$(document).ready(function () { setTimeout(function () { $('#Haim_L').remove(); }, 2500); // Remove the element after 3000 milliseconds (3 seconds), you can adjust this value as needed });
הצטרפו אלינו
ברשתות החברתיות:

הליגות יושבתו? משרד הבריאות נגד המשך העונה

למרות בקשת ההחרגה שהוגשה הבוקר, בממשלה סקפטיים בנוגע להמשך המשחקים. שר הספורט, טרופר, ממשיך במאבק. אם העונה תיעצר, כ-5,000 משפחות יאבדו את פרנסתן

תומר לוי
תומר לוי  14.09.20 - 15:50

אף אחד לא רצה להגיע לזה שוב, אבל המציאות שוב הכתה בנו: ביום שישי הקרוב, מדינת ישראל תיכנס לסגר נוסף, כך הוחלט בישיבת הממשלה שנערכה אמש (ראשון). כעת, נשאלת השאלה מה יעלה בגורל הכדורגל הישראלי? בקשה רשמית להחרגת הענף כבר הוגשה למשרדי הבריאות והספורט, אך ההחלטה, עושה רושם, נוטה לכיוון השני. נכון לרגע זה, משרד הבריאות מתנגד להמשך קיום הליגות. שר הספורט, חילי טרופר, לא אמר נואש.

ההחלטה על סגר, יש לציין, לא הטיבה כלל עם עובדי הענף - שכן אם הליגות יעצרו, צפויה פגיעה כלכלית וספורטיבית ללא פחות מ-5,000 עובדים. לפי כך, במנהלת הליגות מצפים שהחרגת מקומות העבודה, תחת שמירה של התו הסגול כמובן וללא כניסה של אוהדים לאצטדיונים, תאפשר את המשך קיום משחקי הכדורגל. "השר הבין את המשמעות", אמרו במשרד הבריאות נוכח בקשת ההחרגה. "הוא יבוא חיובי לוועדה שתקבע אם להחריג את הספורט"

הבוקר, כאמור, שלח יו"ר מנהלת הליגה ארז כלפון מכתב למשנה למנכ"ל משרד הבריאות, פרופ' איתמר גרוטו, בבקשה להחריג את הכדורגל המקצועני מהסגר שהוטל אמש על מדינת ישראל. "אבקש לפנות אליך באופן רשמי, על מנת שהכדורגל המקצועני יוכר כמפעל חיוני, באופן שיאפשר את המשך פעילותו במהלך תקופת הסגר".

כלפון נימק את דרישתו במספר נימוקים: ראשית, בהגדרת הכדורגל כמפעל חיוני ("הליגות המקצועניות מפוקחות מבחינה פיננסית") וטענו כי "המשך פעילות הכדורגל המקצועני תהווה מזור ותקווה למיליוני האנשים שיישארו בבתים, ואי של שפיות בתקופה קשה זו".

כמו כן צוינו שם נהלי הפרוטוקול המחמירים: המגבלות הקפדניות, העובדה כי המשחקים מתקיימים ללא קהל, נאמני הקורונה וכו'. לאחר מכן, גם העובדה כי הכדורגל מהווה פרנסה לכ-5,000 משפחות ("מעבר לשחקנים ולצוותים המקצועיים, בין היתר גם לגופי התקשורת המשדרים את המשחקים"). גם הפגיעה בקבוצות הישראליות באירופה ובנבחרת ישראל הוזכרה.