך להסתבך בשקרים שהוא מפיץ עליי מאז סיום האולימפיאדה, במטרה לעשות לי דה-לגיטימציה ציבורית. הכל מטעמים פוליטיים", אמרה הג'ודאית שייצגה את ישראל גם בבייג'ין 2008.

"אני רוצה לייצג את ישראל, ואני מראה את זה כל יום, שעה אחר שעה במשך כל השנים, ומתחרות לתחרות", הוסיפה שלזינגר, "ספורטאי לא יכול לצאת לתחרות בלי מאמן, ובמיוחד שאינו יכול לצאת לתחרות בינלאומית עם המאמן של היריבה שלו (שני הרשקו, ט.ס). את הגיהינום שמעבירים אותי בחודשים האחרונים, אי אפשר לתאר. האיגוד לא רוצה אותי באמת, וממרר לי את החיים ללא הרף. אני לא רוצה לפגוע בחברותיי באליפות אירופה, ולכן אמנע מכל התייחסות נוספת. אני מאחלת בהצלחה מכל הלב לנבחרת".