$(document).ready(function () { setTimeout(function () { $('#Haim_L').remove(); }, 2500); // Remove the element after 3000 milliseconds (3 seconds), you can adjust this value as needed });
הצטרפו אלינו
ברשתות החברתיות:

הבכיר שנעצר: אבנר קופל. ישהה 10 ימים במעצר בית

יו"ר איגוד הכדורסל לשעבר ויו"ר איגוד הכדוריד דורון שמחי נעצרו בחשד למעורבות בפרשה חמורה שמטלטלת את עולם הספורט והמערכת הפוליטית. החשדות: שוחד, מרמה והפרת אמונים

שירלי בר דיין ומוטי פשכצקי  24.12.14 - 18:00

פרשת השחיתות שהותרה הבוקר (רביעי) לפרסום נוגעת באופן ישיר גם לספורט הישראלי. משטרת ישראל חקרה יותר מ-30 חשודים ובין העצורים גם יושב ראש איגוד הכדורסל לשעבר אבנר קופל, יושב איגוד הכדוריד דורון שמחי.

אבנר קופל ישהה 10 ימים במעצר בית ויוכל לצאת רק לצורכי החקירה או למשרד של עורך דינו, זאת תוך תיאום עם החוקרים ובאישורם. דורון שמחי נשלח למעצר בית בן 7 ימים ובקשתו לצאת מדי יום ל-4 שעות לתחנת דלק שבבעלותו נענתה בשלילה.

משה קליסקי, ששימש בעבר כיו"ר מכבי ראשל"צ וחבר הנהלת האיגוד, הוא המעורב השלישי בפרשה, אשר לו קשר לאיגוד ספורט. קליסקי יישאר במעצר עד יום שלישי. "יש כרגע סקירה של המשטרה, כך שלא ניתן להוסיף יתר על המידה. אין כאן שוחד או תיווך לשוחד, הפעולות של מרשי נעשו בשקיפות מלאה ואין חשש לעבירה פלילית בנושא. רוב החשודים שהגיעו היום מעצרם הוארך, אנחנו מכירים הרבה מקרים שתיקים החלו בהארכת מעצרים ובסוף נסגרו", אמר עורך דינו אדי אבינועם.

על פי הדיווחים, חוקרי יחידה 433 עיכבו לחקירה שורה של אישים בכירים ממשרדי ממשלה וממועצות מקומיות בחשד כי היו מעורבים בעבירות של שוחד, מרמה והפרת אמונים באמצעות העברות כספים לעמותות וארגונים שונים. בין החשודים נמצאת סגנית השר פאינה קירשנבאום (ישראל ביתנו), יו"ר מטה המפלגה, מנכ"ל של משרד ממשלתי, ראשי רשויות ובכירים נוספים.

האיגודים המדוברים הם איגוד הכדוריד ואיגוד הכדורסל, בתקופה בה עמדו בראשם כאמור דורון שמחי ואבנר קופל בהתאמה, כאשר על פי החשד לקחו חלק בשיטה שבמסגרתה התקבלו תקציבים ממשלתיים ללא הליך תקין. אחד החשדות הספציפיים של המשטרה מדבר על העברת כספים דרך אקדמיות הכדורסל והכדוריד של מכון ווינגייט - כאשר החשודים הוציאו לכאורה חשבוניות על שם מכון ווינגייט, אולם היו בפועל עובדי האיגודים.

בית"ר: "מבקשים לא לחרוץ דין"
מבית"ר ירושלים נמסר בתגובה: "מועדון הכדורגל בית"ר ירושלים מצר על חקירתו של אבנר במשטרה ובתקווה שהמשטרה תסיים את חקירתה כמה שיותר מהר. מבחינת המועדון, אבנר זכאי עד אשר יוכח אחרת ולכן מבקשים אנו מכולם לנהוג באיפוק ולא לחרוץ דין כמקובל במחוזותינו. אנו מבהירים כי כל המיוחס לקופל אינו קשור לבית"ר ולא לתקופה בה משמש כיועץ השיווק והמיתוג של המועדון".

בהתאחדות לכדורגל הגיבו: "לא עודכנו בחשדות או בפרשה עצמה, כיוון שהדבר כלל אינו קשור להתאחדות לכדורגל. אבנר קופל הוא חבר הנהלת ההתאחדות בין שאר עיסוקיו בתחום הספורט. בשלב זה אין לנו אלא להמתין לתוצאות החקירה". מאיגוד הכדוריד נמסר: "מתנהלת חקירה רחבת היקף, שאינה קשורה ישירות לפעילות איגוד הכדוריד. האיגוד מתנהל על פי חוק וכללי המנהל התקין, וישתף פעולה עם המשטרה ככל שיתבקש".

ההודעה שפירסמה משטרת ישראל
"באישור היועץ המשפטי לממשלה, החלה חקירה על ידי האגף החקירות והמודיעין יחידת להב 433 והיחידה הארצית לחקירות הונאה בחשד לביצוע עבירות שוחד, מרמה והפרת אמונים, רישום כוזב במסמכי תאגיד והלבנת הון על ידי שורה של נושאי תפקידים בכירים בשירות הציבורי, ובהם: ח"כ/ית המכהן/נת כסגן/ית שר, כמה ראשי מועצות/רשות מקומית, מנכ"ל משרד ממשלתי, שר לשעבר, מנכ"לי/ראשי עמותות, מנכ"לי/ראשי איגודים, בכירים בתאגידים ציבוריים ופעילים פוליטיים.
 
זה כשנה מנהלת להב 433/יאח"ה חקירה סמויה, תוך הפעלת כלים מודיעיניים וחקירתיים מגוונים ומתקדמים. זאת, לאחר שעלה חשד כי החשודים חברו יחדיו ופעלו באופן שיטתי לקידום ענייניהם הפרטיים והציבוריים ולקבלת כספים לצרכים אישיים וזאת תוך ביצוע עבירות שונות, באופן שפגע מהותית במנהל התקין בתחומי עיסוקם.
 
החקירה הסמויה חשפה, על פי החשד, קיומה של שיטת פעולה מאורגנת, לפיה החשודים או מי מטעמם העבירו במסגרת תפקידם הציבורי, סכומי כסף ניכרים מהקופה הציבורית לגופים מתוקצבים ולרשויות שונות שלא כדין, וזאת בתמורה למתן טובות הנאה שונות לחשודים ולמקורביהם, בין היתר באמצעות מינויים, תשלומים ועוד".