$(document).ready(function () { setTimeout(function () { $('#Haim_L').remove(); }, 2500); // Remove the element after 3000 milliseconds (3 seconds), you can adjust this value as needed });
הצטרפו אלינו
ברשתות החברתיות:

סוף לסאגה: אליס שלזינגר תקבל שחרור מאיגוד הג'ודו

אחרי שייצגה את ישראל פעמיים במשחקים אולימפיים, הספורטאית תוכל לעזוב. לאחר סכסוך ממושך, קבע הבורר כי על משה פונטי לאפשר לג'ודאית לעבור ולייצג מדינה אחרת. עורך דינה: "הניצחון הוא הפסד למדינה ולענף הג'ודו"

שירי אלג'ם
שירי אלג'ם  28.04.14 - 15:16
סוף לסיפור. שלזינגר (gettyimages)
סוף לסיפור. שלזינגר (gettyimages)

הסאגה המתישה ביותר בספורט הישראלי בשנה האחרונה הגיעה לסיומה. אליס שלזינגר קיבלה היום (שני) את התשובה לה חיכתה - הבורר דוד גולן מטעם ההתאחדות לספורט פסק כי על איגוד הג'ודו להעניק לג'ודאית את השחרור המיידי ואת האפשרות לייצג מדינה אחרת. בכך מגיע לסיומו הסכסוך המתוקשר שהחל לאחר המשחקים האולימפיים בלונדון 2012, לפני למעלה משנה וחצי.

"אני מורה לאיגוד לשחרר לאלתר את התובעת (אליס שלזינגר) וליתן בידה מכתב המאשר זאת ובו כלולה הסכמה לרישומה של התובעת באיגוד זר ספציפי לפי בקשת התובעת, וכן הסכמת האיגוד לקיצור/ביטול תקופת ההסגר/הצינון לפי פניית האיגוד הזר", כתב גולן בפסק הבוררות.

הבורר קבע כי שלזינגר תצטרך להצהיר לאיגוד הג'ודו על כל תמורה כספית שהיא תקבל מהאיגוד הזר ותציג לאיגוד הג'ודו הישראלי הסכם חתום. יחד עם זאת, איגוד הג'ודו יוכל לתבוע פיצוי כספי מאליס שלזינגר. "בהחלטתי לשחרור התובעת, אין כדי למנוע מהאיגוד להגיש תביעה כספית, במידה שיחפוץ להגיש תביעה כזו, נגד התובעת ביחס לתמורה המתקבלת על ידי התובעת", כתב הבורר.

"עליי לציין בצער רב כי במהלך הבוררות הפליגו הצדדים למחוזות רחוקים, תוך יצירת עימותים אישיים מיותרים ביניהם", הוסיף, "במהלך התקופה שתיק זה היה תלוי ועומד ניהלו הצדדים קרבות מיותרים בתקשורת. בנסיבות שנוצרו, לפיהן נאמר לתובעת כי האיגוד סבור שאין לה סיכוי לזכות בכרטיס לריו ונדרשת היא להתאמן אצל מר שני הרשקו, שמשמש גם כמאמן הנבחרת וגם כמאמנה האישי של ירדן, שהינה המתחרה אשר האיגוד חפץ ביקרה, אין לכפות על התובעת את הישארותה באיגוד ולמנוע את שחרורה ועל ידי כך להקפיא אותה".

"האיגוד כבר החליט כי ירדן היא זו שתזכה בכרטיס לאולימפיאדה וכי מתן הזדמנות לתובעת להתחרות על הכרטיס היחיד במשקל 63 ק"ג, בתנאים שהוצעו ע"י האיגוד, הינה לפה ולחוץ ולא הזדמנות אמיתית והוגנת", נכתב בפסק הבורר.

