$(document).ready(function () { setTimeout(function () { $('#Haim_L').remove(); }, 2500); // Remove the element after 3000 milliseconds (3 seconds), you can adjust this value as needed });
הצטרפו אלינו
ברשתות החברתיות:

"בא להגן על התואר. אני יכול לחזור עם 2 מדליות"

אלכס שטילוב יתחיל מחר את אליפות אירופה: גם זה בסה"כ עוד הכנה לריו

שירי אלג'ם
שירי אלג'ם  21.05.14 - 20:28

כמעט שנה לאחר שהתמודד עם פציעה בקרסול שאף גרמה לו להחמיץ את אליפות העולם, אלכס שטילוב חוזר לבמה המרכזית. מחר (חמישי) הוא יחל את דרכו באליפות אירופה בסופיה שבבולגריה, כשהמטרה שלו ברורה: להגן על התואר היוקרתי- אלוף אירופה בתרגיל הקרקע.

בנוסף לתרגיל הקרקע, שטילוב יתחרה גם במתח, בו זכה במקום הרביעי באליפות הקודמת ובמדלית זהב בתחרות גביע העולם בחודש שעבר. בראיון לאתר ערוץ הספורט מדבר שטילוב על השנה שהייתה לו, משתף בתחושותיו להגיע לתחרות כ'אלוף', ומספר על המטרות הבאות והמבט שכבר מכוון לריו.

אליפות אירופה זו למעשה התחרות הראשונה הגדולה שלך לאחר הפציעה. איך אתה מרגיש?
"אני מרגיש מעולה, אני נמצא בכושר טוב היום. עשיתי כמה תחרויות הכנה והלך לי לא רע בכלל, עשיתי תחרויות טובות. כך שאני מרגיש מוכן, אם לא במאה אחוז, אז מוכן כמו שצריך''.

ספר קצת על השנה שעברה עליך.
"הייתה שנה לא פשוטה. אחרי שזכיתי במדליית זהב באליפות אירופה נפצעתי בהתחלה במפרק, לא התאמנתי חודשיים באופן מלא. אחר כך התחלתי להתכונן לאליפות עולם ונפצעתי בקרסול, לצערי נאלצתי לפספס את התחרות. אני חושב שהכל מאחוריי, התחלתי הכל מחדש, לכל תחרות יש הכנה חדשה".

במהלך השנה האחרונה היו לך רגעים של ייאוש, של תסכול?
''לא התייאשתי לרגע. זו לא פציעה ראשונה שלי, עברתי כמה פציעות בעבר ואני יודע מה זה להיות פצוע ולפספס תחרויות. זה משהו שצריך להתגבר עליו, לכל ספורטאי יש את הרגעים האלה וצריך לדעת להתמודד איתם''.

ועכשיו אתה מגיע לאליפות אירופה בתור 'אלכס שטילוב אלוף אירופה בתרגיל הקרקע'- זו תחושה שונה?
''אני לא חושב שיש לי תחושה שונה בתור אלוף אירופה כי גם בעבר בתחרויות הגדולות ידעתי למה אני מסוגל לעשות. קודם כל אני צריך לעשות את שלי והכל כבר פתוח''.

וכשאתה אומר לעשות את שלך למה אתה מתכוון?
''הכוונה היא למה שאני יודע לעשות, לעשות את התרגיל שלי. יש לי את התרגיל שנחשב בין הטובים באירופה ואפילו בעולם. אני לא בא להגן על התואר, אני בא לעשות את העבודה שלי וייצא איך שייצא, אבל בכל זאת אתה מגיע לאליפות אירופה כ-פייבוריט".

''ברור שאני רוצה להגן על התואר אבל אני משתדל לא לחשוב על זה. אני לא חושב שזה יכול לעזור לי. קודם כל אני בא לעשות את העבודה שלי ואני חושב שאם אני אעשה הכל נכון אין סיבה שאני לא אוכל להתמודד עם המתעמלים האחרים''.

יש יותר לחץ להגיע בתור אלוף אירופה?
''לא חושב שיש יותר לחץ. המעמד הזה רק יכול לעזור לי, לא לפגוע בי או להפריע. לא היו שינויים בהכנה שלי, עשיתי הכנה רגילה כמו לפני כל תחרות גדולה, הרבה מכנות אימונים בחו"ל, התאמנתי עם מאמן האקרובטיקה שלי בצרפת, עשינו הכל כרגיל''.

שינית משהו בתרגיל שלך?
''שיניתי כמה דברים בתרגיל. אני מהמתעמלים שלא יכול לעשות אותו תרגיל אפילו שנה רצופהץ אני כל הזמן רוטצה לשנות כי זה קשה לעשות את אותו דבר, זה קצת נמאס. אני מנסה לחושב תמיד על אופציות אחרות הפעם מצאתי את הגרסה המתאימה לי ביותר וצריך רק לעשות אותה כמו שצריך".

