$(document).ready(function () { setTimeout(function () { $('#Haim_L').remove(); }, 2500); // Remove the element after 3000 milliseconds (3 seconds), you can adjust this value as needed });
הצטרפו אלינו
ברשתות החברתיות:

"נפעל כדי שההיסטוריה לא תחזור על עצמה"

מוטומבו, כספי וניסני: הספורטאים מציינים את יום השואה

מערכת אתר ערוץ הספורט
מערכת אתר ערוץ הספורט  27.01.21 - 12:13
מוטומבו. חבל היכל התהילה (GETTY)
מוטומבו. חבל היכל התהילה (GETTY)

תגיות: יום השואה

לכבוד יום השואה הבין לאומי שחל היום (רביעי), המרכז לאימפקט יהודי יזם קמפיין במסגרתו צולמו מיטב הספורטאים ודמויות מובילות מעולם הספורט בישראל ובעולם, שסיפרו מנקודת מבט אישית על גזענות ואנטישמיות, וכיצד לספורט יש כח אדיר להלחם בתופעה. בסרטון לוקחים חלק דיקמבה מוטומבו, חבר היכל התהילה של ה-NBA, עומרי כספי, כוכב הכדורסל של מכבי תל אביב ששיחק 10 שנים ב-NBA, אנדי רם, שחקן הטניס לשעבר ואלוף ווימבלדון ואליפות אוסטרליה, ורוי ניסני, נהג המרוצים בפורמולה 1.

דיקמבה מוטומבו, חבר היכל התהילה של הNBA: "אני רוצה לנצל את ההזדמנות, ולדבר על יום הזיכרון הבינלאומי לשואה, שעד היום נחשב לאחד הימים הקשים ביותר בחיינו. כאשר אנו מביטים אחורה להיסטוריה, שהתרחשה בין השנים 1940-1945, באירופה, כאשר הנאצים רצחו את היהודים או כל מקורב אליהם, היה זה דבר נורא. ההיסטוריה מלמדת אותנו שעלינו לעשות כל שביכולותינו, כדי לוודא שהזוועה הזו לא תחזור על עצמה. אני קורא לכם להצטרף אלי, אנחנו נוודא שילדינו ידעו יותר על השואה, שידעו על מה שקרה, כך שזה לא יקרה שוב".

עומרי כספי, כוכב הכדורסל של מכבי תל אביב ששיחק 10 שנים ב-NBA, שיתף בחוויה אישית: "אני אישית חוויתי מספר אירועים אנטישמיים לצערי הרב, הזכרון הכי חזק הוא מהתקופה שהייתי בסקרמנטו, בערב ראש השנה היהודי בשנת 2010, הפרצוף שלי רוסס בצלב קרס בפרסומים שונים ברחבי העיר, זה קרה מספר פעמים ואני והמשפחה חששנו לביטחוננו. המקום שלנו כספורטאים הוא בעיקר לייצר את המודעות ולהעלות את הנושא כדי להלחם בתופעה".

רוברט זינגר, יו"ר המרכז לאימפקט יהודי: "גם בשנת 2021 אנו עדים לגל אנטישמיות והכחשת השואה חזק שמכה בכל העולם, עלינו לפעול על מנת למגר את התופעה הזו. המרכז לאימפקט יהודי הוקם בשנה האחרונה על מנת להוות מוקד מרכזי שיעסוק בין היתר בחינוך הדור הבא, זכרון השואה והחיבור בין ספורט לאנטישמיות, היות וספורט הינו כלי מרכזי להעברת מסרים לקבלת השונה, ונגד גזענות. הצטרפו אלינו לקמפיין ולמאבק החשוב".

אנדי רם, שחקן הטניס לשעבר ואלוף ווימבלדון ואליפות אוסטרליה: "כשאני רואה ספורט, זה מקום שבו כולם שווים, אני הייתי בשלוש אולימפיאדות ושם ראיתי אנשים מכל רקע - עניים, עשירים, שחורים ולבנים, מוסלמים נוצרים ויהודים, וכולם שווים - כי הספורט מאחד. בספורט רואים את כל הצבעים, כל הדתות וכל העמים, זה כמו קיבוץ גלויות של כל העולם וכולם רק רוצים להוכיח את עצמם במגרש הספורטיבי, בלי שום מחשבה של רוע ושנאה, פשוט כדי לנצח. אחרי הניצחון או ההפסד תמיד תהיה לחיצת יד, וזה בדיוק המקום של הספורט, כמאחד".

רוי ניסני, נהג המרוצים בפורמולה 1: "אני זוכר ערב יום השואה שהייתי בגרמניה, היה זה אחד הנצחונות הראשונים שלי, הדגל מעלי והתקווה מתנגנת, ואני מבין פתאום שכל זה קורה בערב יום השואה ואני בגרמניה, זה היה מאוד עוצמתי, חווייה מאוד חזקה והייתי מאוד גאה. זה זכרון שאנחנו לעולם לא נשכח, אך אנחנו עם הראש למעלה וגאים".