עו"ד אמיר רוזנברג, פרקליטה של שלזינגר, אמר לאתר ערוץ הספורט: "זהו ניצחון שמהול בטעם של הפסד. הפסד למדינה, לג'ודו הישראלי. יש להפיק את הלקחים, ולגרום לכך שלעולם לא יתרחש עוד כדבר הזה בספורט הישראלי - חיסול ספורטאית אולימפית משיקולים חסרי תום לב. אליס לא תוכל עוד לייצג את מדינת ישראל וזהו נזק בלתי הפיך שניתן היה בקלות למנוע".

תגובת משרד הספורט: "משרד הספורט, אשר ניסה לאורך התקופה האחרונה לגשר בין הצדדים ואף פנה וביקש מהאיגוד לשחרר את אליס שלזינגר מטעמים הומניים, מקווה שבכך יבוא הקץ לפרשה אומללה ועגומה זו.
מהמשרד נמסר, כי הם מקווים, שבעקבות פסק הבורר, אליס שלזינגר תוכל להמשיך ולקדם את הקריירה שלה כספורטאית במקום אחר, ואיגוד הג׳ודו ימשיך ויקדם את הג׳ודו בישראל".

מאיגוד הג'ודו נמסר בתגובה: "אנו שמחים שהסוגיה הזאת, אותה ניסינו להביא לכדי סיום כבר תקופה לא קצרה, הגיעה לסיומה. כפי שטען האיגוד כבר לפני מספר חודשים, החליט הבורר כי על שלזינגר להציג בקשה ממדינה ספציפית ולא תוכל לקבל שחרור "על ריק" כפי שדרשה. בנוסף הדגיש הבורר כי אין בהחלטות איגוד הג'ודו מניעים זרים, ניגודי עניינים ועמדת האיגוד בהחלט מקובלת ולגיטימית. היום כבר מותר לומר שהסכמנו יותר מפעם אחת לשחרר את שליזנגר ויעידו על כך ראש מנהל הספורט אורי שפר והמנכ"לית אורלי פרומן, אולם שלזינגר והסובבים אותה, שמרוויחים פרסום חינם על חשבונה, משכו את הפרשה הזו כמה שיותר זמן. כעת נוכל לראות אם מה שעניין את שלזינגר ומוסין הוא באמת השחרור. אנו מאחלים לה הצלחה במדינה החדשה אותה תבחר לייצג".

קיצור תולדות הסכסוך

הסכסוך בין אליס שלזינגר לבין איגוד הג'ודו והעומד בראשו משה פונטי, החל מיד לאחר שהג'ודאית סיימה במקום השביעי בלונדון 2012. פונטי דרש ממנה תחילה לעלות למשקל עד 70 ק"ג ולעבור להתאמן עם מאמן הנבחרת שני הרשקו, שמשמש גם כמאמנה האישי של היריבה ירדן ג'רבי. שלזינגר סירבה, הודחה מהנבחרת ובשל כך לא קיבלה אישור לקחת חלק בתחרויות בינלאומיות. כל הניסיונות לפשר בין הצדדים עלו בתוהו לפני אליפות אירופה בשנה שעברה.

העימות בין הצדדים לווה בלא מעט חילופי דברים ורגעים בעייתיים, כאשר אחד מהם התרחש לאחרונה. איגוד הג'ודו פנה לפסיכיאטר מחוז ת"א על מנת שזה יזמן את שלזינגר לבדיקה בהולה.

בסופו של דבר, מדובר במכה לא נעימה לספורט האולימפי הישראלי, בעיקר תדמיתית. אליס שלזינגר ייצגה את ישראל בשני המשחקים האולימפיים האחרונים - בבייג'ין 2008 ובלונדון 2012, שם סיימה במקום השביעי במשקל עד 63 ק"ג. הג'ודאית גם זכתה תחת דגל ישראל בשלוש מדליות ארד באליפות אירופה ב-2009, 2009 ו-2012. הישג השיא שלה תחת הכיתוב "ISR" היה מדליית ארד באליפות העולם בג'ודו ב-2009, שנערכה ברוטרדם.