לאיזה מקום הגרסה המתאימה הזו תיקח אותך?
''קודם כל אני צריך לעלות לגמר. ואז בגמר הכל פתוח, רק שמונה מתעמלים. צריך לעשות הכל כמו שצריך ואז אפשר לזכות בכל מקום אפשרי''. 

מבחינתך אליפות אירופה היא עוד תחנה בדרך לריו 2016 או שזו תחרות שאתה מרגיש שאתה חייב לזכות בה במדליה?
''ברור שאני מכוון לריו. כל ההכנה שלי, כל התחרויות, כל מחנות האימונים, הכל זה הכנה אחת גדולה לריו. אליפות אירופה היא עוד תחנה בדרך לריו. גם אם אני לא אזכה במדליית זהב אני לא חושב שזה יהיה אסון או כישלון גדול בסך הכל זה עוד תחרות, עוד ניסיון, אני רק יכול ללמוד מזה".

תמיד אומרים שהתקשורת מצפה הרים וגבעות, תגיד לנו אתה למה לצפות ממך באליפות אירופה הזו גם בתרגיל הקרקע וגם בתרגיל המתח.
''תמיד יש ציפיות גבוהות, גם אני תמיד מצפה מעצמי להגיע לכמה שיותר גבוה. המטרה שלי היא לעלות בגמר לשני המכשירים, קרקע ומתח, ותוצאה טובה שלי היא לזכות בשתי מדליות''.

בתרגיל המתח, זכית במדליית זהב בו בגביע העולם בחודש שעבר, אליפות אירופה קודמת סיימת במקום הרביעי ופספסת מדלייה. זה עוד תרגיל שנראה אותך מתבלט בו?
''כן, שיפרתי את התרגיל הזה בהרבה בזמן האחרון. אחרי שזכיתי במקום ה-11 בלונדון, זו הייתה הפתעה בשבילי אבל חשבתי שעם עוד קצת מאמץ אני יכול לשפר את התרגיל במתח. הוכחתי את זה באליפות אירופה לפני שנה שזכיתי במקום הרביעי, לא עצרתי, המשכתי לעבוד ולהשקיע, הוספתי כמה אלמנטים קשים ואני חושב שגם במתח יש לי את כל הסיכויים. זה מכשיר לא פחות חלש מקרקע''.

מה כל כך מדליק אותך במתח?
''המתח זה מכשיר מאוד מעניין יש שם הרבה עזיבות, אלמנטים שצריך לעזוב ידיים ואחר כך לתפוס חזרה. אני חושב שזה אחד המכשירים היפים בהתעמלות. בכלל שני המכשירים הכי טובים בהתעמלות לדעתי זה קרקע ומתח, לא סתם בחרתי אותם".   

אמרת שאתה מכוון למדליות. עד כמה זה באמת ריאלי שנראה אותך בשדה התעופה חוזר עם שתי מדליות על הצוואר?
''אני חושב שזה ריאלי, הוכחתי בתוצאות האחרונות שאני יכול לזכות במדליות. גם עכשיו בגביע העולם  שזכיתי במדליות היו שם את המתעמלים הטובים בעולם. בקרקע זה לא סוד שאני בין הטובים בעולם כבר הרבה  שנים.  בכל תחרות אני יכול לזכות במדליה, ואני תמיד מכוון למקום ראשון. גם במתח במשך שנתיים הוכחתי שיש לי תרגיל מספיק קשה כדי לאיים על מדליה באליפות אירופה, נתחיל מאליפות אירופה אחר כך נתקדם לאליפות העולם''.

יש לך הרגשה שמתייחסים אליך כמתעמל בכיר?
''כן, אני מרגיש שגם המתעמלים וגם המאמנים מכבדים אותי אני נחשב למתעמל ותיק, הרבה שנים בתחום, הרבה שנים בטופ העולמי. פעם ראשונה שעליתי לגמר באליפות העולם היה ב-2006, כשהייתי בן 19. מסתכלים עליי, גם באימונים מנסים ללמוד קצת ממני, מסתכלים מה אני עושה, איזה שינויים עשיתי בתרגיל ואני מרגיש טוב עם זה. זה תמיד נחמד לדעת שמעריכים אותך ומנסים ללמוד ממך. זה תמיד נחמד גם לראות מתעמלים חדשים וצעירים שפורצים לטופ העולמי אני חושב שעדיין אני לא פחות טוב מהם, יש לי את היכולות והכי חשוב שיש לי את הניסיון . לניסיון יש השפעה גדולה כי אני עולה לבצע את התרגיל לא בפעם הראשונה ולא בפעם השנייה, עברתי הרבה כאלה, כך שהניסיון יכול לעזור  לי לבצע את התרגיל הכי מדויק''.
 
''אני אתמודד עם זה כמו שהתמודדתי בכל האולימפיאדות. היו כל הזמן היו ציפיות, הן גם לא באו סתם. אני חושב שגם בלונדון היו לי את כל הסיכויים לזכות במדליה, לצערי עשיתי טעות קטנה שהייתה קריטית, המתעמלים האחרים עשו גם תרגילים מושלמים. יש לי עוד שנתיים לעבוד על זה ויש לי עוד הזדמנות. התחריתי כבר בשתי אולימפיאדות ופעמיים הייתי קרוב ממש למדליה אני יודע מה זה להיות קרוב למדליה ואני רוצה לדעת מה זה לזכות במדליה אולימפית''.

אני חייבת לגעת גם בנושא אליס שלזינגר. היא קיבלה לא מזמן את השיחרור מאיגוד הג'ודו . מה אתה חושב על זה שספורטאי ישראלי הולך לייצג מדינה אחרת? 
''אני לא יודע את כל הפרטים, אני לא מכיר את הסיטואציה, לא ניסיתי להיכנס לעומק כך שאני לא יכול להגיד מי צודק אבל ברור שאני מבין אותה. היא ספורטאית והיא רוצה להתחרות ולעשות מה שהיא אוהבת לעשות ואם אין לה את האופציה לעשות את זה פה אז אני לא חושב שיש סיבה לעצור את זה. זה לא המקרה הראשון שספורטאי עובר לייצג מדינה אחרת. אני מכיר הרבה מתעמלים שעברו ממדינה למדינה, זה טבעי".

אבל אתה יודע יש כאלה שיגידו שמדינת ישראל היא מדינה קטנה עם מעט ספורטאים ובגלל זה יש כאלה שמסתכלים על זה בעין לא יפה.
''אולי לא כולם ניסו להבין אותה ולא ניסו להיכנס יותר לעומק לסיפור שלה ולבעיה הזאת. אני גם לא יודע מה עומד מאחורי זה אני לא יודע להגיד מי צודק אבל אני מאמין שהיא עשתה את ההחלטה הנכונה''.

עוד סיפור שהיה בכותרת לאחרונה הוא של אולגה לנסקי, שלא התייצבה לבדיקת סמים וטסה לאוקראיינה. מה אתה חושב על מקרה כזה?
''אם יש בדיקה ספורטאי חייב להגיע לבדיקה. כנראה שהיו לה סיבות מספיק חשובות כדי לא להגיע אבל אני לא יודע את הסיפור, הייתי בחו"ל כשזה פורסם ובאמת שאני לא מכיר את העובדות''.

ראיתי את האימון שלך עם נבחרת הנוער וזה נראה שהם מעריצים אותך ומסתכלים עליך.
''אם אני מצליח איכשהו לעזור ולתמוך בהם אני מאוד שמח, גם הם עוזרים לי להתאמן. נורא קשה להתאמן לבד בהתעמלות כך שזה טוב שיש נבחרת נוער וגם מתעמלים בוגרים שעושים את העבודה קצת יותר כייפית. לפעמים אני נותן למתעמלים הוראות, מה אני חושב שצריך לשפר כי אני יודע מה התחושות ומה עובר בראש. לפעמים אני מעיר להם ומשתדל לעזור להם''.

אגב, מתעמל נוסף שייקח חלק באירוע הוא אנדריי מדבדב שזכה במדליית כסף בתחרות בלובליאנה בשולחן הקפיצות.

הישג שיא לנבחרת ההתעמלות

הישג שיא לנבחרת הנוער של ישראל בהתעמלות מכשירים: הנבחרת בכחול לבן זכתה בערב (רביעי) בהישג הגדול ביותר של ישראל בכל הזמנים כשדורגה במקום ה-6 מבין 36 נבחרות באליפות אירופה לנוער שמתקיימת בימים אלה בסופיה, בולגריה.

הנבחרת כוללת את המתעמלים: ארטיום דולגופיאט, אייל גלזר, מורן ינוקא, יאיר שכטר ומיכאל סורקין, ומאמנם אנדריי לויט.

אייל גלזר העפיל לגמר הקרב רב (24 מתעמלים), כשהוא מדורג במקום ה-17. הוא דורג ראשון בטבעות ושביעי בשולחן הקפיצות. ארטיום דולגופיאט, אלוף ישראל לנוער, שדורג בין ה-19 הראשונים במדינות, קבע את הקריטריון למשחקים האולימפיים לנוער שיהיו באוגוסט בננג'ין.